Snitserdyk 8, 9012 DS - Raerd

Verkocht

Omschrijving

Namens opdrachtgever wordt een authentieke stelpboerderij (woonboerderij) uit het jaar 1912 met een stal te koop aangeboden. De boerderij heeft een goede verbindingen naar Leeuwarden, Heerenveen en Sneek. De totale oppervlakte van de boerderij is circa 0.93.56 hectare. Daarnaast is er de mogelijkheid om circa 1.00.00 hectare aangesloten grasland bij te kopen.

Op het erf bevindt zich de stelpboerderij, een stal (circa 1.000 m2) en een oude schuur (circa 60m2), een melkput en een tanklokaal. De grondoppervlakte van de stelpboerderij is circa 680 m2. De boerderij is destijds als “showmodel” geplaatst en sindsdien is deze authentieke stijl behouden. Het geheel is op een laag zand gefundeerd. Het heeft een pannendak met riet onderlegd en is 3 jaar geleden schoongemaakt en opnieuw onderhouden. De staat van de boerderij is goed.

Woongedeelte

Het woongedeelte van de boerderij is van alle gemakken voorzien. In 1912 is de woning gebouwd en in de loop der jaren volledig gerenoveerd. De woning is deels geïsoleerd, voorzien van dubbelglas en heeft in de woonruimte, bijkeuken en keuken vloerverwarming. Het gebouw is opgetrokken steensmuren welke bekleed zijn met gips en hout. De gehele woning is voorzien van centrale verwarming.

Indeling woongedeelte

Begane grond (oppervlakte circa 200m2, inhoud circa 600m3)

Bijkeuken: Via de schuur geeft de bijkeuken toegang tot de woonkeuken. De bijkeuken is met circa 12m2 ruim en wordt gebruikt als wasruimte.

Woonkeuken: De woonkeuken heeft een oppervlakte van circa 23m2. In deze ruimte is voldoende plaats voor een grote eettafel. De keuken is voorzien van vloerverwarming. De keuken heeft een u-vorm, een ruim werkblad en de benodigde voorzieningen. Binnen de ruimte van de woonkeuken is ook een kantoorruimte aanwezig. Deze heeft een oppervlakte van circa 6m2.

Hal: De woonkeuken geeft toegang tot de karakteristieke hal. De hal heeft een lengte van circa 10 meter en verbindt de verschillende binnenruimtes in de woning aan elkaar. Binnen de hal is de meterkast, de hr ketel en installatie voor de vloerverwarming toegankelijk.

Woonruimte: De woonruimte is thans gesplitst in twee aan elkaar verbonden ruimten.  Het eerste gedeelte heeft een oppervlakte van circa 13m2. Het tweede gedeelte heeft een oppervlakte van circa 25m2.

Slaapkamer: Aan de voorzijde van de woning zijn twee slaapkamers geplaatst. Deze hebben een vloeroppervlakte van 20m2 en 10m2.

Badkamer: De badkamer is ook op de beneden verdieping. Beschikt over een douche, een bad en toilet en heeft een neutraal interieur. De omvang van de badkamer is circa 15m2.

Toilet: Naast het toilet in de badkamer is er ook een apart toilet.

Kelder: De hal geeft toegang tot een kelder. De kelder kan worden gebruikt voor opslag van etenswaar. De kelder is droog.

Bovenverdieping (opp. 102m2, inhoud circa 300m3)

Trap: Een vaste trap geeft toegang tot de overloop en de bovenverdieping. De bovenverdieping heeft een afmeting van circa 102m2. De trap geeft toegang tot 3 slaapkamers.

Slaapkamers: Op de bovenverdieping bevinden zich 3 slaapkamers. Alle slaapkamers zijn voorzien van dubbelglas. Twee slaapkamers zijn circa 10m2 en een slaapkamer met een vloeroppervlakte van circa 18 m2.

Schuur         

Verbonden aan het woongedeelte is het schuurgedeelte met een oppervlakte van circa 400 m2. Deze ruimte is vrij in te richten. De muren zijn opgetrokken uit steensmuren. Thans bevindt zich hier veel vrije ruimte, een hooizolder en een ‘bûthûs’. Aan de achterzijde van de schuurruimte is een tanklokaal (circa 18m2) gesitueerd. De vloer van de schuur is deels in beton en het dak van het schuurgedeelte is in 2016 opnieuw gespijkerd, met riet onderlegd en schoongespoten.

Stal

Direct naast boerderij bevindt zich de ligboxstal. De oppervlakte van de stal is circa 1.000 m2 (40 x 25 meter). Deze is onderkelderd (1,50m diep) onder boxen en roostervloer met slalomput voor mestopslag (circa 850 m3). De stal is ingericht met 2 + 2 rijen engelse boxen met roostervloer. De stal heeft Zweedse voerhekken (2009) en nieuwe rvs drinkbakken met hydrofoor installatie (2018). De boxen geven ruimte aan 120 GVE. De stal is opgetrokken uit steensmuren. Het dak bestaat uit houten spanten en de bedekking is met asbest dakplaten. De nok is open. In de lengte zijden van de stal zijn ventilatieluiken aangebracht.

Oude schuur

Op het perceel is een oude schuur aanwezig (60m2).

Kuilplaten

Naast de boerderij bevinden zich een kuilplaat (volledig beton). Afmeting circa 25 x 7 meter. Op dit moment gebruikt voor kuilopslag en geeft mogelijkheden voor andere stallingsmogelijkheden.

Mestopslag

Ook bevindt zich op het perceel een locatie voor droge mestopslag.

Erfverhardingen

Op het erf is voldoende erfverharding aanwezig.

Grasland

Optie: De grondsoort van de landerijen is klei. Het perceel te kopen grasland is verbonden aan de kavel van de boerderij, omvang circa 01.00.00 ha. Het perceel heeft drainage.

Bestemmingsplan

Het onroerend goed heeft een agrarische bestemming. Boerderij is geen monument en is niet beschermd dorps- of stadsgezicht.

Roerende zaken

Er zijn geen roerende zaken in de koop begrepen en worden in gezamenlijk overleg tussen verkoper en koper vastgesteld.

Aanvaarding

De aanvaarding is in overleg.

Prijstype

Kosten koper.

Extra informatie

Erfdienstbaarheid: Geen
Bodemverontreiniging: Verontreiniging is niet bekend en niet onderzocht
Bovengrondse tank(s): Dieseltank, 1.000 liter
Jachtrecht: Geen
Energielabel: De woning heeft een voorlopige toewijzing energielabel F

Bezichtingen: In overleg met Brandsma Agrarisch Vastgoed

Riool: Geheel vernieuwd en nieuwe septic tank geplaatst

Meterkast: Nieuw geïnstalleerd

Centrale verwarming: Eigendom, 2014

Netwerk: Verbonden op glasvezelnetwerk (maandelijkse vergoeding)

Uitnodiging

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u er op dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht

Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. Raadpleeg uw eigen makelaar!

 

 

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht