Sielânsreed 10, 8757 JZ - Gaast

Verkocht

Omschrijving

Omschrijving

Landelijk wonen en/of werken op een boerderij in het dorp Gaast.
Het betreft een (voormalig) melkveebedrijf op een mooie locatie aan de rand van het dorp. De gebouwen bestaan onder andere uit een woning, ligboxenstal (zonder asbest en met zonnepanelen), ruwvoeropslag en overige aanhorigheden. Het totale perceel bestaat uit ca 0.5 ha erf en ondergrond en ca 1.8 ha grasland.

De boerderij ligt in het zuidwesten van Friesland nabij het IJsselmeer. Het betreft een agrarisch gebied met in de zomerperiode ook een bloeiende recreatieve (watersport) entourage. Gaast ligt in de gemeente Súdwest Fryslân. Het bedrijf ligt op ca 5 kilometer van Makkum en 6 kilometer van Workum.

Begane grond
Op de begane grond is een ruime centrale hal met meterkast en trapopgang. Het woongedeelte van ca 40 m2 bestaat uit een open keuken en woonkeuken/kamer. Verder is er een kantoor, ruime slaapkamer van ca 12 m2, toilet, badkamer, bijkeuken en garage aanwezig.

Eerste verdieping
Ruime overloop met vier slaapkamers en een (verouderde) badkamer met 2e toilet.

Bijzonderheden
De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming (HR-combi uit 2013). De woning is geheel voorzien van dubbele beglazing en spouwisolatie (na isolatie d.m.v. korrels, 2010). De kozijnen zijn deels van kunststof. Het bedrijf is aangesloten op de gemeentelijke riolering, wel is er nog een septic tank aanwezig. Verder zijn alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig. TV kan worden gekeken via de kabel en/of internet.

Ligboxenstal:
Het betreft een stal uit 1968 welke in 1992 is gerenoveerd en verlengd en verbreed (roosters, boxen en voerhek etc. De stal meet circa 60 x 17,5 meter. De stal heeft een roostervloer. De hoogte van de nok van de stal is circa 7 meter. De stal heeft momenteel circa 80 GVE-boxen (240*115) met koematrassen en 50 jongvee boxen. Drinkwater wordt verkregen leidingwater. Ook is er een rondpompsysteem voor het drinkwater. De stal wordt gedragen door gelijmde houten spanten en de zijmuren zijn halfsteens muren met ventilatiedoek welke wordt gestuurd middels een weerstation. De gevels zijn stenen spouwmuur met damwand topgevel. De mestopslag bedraagt circa 1.460 m3. De putten zijn van betonblokken. De stal is in 2016 voorzien van een nieuw dak (asbest vrij) en topgevel. Op het dak liggen 22 zonnepanelen met een verwacht vermogen van 5500 kW.

Voer- en kunstmestopslag
Voor in de stal staan 4 houten bulksilo’s (1968) met een capaciteit van elk 20 ton.
Er zijn 3 sleufsilo’s van beton met een asfalt vloer van (9 x 36 x 1,50 meter, 7 x 36 x 1,50 meter en 8 x 24 x 1,50 meter) aanwezig. De achterliggende betonplaten en de vaste mestopslag zijn niet bij de koop inbegrepen.

Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte: 120 m2
Perceel: c.a. 0.5 ha erf en c.a. 1.8 ha grasland
Inhoud: 460 m3

Indeling
Aantal kamers: 6 kamers (5 slaapkamers)
Aantal woonlagen: 2 woonlagen

Energie
Energielabel: Voorlopig energielabel D
Isolatie: Muurisolatie
Verwarming: Cv-ketel
Warm water: Cv-ketel
Cv-ketel: HR-combi (combiketel uit 2013)

Buitenruimte
Ligging: Aan rustige weg en landelijk gelegen

Bergruimte
Schuur/berging: Vrijstaande stenen berging

Erfverhardingen
Op het erf is voldoende erfverharding aanwezig.

Landerijen
De grondsoort van het grasland is goed doorlatende lichte kleigrond. Het gedraineerde perceel van ca 1.8 ha groot is verbonden aan het perceel waar de boerderij op staat. Op beide percelen is een kleine ruilverkavelingsrente verschuldigd.

Kadastrale aanduiding

 

  Kadastrale gemeente Sectie Nummer Oppervlakte Omschrijving
1 Gaast D 930 00.52.70 Erf en ondergrond
2 Gaast D 931 01.80.00 (Deels) Grasland
Totale oppervlakte 02.32.70

 

 

 

 

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht