Strjitwei 9 – 8522 ML - Tjerkgaast

Verkocht

Omschrijving

Op een bijzonder mooie locatie, gelegen tussen Sint Nicolaasga en watersportdorp Woudsend, staat deze authentieke woonboerderij. De boerderij is gelegen op een perceel grond van 5.970 m². Deze stelpboerderij is gebouwd in 1911 en beschikt nog over vele originele details. Het woningdeel beschikt over prachtige elementen die door een handige vakman in ere hersteld kunnen worden/naar de huidige woonwensen gebracht worden. Vanuit het voorhuis is er een prachtig uitzicht op het Friese landschap. Kortom: een ideaal object voor de handige klusser.

Bouwkundige gegevens
Deze HP Smids Zathe is gebouwd in 1911 en is opgetrokken uit steens muren. Het dak van het woningdeel is gedekt met dakpannen. Het dak van het schuurdeel is gedekt met riet. Zowel de begane grondvloer als de verdiepingsvloer zijn van hout. De houten kozijnen op de begane grond zijn voorzien van dubbele beglazing. Het woningdeel wordt verwarmd middels gaskachels. In de voorkamers zijn de gevels van binnenuit geïsoleerd en is het plafond geïsoleerd. De warmwatervoorziening gaat middels een elektrische boiler (huur). Boven het kooktoestel is een asbestpijp aanwezig. De vertrekken op de begane grond verkeren in een goede tot redelijke staat, met uitzondering van de douche en het toilet, welke in een matige staat verkeren. De vertrekken op de verdieping verkeren in een zeer eenvoudige staat. Er is een IBA-systeem aanwezig en de woning zal op termijn op glasvezelkabel aangesloten worden. 

Aan de achterzijde van de stelpboerderij is een tanklokaal gesitueerd, welke een asbestplafond heeft. Op het erf zijn nog diverse eenvoudige bijgebouwen aanwezig, waarvan de daken asbestcementhoudend materiaal bevatten.

De ligboxenstal is in 1991 gebouwd en is opgetrokken uit halfsteens muren en asbestpanelen. De topgevel is voorzien van damwand. Het dak is gedekt met asbest platen. De vloer is voorzien van roosters en beton. Er is een mestput aanwezig. De afmetingen van de stal zijn ca. 24 m. x 20 m. De nokhoogte is ca. 7 meter en de goothoogte is ca. 2,25 meter. De stal is ingericht voor 52 stuks grootvee en er is een 2×3 melkerij.

Op dit moment is er achter de stal de onverharde ruwvoeropslag. Het is mogelijk om hier een perceel weiland van te maken.

Indeling woonhuis
Begane grond: Entree, dwarsgang met toegang tot de keuken, de trapopgang, de kelder, de woonkamer, het toilet, de douche, een vaste kast en het schuurdeel. Vanuit de woonkamer is de slaapkamer op de begane grond bereikbaar. Vanuit de keuken is het schuurdeel bereikbaar.

Verdieping: Overloop, drie eenvoudige slaapkamers. Vanaf de overloop is de zolder van het schuurdeel bereikbaar.

Kenmerken


Overdracht
Vraagprijs€ 395.000,00 k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlak wonen160 m2
Bruto inhoud m34.887 m3
Oppervlakte externe bergruimten1121 m2
Oppervlakte overige inp. ruimten12 m2

Bouw
IsolatieGedeeltelijk dubbelglas
Type dakSchilddak
DakbedekkingRiet

Indeling
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers4

Locatie
LiggingAan rustige weg
Afgelegen locatie
Buiten bebouwde kom
Open ligging
Platte land
Vrij uitzicht
Zelfstandig

Woning
Type woonhuisVrijstaand
Soort woonhuisWoonboerderij
Bouwjaar1911

Kadastrale gemeente SectieNummerOppervlakteOmschrijving
LangweerK7915.970 m2Wonen (Agrarisch)
Erf-Tuin

Voor overige informatie kunt u de brochure bij ons aanvragen.


Uitnodiging      
Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht
Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. Raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed – 

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht