Rijpenderlaan 7 - Witmarsum

Verkocht
1825
269 m²
789 m³
3
Label F

Omschrijving

Omringt door het groene landschap bevindt zich deze ruime kop-hals-rompboerderij nabij Witmarsum. Een perfecte locatie voor paardenliefhebbers. De authentieke boerderij bevindt zich op een perceel van bijna 11.000m², voldoende om enkele paarden te huisvesten. Daarnaast beschikt het perceel over zijn eigen manege met overdekte paardrijdbak van 20m x 40m en tal van voorzieningen. Ook nieuwsgierig? Lees snel verder!

Kop-hals-rompboerderij

Deze opvallend ruime kop-hals-rompboerderij is verdeeld in een woongedeelte en een schuurgedeelte. Het geheel stamt uit 1825, ondanks enkele authentieke elementen zijn er door de jaren heen ook diverse verduurzamingen geweest. Het geheel is traditioneel opgebouwd uit steensmuren. Het woongedeelte is opgemetseld in rode gevelstenen. Het schuurgedeelte is opgemetseld met Friese geeltjes. De totale oppervlakte van de gehele boerderij is circa 768m². Het dak van het woongedeelte is met pannen gedekt. Het schuurgedeelte is overwegend met riet gedekt. Het dak heeft aan weerszijde een uilenbord, in 2010 is het uilenbord aan de achterzijde vervangen.

Aan de voorzijde van de boerderij is het woongedeelte gesitueerd. In de achterzijde van de boerderij is een detailhandel gevestigd voor vloerbedekkingen en gordijnen. Hierdoor heeft de boerderij de bestemming detailhandel.

De vloer in het woongedeelte is overwegend van beton. De tussenvloer van de verdieping is van hout. De woning is overwegend voorzien van dubbelglas en kunststof kozijnen.

De slaapkamers op de bovenverdieping zijn in 2000 verbouwd. Deze kamers zijn opgezet aan de hand van een inpandig bouwwerk. Het skelet hiervan is van hout en afgewerkt met gipsplaten. Er bevinden zich twee slaapkamers welke beiden zijn voorzien van een Velux dakraam. Daarnaast is er een overloop welke voldoende ruimte biedt om nog twee slaapkamers te creëren.

De totale inhoud van het woongedeelte is circa 789m3. De totale woonoppervlakte is 269m². De begane grond heeft een oppervlakte van circa 174m². De begane grond is ingericht met een hal, woonkeuken, woonkamer, slaapkamer, opslagkamer, toilet, badkamer. De bovenverdieping is via een vaste trap te bereiken en heeft een oppervlakte van circa 95m² en geeft ruimte aan overloop en twee slaapkamers.

Indeling woongedeelte:

Begane grond (174m²)

Hal:                            
Vanuit de entree betreedt u de hal welke zich kenmerkt met zijn traditionele elementen. Er bevinden zich twee inbouwkasten en een garderobe met authentieke stenen vloer. Het plafond is van softboard. Via een vaste trap is de verdieping te bereiken.

Woonkeuken:             
Na de hal bevindt zich de woonkeuken van circa 21m². De keuken is voorzien van een inductiekookplaat, vaatwasser, koelkast en oven. Vanaf de eettafel is er zicht op de tuin door de glazen schuifpui. De ondervloer is van hout.

Woonkamer:               
Een woonkamer van maar liefst 66m² welke zich kenmerkt door zijn hoge balkenplafond en hoge ramen met uitzicht over de landerijen.  Er is een sierlijke schouw met een Jacobus haard aanwezig. Daarnaast kan de ruimte worden verwarmd middels radiatoren. De ondervloer is van beton en is geïsoleerd. Ook de muur aan de westkant is geïsoleerd, de ramen aan deze zijde zijn van kunststof en voorzien van dubbelglas.

Slaapkamer:                
Naast de woonkamer bevindt zich een slaapkamer van circa 30m². De kamer heeft een viertal hoge kunststof ramen. Naast de schouw, diverse sierlijke elementen en het balkenplafond voelt de kamer traditioneel aan. Op de betonnen ondergrond is vloerbedekking geplaatst. De ruimte wordt verwarmd middels radiatoren.

Opslagruimte:             
Er is een opslagruimte verbonden aan de woonkamer van circa 5m². De openslaande deuren geven toegang tot de tuin.

Hal:                            
Naast de keuken is nog een hal. Hieraan zijn onder andere de toilet, badkamer en schuurruimte verbonden.

Badkamer:                  
De badkamer is via een afstapje te bereiken vanuit de hal. De badkamer is betegeld en heeft een dubbele wasbak, inloopdouche, bad, toilet en bidet.

Toilet:                         
Het toilet is bereikbaar vanuit de hal. De ruimte is voorzien van tegels. Er is een radiator aanwezig.

Bovenverdieping (95m²)

Overloop:
De verdieping is bereikbaar middels een vaste trap vanuit de hal. De ruime overloop geeft toegang tot 2 slaapkamers en bergruimte. De ondervloer is van hout waarover vloerbedekking is gelegd. De ruimte is nu ingericht als centrale plek voor opslag en speelruimte.

Slaapkamers:
De slaapkamers hebben een oppervlakte van circa 13m²en 23m². Beiden hebben een dakkapel voor meer licht en leefruimte. De ruimten worden verwarmd middels centrale verwarming. Opslag: Naast de grootste slaapkamer is nog een opslagruimte. In deze ruimte loopt het rookkanaal van de schouw van de voorzijde van de boerderij.

Schuurruimte
Verbonden aan de woning is de schuurruimte welke opvallend groot is. De totale oppervlakte is circa 20 x 32 meter, totaal circa 591m². De nokhoogte is circa 15 meter. Het geheel is traditioneel opgebouwd met houten gebinten. Het dak van de schuur is grotendeels met riet gedekt. Enkel de noordzijde en een gedeelte aan de oostzijde is met pannen gedekt. Aan weerszijden van de nok is een uilenbord geplaatst.

De schuur is verdeeld in 3 segmenten. Het oostelijke deel dient als schuur/opslag en heeft een betonvloer, de totale oppervlakte is circa 149m². Er is krachtstroom aanwezig. Via een trap is de hooizolder te bereiken. De hooizolder heeft een oppervlakte van circa 442m². Er is een overheaddeur geplaatst van circa 3 meter breed en 3,5 meter hoog. Het middengedeelte is ingericht als detailhandel voor vloeren en gordijnen en heeft een omvang van circa 258m². Aansluitend is nog een kantine met toilet en een opslagruimte welke een oppervlakte heeft van 159m². Deze ruimte aan de westzijde heeft een betegelde vloer en de ‘groppe’ (stalgoot) is nog aanwezig. De buitenmuur is recent vervangen en opnieuw gefundeerd. Aan de binnenzijde is kalksteen gebruikt, de buitenzijde is van Friese Geeltjes.

Koetshuis
Vanuit de schuur is het koetshuis te bereiken. Dit koetshuis bestaat uit drie ruimten welke momenteel dienstdoet voor opslag. De vloeren zijn van beton en in 2020 zijn er een tweetal openslaande deuren van kunststof geplaatst. Het dak is met riet bedekt, aan weerszijde van het dak is een uilenbord geplaatst. Eén hiervan is inmiddels van kunststof, de andere is nog van hout. Er is stroom aanwezig in het koetshuis.

Manege
De stal dateert uit 2005 en is gefundeerd en opgebouwd met stalen H-balken. Het geheel is vrij van asbest en het dak is voorzien van betonnen golfplaten en licht-doorlatende golfplaten. De nokhoogte is 8 meter. De wanden van de manege zijn van damwandprofiel. De paardrijdbak van 20m x 40m is toegankelijk door middel van een handmatig te bedienen overhead deur. Het looppad naast de paardrijdbak is voorzien van betonklinkers. Er zijn zes paardenboxen van circa 3m x 3m en een spoelplaats. De waterbaken in de paardenboxen zijn aangesloten op een spoelsysteem tegen bevriezing. Er is een vergunning aanwezig voor 12 paarden.

In de manege is een kantine gerealiseerd welke een mooi overzicht geeft over de paardrijdbak. Er is een laminaat vloer gelegd en naast een bar zijn er diverse zitplekken. De kantine heeft een oppervlakte van circa 38m². Daarnaast zijn er twee toiletten en twee kastruimten.

Appartement
Boven de kantine bevindt zich een appartement welke van alle gemakken is voorzien. Het geheel heeft een ruim leefgedeelte van circa 33m² met prachtig uitzicht over de landerijen. Hierin bevindt zich de woonkamer en keuken. De keuken is voorzien van een vaatwasser, koelkast, magnetron en inductiekookplaat. De openslaande deuren in het leefgedeelte geven toegang tot het ruime dakterras van circa 26m² gelegen op het zuidoosten en geeft zicht op de omringende landerijen. In het appartement zijn een tweetal slaapkamers van circa 19m² en 5m². De grootste slaapkamer heeft een ruime kast op de kamer. De badkamer heeft een douchecabine, bad en een dubbele wasbak. Het appartement is voorzien van kunststof kozijnen met dubbelglas en wordt verwarmd middels CV.

Vaste mest-/ruwvoeropslag
Tegenover de manege zijn twee opslagplaatsen gerealiseerd voor mest en of ruwvoer. De vloeren zijn van beton. De keerwanden zijn opgemetseld van betonblokken. De kleinste opslag is circa 3,5m x 5m x 1m (bxlxh). De grotere opslag is circa 7m x 9m x 1m (bxlxh).

Erf
Het gehele woonperceel met ondergrond zijn in eigendom en heeft een grote van circa 10.970m². Het perceel is omringt door een sloot. Een eigen oprit over een dam geeft toegang tot het erf. De erfverharding is van beton en heeft voldoende ruimte voor parkeerplaatsen en bijvoorbeeld het draaien met aanhangers.

Overige informatie

Bestemmingsplan
Enkelbestemming Detailhandel met functieaanduiding specifieke vorm van detailhandel – tapijtboerderij.

Prijstype
Kosten koper

Extra informatie

Bodemverontreiniging:            
Verontreiniging is niet bekend

Bijzonderheden:                      
Aantasting door houtworm/boktor geconstateerd in de schuur

Ondergrondse tank(s):             
– Beerput en septic tank bij de boerderij
– Septic tank bij de manege

Riolering:                                
Aangesloten op septic tank

Vaste mest-/voeropslag:          
– 1 stuk 3,5m x 5m x 1m (bxlxh)
– 1 stuk 7m x 9m x 1m (bxlxh)

Energielabel woning:               
Voorlopig label F

Cv-Ketel:                                 
– Nefit Ketel uit 1995 voor de woning (eigendom)
– Intergas HR-ketel uit 2020 bedrijfsgedeelte (eigendom)

Televisie/ internet:                  
Tv via schotel, telefoonkabel KPN, Glasvezel nog niet aangebracht op het erf.

Meterkast:                              
Stoppenkast (gedateerd), slimme meters.

Krachtstroom:                         
In de schuur en de manege.

Asbest:                                   
Asbest dakgoot aan de oostzijde van de boerderij

Erfverharding:                         
Beton

Bereikbaarheid:                       
Het erf is bereikbaar middels een eigen verharde toegangsweg vanaf de Rijpenderlaan.

Aanbieding:                            
Deze aanbieding geeft geen recht van eerste koop of andere verplichtingen anders dan afgesproken wordt met verkopers.

Uitnodiging     
Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht
Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed –

Kenmerken

Overdracht

Status Verkocht
Status In overleg

Bouw

Soort object Woonboerderij
Type woning Vrijstaande woning
Hoofdfunctie Detailhandel
Kwaliteit woning Goed
Onderhoud binnen Goed
Bouwjaar periode 1825
Aanmelding In verkoop genomen

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte 269 m²
Inhoud 789 m³
Overige inpandige ruimte 591 m²

Indeling

Aantal slaapkamers 3
Aantal verdiepingen 2

Energie

Energie label F

Tuin

Tuin Tuin rondom
Onderhoud buiten Redelijk tot goed

Garage

Parkeergelegenheid Op terrein