Schalsumerweg 2, 8812 JK - Peins

Verkocht

Omschrijving

Nabij Franeker (10 minuten) en dichtbij Leeuwarden (20 minuten) ligt het dorpje Peins. Met een kleine 300 inwoners is het dorp gelegen in de gemeente Waadhoeke. Net buiten het dorp wordt een unieke woonplek te koop aangeboden. Gelegen aan de Schalsumerweg 2 staat een romantische stolpboerderij met een modern theehuis en adembenemende tuin/ bos. De locatie geeft ruime mogelijkheden om zelfvoorzienend te wonen. De totale omvang van de percelen is 1.18.65 hectare.

De stolpboerderij dateert uit 1925 en is sindsdien in fasen gerenoveerd. In 2009 is er een theehuis bijgebouwd om invulling te geven aan zakelijke activiteiten. Dit gaat goed samen met de natuurlijke omgeving. De staat van de boerderij is goed. De buitenmuren zijn in 2005 deels geïmpregneerd en gevoegd. Het dak is aan de voor- en achterzijde voorzien van een pannendak (2014). De vloeren in de woonboerderij zijn deels beton (oude stalgedeelte) en deels hout. De muren zijn steensmuren welke aan de binnenzijde van de boerderij zijn betimmerd met hout en gipsplaten. De kozijnen van de woonboerderij zijn hout en ramen zijn (met uitzondering van de slaapkamer beneden) voorzien van dubbelglas. De woonboerderij wordt verwarmd met gaskachels. Twee zijden van het dak van de boerderij zijn nog belegd met asbestplaten. 

De indeling van de woonboerderij is als volgt. Op de begane grond de keuken, eetkamer, woonkamer, douche en toilet, wasruimte, slaapkamer en aan de achterzijde van de woonboerderij extra bergruimte en een klein museum. Op de verdieping 3 slaapkamers en een kleine bibliotheek. Vervolgens is boven deze ruimte een kleine vliering met vlizotrap. 

Indeling woning 

Het woonoppervlakte is circa 175m2 en de inhoud van de woning is circa 380m3. De woonoppervlakte van de begane grond is circa 140m2 en van de verdieping circa 35m2 Hoogte begane grond circa 2,40 m (verschilt op plekken). De bovenverdieping circa 2,15m. 

Entree: De achterzijde van de woonboerderij is de gebruikelijke toegang tot de woonboerderij en geeft toegang tot de verschillende ruimten. Te starten met opslagruimte (ca. 12m2) aan de achterzijde en een waar museum (ca. 21m2). Vervolgens wordt via de centrale hal (2,5×6 meter) de woonboerderij betreden. De woonkamer, de slaapkamer, douche en toilet, de keuken en de trap naar boven zijn hieraan verbonden. Ook de meterkast is binnen deze ruimte aanwezig. 

Keuken: De keuken aangelegd in 2010 en circa 13m2 geeft ruimte aan een complete keuken met alle benodigde faciliteiten. Met veel raampartijen heeft het een directe verbinding met het buitenleven. Direct verbonden aan de keuken is de eetkamer. Onder de linoleumvloer in de keuken is een houten vloer. Ramen zijn voorzien van dubbelglas. Het plafond bestaat uit balken en gipsen platen. 

Eetkamer: Verbonden aan de keuken is de eetkamer. Met circa 18m2 geeft deze ruimte voor een ruime tafel om aan te eten. De ruimte is licht door grote raampartijen. De vloer is voorzien van massief eikenhouten vloer. De ramen geven de ruimte veel licht en verbindingen naar de tuin. De ruimte is voorzien van een gaskachel.

Woonkamer: De eikenhouten vloer is doorgelegd naar de woonkamer. Ook hier veel licht en vrij zicht over de tuin. Met openslaande deuren is hier direct verbinding naar buiten. De woonkamer heeft een afmeting van circa 16m2. Ook hier zijn alle ramen voorzien van dubbelglas. Het plafond is van gips. De ruimte wordt verwarmd door een gaskachel. 

Bijkeuken: Verbonden aan de hal is de bijkeuken. Deze geeft deze ruimte voor diverse toepassingen. In de bijkeuken zijn voorzieningen voor de wasmachine en de droger. Ook is hier de cv installatie (Intergas 2012) verplaatst welke voorziet in warm water voor de woning.

Douche en toilet: De douche (circa 11m2) is ook op de begane grond. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en een toilet. De authentieke ramen zijn in de ruimte behouden gebleven.  

Slaapkamer: Op de begane grond is een ruime slaapkamer van circa 20m2. Een deur naar buiten geeft een verbinding naar het naastgelegen privé terras. De plafonds zin van gips. In deze ruimte zijn de ramen voorzien van enkelglas. 

Bovenverdieping

Slaapkamers: Op de verdieping zijn 3 slaapkamers aanwezig. Deze hebben een afmeting van circa 13m2 (2 maal) voorzien van een kajuit. En een slaapkamer van circa 9m2. De laatste wordt thans gebruikt als waskamer en opslag ten behoeve van de theeschenkerij.

Bibliotheek: Op de verdiepingsruimte is een kleine kamer ingericht als bibliotheek. In deze ruimte zijn bij de verbouwing water- en gasleiding aangelegd om hier mogelijk een badkamer te realiseren.

Vliering: Een vlizotrap geeft toegang tot de zolder. Deze dient thans als opslagruimte.  

Opstallen 

Theehuis: In 2009 is aan de achterzijde van de woonboerderij een theehuis gerealiseerd. De oppervlakte van deze ruimte is circa 56m2 (7×8 meter). De nokhoogte is circa 4,40 meter. Het theehuis is conform de geldende eisen gebouwd. Het gebouw is gefundeerd. De vloer is van beton met daarop isolerend materiaal. De bouw is houtskelet. De wanden zijn geïsoleerd en de ramen zijn voorzien van dubbelglas. De ruimte is voorzien van een eigen CV (Nefit 2009) en radiatoren. De ruimte is eerder gebruikt als theehuis en op deze wijze geëxploiteerd. Hiervoor is een vergunning verleend. Naast de huidige functie is de ruimte vrij in te richten en te gebruiken. Binnen de ruimte is een eigen keuken voorzien van alle gemakken. De openslaande deuren geven toegang tot het terras waar vrij uitzicht is over de tuin. In het verleden heeft het gediend als trainingsruimte, trouwlocatie of voor personeelsfeesten. De ruime parkeergelegenheid geeft ruimte voor het ontvangen van veel gasten.     

Opstallen: Op het perceel staan diverse opstallen. Een stal welke wordt gebruikt als schuur/ werkplaats en deels als onderdak voor dieren. En een ruimte voor het parkeren van de auto(s). De staat van onderhoud van deze opstallen zijn redelijk. Deels zijn de opstallen met asbest bekleed.  

Tuin: Verbonden aan het perceel is een prachtig ingerichte tuin. Ingericht met fruitbomen, weide, vijvers, insectentuin, vogel-kijk-hut, groentetuin en een wandelpad dat je op alle bijzondere plekken brengt. 

Kadastrale aanduiding

Kadastrale gemeente SectieNummerOppervlakteOmschrijvingHIR 2020
RiedF3148.665m2Wonen *agrarisch) erf, tuin€25,21
RiedF9153.200m2Erf-tuin€9.67
Totaal  11.865m2  

Roerende zaken

Deze worden in gezamenlijk overleg vastgesteld.

Aanvaarding

De aanvaarding is in overleg

Prijstype

Kosten koper

Bestemming

Enkelbestemming Wonen-2, specifieke vorm horeca-theeschenkerij toegestaan (nadere info www.ruimtelijkeplannen.nl)

Extra informatie

Energielabel:                          Energielabel G

Centrale verwarming:            Niet in de woning, wel in theehuis in 2009 nieuw geplaatst 

Erfdienstbaarheden:              Geen

Bezichtigingen:                       In overleg met Brandsma Vastgoed  

Meterkast:                              Actueel en krachtstroom aanwezig

Uitnodiging    

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht

Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. Raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed – 

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht