Nieuwbuurtsterweg 47, 8804RJ - Tzum

Verkocht

Omschrijving

Namens opdrachtgever wordt deze prachtige woning met Hollandse stal, gesitueerd nabij Tzum, te koop aangeboden. Bestaande uit een woning uit 1969, Hollandse stal, 3 schuren/ loodsen/ werkplaatsruimte en landerijen. De grootte van de ondergrond boerderij en de landerijen is totaal circa 04.82.55 hectare. Tzum is gelegen nabij Franeker.

Woning

De goed onderhouden woning is in 1969 gebouwd. Zo ook de daaraan verbonden Hollandse stal. De woning heeft rondom een vrij zicht over de omringende landerijen. De algemene status van de woning is goed. In de loop der jaren zijn diverse vertrekken van de woning voorzien van een modernisering. De spouwmuren zijn in deze periode geïsoleerd. De muren gereinigd en geïmpregneerd. Het dak is in goede staat. Vloeren zijn van hout met daaronder een kruipruimte. De verdiepingsvloer is ook van hout. De woning wordt verwarmd door centrale verwarming (2005). De gehele woning is voorzien van houten kozijnen met dubbelglas. Op de begane grond: woonkamer, keuken, bijkeuken, toilet, badkamer en twee slaapkamers. Op de bovenverdieping zijn 3 slaapkamers gesitueerd. De woonoppervlakte op de begane grond is circa 120m2. De totale woning inhoud is circa 350m3. 

Indeling woongedeelte

Begane grond

Keuken: Nette woonkeuken met alle moderne voorzieningen (circa 18 m2). Voorzien van balkenplafond, centrale verwarming, pelletkachel en vrij zicht naar buiten. Het rookkanaal is in 2019 vernieuwd. De ondervloer is van hout en is belegd met laminaat. De keuken heeft de nodige inbouwapparatuur. Ramen zijn voorzien van dubbelglas. Onlangs zijn beneden elektrische screens aangebracht als zonwering. De keuken is verbonden met de woonkamer en de bijkeuken. 

Woonkamer: Een ruime woonkamer van circa 30m2 met een houten ondervloer opgedekt met laminaat. De kamer is te betreden vanuit de keuken en de gang. De mooie raampartij, voorzien van dubbelglas, geeft een mooi vrij uitzicht en veel lichtinval. De woonkamer is voorzien van centrale verwarming. Plafonds is voorzien van ornamenten (gips). En gelhaard geeft de ruimte extra sfeer. 

Bijkeuken: Vanuit de schuur en de keuken is de ruime bijkeuken van circa 12m2. De ruimte geeft plek aan wasgelegenheid en wordt verwarmd middels centrale verwarming. Hieraan verbonden zit een extra ruimte (“melklokaal” circa 14m2) welke de woning verbindt met de stal.

Gang: Vanuit de gang zijn de woonkamer, badkamer, toilet, slaapkamers en vaste trap naar boven te betreden. 

Badkamer: De badkamer is voorzien van douche, wastafel en verwarming. 

Toilet: Het toilet is volledig gemoderniseerd en heeft een neutraal karakter.

Slaapkamers: Op de begane grond zijn twee slaapkamers. De grote slaapkamer op de begane grond is circa 30m2 en de andere slaapkamer is 12m2. Beide zijn ze voorzien van centrale verwarming en dubbel glas. 

Bovenverdieping

Trap/overloop: Vanuit de gang geeft een vaste trap toegang tot de bovenverdieping met een totale oppervlakte van circa 98m2. 

Slaapkamers: Op de bovenverdieping zijn 3 slaapkamers. Plafonds zijn van boord. Alle slaapkamers zijn voorzien van houten kozijnen en dubbelglas. 

Buiten

Serre/ Terras: In de luwte van de woning is een ruim terras aanwezig. Daaraan verbonden is een ruime serre. Voor de avonden en momenten dat de temperatuur iets lager is een fijne plek om te zijn. De raampartijen zijn te stellen op de omstandigheden buiten.

Hollandse stal

De ligboxenstal heeft een afmeting van 19×20 meter. Het geheel is gefundeerd en opgebouwd middels hout-steen constructie. het dak bestaat uit asbestplaten. De stal is niet meer agrarisch in gebruik en deels vrij in te richten. Het geheel is in 1969 gebouwd als stal, schuur, kalverboxen en een garage. Er zijn 3 ponystallen aanwezig. De tussenvloer is van beton en hierdoor geeft extra toepassingen in het gebruik van de zolder. Het dak is voorzien van asbestplaten. De zijden zijn voorzien van raampartijen.

Schuurruimtes/ Loods / Werkplaats (zie foto’s)

Op het perceel zijn een drietal schuurruimtes/ loodsen aanwezig. Zie aanduiding afbeelding beneden. Alle aanwezige gebouwen zijn vergund gebouwd. Beschrijvingen per ruimte toegevoegd.

1. De voormalige schuur/ loods voor het houden van schapen. Rond 1990 gebouwd De constructie is houtskelet. De oppervlakte van de ruimte is circa 10 x 6 meter groot. De nokhoogte is circa 4,70 meter. De vloer is van beton en het dak bestaat uit betonplaten. Aan de achterzijde zit een kleine aanbouw (4×4 meter).

2. Deze schuur/ loods wordt thans gebruikt als werkplaats. Rond 2000 gebouwd. De constructie is houtskelet met een betonnen vloer. De oppervlakte van de ruimte is circa 15 x 7 meter. De muren en het dak is deels geïsoleerd. Het dak is belegd met betonplaten. De ramen zijn dubbelglas. Aan de voorzijde zijn er openslaande deuren van 3 meter hoog en 2,75 meter breed. In de ruimte is een aparte kantine aanwezig.  De aanwezige brug/ hefboom zal achterblijven in de ruimte. Aan de achterzijde van de werkplaats is een afdak voor overige opslag. 

3. Stalen “rommel” loods voor opslag van zaken. De opbouw is halfrond en aan de voor en achterzijde toegankelijk. De oppervlakte is circa 7 x 15 meter.   

Extra informatie

Woonhuis met opstallen  
Grootte perceel erf en ondergrond                            :00.55.15 hectare   
Kadastraal bekend:Tjum Sectie D nr. 610
Bestemming:Wonen, erf – tuin
Vorm, ligging, grootte ontsluiting:Het onroerend goed en de landerijen zijn allen gelegen aan de Nieuwbuurtsterweg 47
Openbaar vervoer:Op loopafstand
Voorzieningen:School, bakker en slager
   
Extra info  
Woonhuis:CV in eigendom: 2005
 :Beneden verdieping en bovenverdieping voorzien van dubbelglas
 :Geïsoleerde spouwmuren
 :Gehele woning voorzien van centrale verwarming
 :Schotel aanwezig. Glasvezel is optioneel.
 :Centrale afzuiging 
 :Slimme meter
 :Geen riool, overloop naar beerput (55m3)
Landerijen  
Grootte                                  :4.27.40 hectare   
Kadastraal bekend:Tjum sectie D nrs. 821, 823, 904 en 905
Grondsoort:Klei
Bestemming:De locatie heeft een enkel bestemming agrarisch.
Detailhuishouding:De landerijen zijn gedraineerd? 
Jachtrecht:Nader vast te stellen
   
Productierechten  
Huurovereenkomst:Vrij van pacht
Toeslagrechten:Geen
Ruilverkavelingslasten:Geen
Fosfaatrechten:Geen  
Bodemverontreiniging:Verontreiniging is niet bekend
Transportdatum:In overleg
Betaling:Bij aanvaarding    
Erfdienstbaarheden:Er ligt een erfdienstbaarheid om over het aangelegen perceel aan de achterzijde van de woning te komen. Onderhoud van het pad is voor de eigenaar van het perceel. Geen erfdienstbaarheden op de eigen percelen.
Energielabel:C
Voorwaarden:Aspirant-kopers kunnen aan deze aanbiedingsbrief geen enkel recht verbinden van voorkeur of eerste koop.

Roerende zaken

Roerende zaken in overleg.

Aanvaarding

De aanvaarding is in overleg.

Prijstype

Kosten koper

Overige informatie

Deze aanbieding geeft geen recht van eerste koop of andere verplichtingen anders dan afgesproken wordt met verkopers.

Uitnodiging      

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht

Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. Raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed – 

Kenmerken

Overdracht

Status Verkocht