Midlânsdyk 6, 8628 ES - Goënga

Verkocht
1924
210 m²
523 m³
6
Label G

Omschrijving

Namens opdrachtgever wordt deze unieke stelpboerderij te Goënga te koop aangeboden. Voorheen bestemd als melkveehouderij. Bestaande uit een stelpboerderij met jongveestal, een ruime ligboxenstal, silo’s, sleufsilo’s, kuilplaten, erfverharding en landerijen. De grootte van de ondergrond woonboerderij en de landerijen is totaal circa 12.945m2. Goënga ligt net buiten Sneek en Scharnegoutum. De binnenstad van Sneek is met de fiets in circa 15 minuten te bereiken vanaf de woonboerderij.

Stelpboerderij “Sjaerdemahof”

De goed onderhouden stelpboerderij is in 1924 gebouwd. In de loop der jaren hebben diverse renovaties plaatsgevonden naar de huidige eisen qua wonen. Het geheel is traditioneel opgebouwd uit steen met houten binten en staat op poeren op kleigrond. Het dak van het woongedeelte is een met hout beschoten kap gedekt met pannen. Het dak van het schuurgedeelte is riet onderschoten. In 2005 zijn nieuwe pannen gelegd op het woongedeelte. Aan de voorzijde van de boerderij is het woongedeelte welke wordt gekenmerkt door de dakkapel. De achterzijde van de boerderij wordt gebruikt als jongveestal.

De vloer is in het woongedeelte is gedeeltelijk van beton en van hout. De tussenvloer van de verdieping is van hout. De plafonds van het woongedeelte zijn van board. De gehele woning is voorzien van dubbelglas en hardhouten kozijnen. De goten zijn voorzien van zinkwerk. In 2017 zijn de houten goten aan de voorzijde van de woonboerderij vervangen, tevens is het zinkwerk in de goten gerepareerd. In 2018 is het woongedeelte buitenom geschilderd door een schildersbedrijf. Verbonden aan het woongedeelte is een terras gelegen op het Zuidwesten van de woonboerderij. 

De totale inhoud van het woongedeelte is circa 532m3. De begane grond heeft een oppervlakte van circa 137m2. De begane grond is ingericht met een keuken, eetkamer, woonkamer, slaapkamer, hal, toilet, badkamer, kelder en bijkeuken. De bovenverdieping heeft een oppervlakte van circa 73m2 en geeft ruimte aan vijf slaapkamers. Het woongedeelte wordt verwarmd middels centrale verwarming.

Indeling woongedeelte:

Begane grond (137m2)

Eetkamer:                   
De eetkamer van circa 22m2 is de centrale ruimte in het leefgedeelte. De ruimte heeft een houten ondervloer. De kozijnen zijn van hout en voorzien van dubbelglas en bieden zicht aan het omringende grasland. De plafonds zijn van gips. Vanuit de eetkamer is de keuken of de verbonden woonkamer te bereiken welke allen worden verwarmd door radiatoren

Woonkamer:               
Vanuit de eetkamer is middels een opstap de woonkamer te betreden. Door de authentieke bouw van de boerderij bevindt de woonkamer, ook wel opkamer genoemd, zich rechtstreeks boven de kelder. Door de betonnen vloer ligt de ruimte hoger dan de overige ruimtes. Er is een inbouwkast aanwezig in de ruimte, door de grootte raampartijen voelt de ruimte licht aan. De kozijnen zijn van hout en voorzien van dubbelglas.

Keuken:                      
Keuken met houtlook is geplaatst in een u-opstelling. Voorzien van alle gemakken zoals een oven, vaatwasser, elektrische kookplaat en een dubbele wasbak. De keuken heeft vrij zicht naar buiten.            

Hal:                            
Vanuit de authentieke hal van circa 15 meter lang zijn alle kamers op de begane grond te bereiken. Via de vaste trap is de verdieping toegankelijk. Ook is de meterkast met 16 groepen en slimme meter in deze ruimte geplaatst.

Kelder:                        
In de woning is een ruime kelderruimte(droog) aanwezig met een sta hoogte van circa 1,75m. De vloer, muren en plafond zijn van beton. Twee kiepramen zorgen voor lichtinval en ventilatie in de ruimte. De kelder wordt gebruikt als voorraad kamer en is toegankelijk via de hal.

Toilet:                         
De toiletruimte is betegeld en heeft een zwevend toilet met fontein. Het toilet is toegankelijk vanuit de hal. De ruimte wordt verwarmd met vloerverwarming.

Badkamer:                  
Verbonden aan de hal is een badkamer van circa 7m2 aanwezig. Deze is voorzien van een inloop douche en een wastafel. De ondervloer is van beton. De ruimte wordt verwarmd via vloerverwarming. Ook geeft deze ruimte aansluitmogelijkheden voor een wasmachine.

Slaapkamer:                
Op de begane grond is een ruime slaapkamer van circa 17m2. In de slaapkamer is een schouw en vaste kasten aanwezig. De slaapkamer geeft uitzicht over de tuin. De ondervloer is van hout en bekleed met tapijt.

Bijkeuken:                   
Aan het einde van de gang is de bijkeuken gesitueerd van circa 31m2. De ondervloer is van beton. De bijkeuken geeft toegang tot de schuurruimte, door de openslaande deuren is het terras te bereiken.

Bovenverdieping (73m2)

Overloop:                   
De verdieping is bereikbaar via een vaste trap vanuit de hal. De ruime overloop geeft toegang tot 5 slaapkamers.

Slaapkamers:              
De slaapkamers hebben een oppervlakte van circa 7m2, 8m2, 11m2, 13m2 en 15m2. De slaapkamers zijn deels ingericht met gipsen plafonds. Tweetal kamers hebben een dakkapel, de overige drie kamer hebben Velux dakramen. De verdieping wordt verwarmd door centrale verwarming.

Hooizolder:                 
Grenzend aan de verste slaapkamer is de hooizolder.

Schuurruimte/ Jongveestal

Verbonden aan het woongedeelte is de schuurruimte. Ook deze dateert uit 1924. De ruimte fungeert nu als ruimte voor het jongvee (tot 1,5 jaar), als afkalfstal, er is een werkplaats en een kantoorruimte aanwezig. Op de verdieping is de ruime hooizolder. Het jongvee is verdeeld over 18 boxen en 20 plekken op stro. De oppervlakte is circa 461m2 (21m x 24m). De vloer is van beton. De nokhoogte zit op 13 meter. De bouw is traditioneel met houten bintwerk en stenen muren. Status hiervan is goed. Het dak is met pannen gedekt en met riet onderschoten. De hoge staldeuren van circa 4 meter hoog zijn in redelijke staat. Op de nok van het dak aan de achterzijde is een uilenbord geplaatst. Aan de schuurruimte is het tanklokaal gebouwd van circa 14m2.

Ligboxenstal

De ligboxenstal is toegankelijk vanuit de schuurruimte, of via de staldeur van 3,74 meter hoog en 3,81 meter breed. De ligboxstal is in 1984 gebouwd en is in 2006 verlengd met een aanbouw. Totaal ruimte voor circa 96 grootvee en 24 jongvee eenheden. Gefundeerd op staal, deels hout gelijmde en deels stalen spanten. Opgetrokken in steen en damwandprofiel plaat. Het oude dak gedeelte is bedekt met asbest golfplaten. Het dak van het nieuwe gedeelte heeft asbestvrije golfplaten. De oppervlakte van de stal is circa 1.050m2 (21 x 50 meter).

De ligboxstal is onderkelderd, de mestputten hebben een totale mestopslag van circa 1.100m3. De mestputten zijn opgebouwd uit deels betonblokken en deels gestort beton.

Silo’s

Verspreid op het erf staan in totaal 4 silo’s. 3 van de silo’s zullen worden meegenomen door verkoper. De overige silo zal bij de boerderij blijven. De silo’s zijn gebruikt voor het opslaan van voer en kunstmest. De opslagcapaciteit is respectievelijk 12 ton. De silo’s zijn bevestigd op beton en zijn niet onderheid.

Sleufsilo & kuilplaten

Op het perceel bevinden zich 2 sleufsilo’s en 2 kuilplaten. De 2 kuilplaten hebben een afmeting van 40m x 10m en 40m x 8m. De sleufsilo’s hebben een afmeting van 32m x 7m x 1,25m en 32m x 10m x 1,80m (lxbxh). Daarnaast is er nog een vaste mestopslag aanwezig van circa 5m x 5m met een put van 5m3. De wanden zijn van betonelementen. De vloer is deels van betonen elementen.

Mestlagune

Achter de kuilplaten bevindt zich de mestlagune, deze heeft een inhoud van circa 700m3.

Een mestlagune is een bassin welke is bekleed met folie. Het bassin wordt bekleed met een boven- en onderkleed, hiertussen wordt het mest in opgeslagen.

Landerijen

Inclusief ondergrond gebouwen en het woonperceel zijn de landerijen in eigendom circa 12.945m2. Al het land is verbonden aan de huiskavel.

Specificatie
– De ontsluiting van het huisperceel is via het eigen toegangsweg en via het erf.
– De grondsoort is klei.
– De hoofdafwatering en detailafwatering zijn goed.
– Het land wordt thans gebruik als grasland.

Kadastrale aanduiding

Kadastrale gemeenteSectieNummerm2Bijzonderheden
1ScharnegoutumF378729m2
2ScharnegoutumF3856.191m2
3ScharnegoutumF4861.015m2 
4*ScharnegoutumFX5.000m2Nader in te meten
Totaal12.945m2

* De woonboerderij wordt aangeboden inclusief 5.000m2 grasland, welke kadastraal nog is vast te stellen. Mocht de koper minder meters wensen dan is dit optioneel, dit zal worden verrekend tegen het tarief van €6,- per m2.

Overige informatie

Bestemmingsplan
Enkelbestemming agrarisch. De boerderij is geen monument en is niet beschermd dorps- of stadsgezicht.

Roerende zaken
Voor het woongedeelte en zakelijke deel is een lijst van zaken aanwezig. Roerende zaken zijn in overleg.

Prijstype
Kosten koper

Aanvaarding
Per 1 januari 2022

Extra informatie

Voorraden:                             
Huidige voorraden worden opgeruimd (ruwvoer, krachtvoer, kunstmest), mestvoorraad blijft tot uiterlijk 15 mei 2022

Bodemverontreiniging:            
Verontreiniging is niet bekend

Ondergrondse tank(s):             
Voor de stal bevindt zich een spoelwaterput van 100m3
Beerput aanwezig

Betalingsrechten (incl.):            
Geen

Melktank:                               
Zal worden verwijderd

Mestrobot:                             
Exclusief

Mestopslag kelder:                  
Circa 1.100m3 onder de ligboxstal

Mestlagune:                            
Inhoud van circa 700m3

Vaste mestopslag:                   
5 x 5 meter van beton met put van 5m3           

Voersilo’s:                               
12 ton. Geplaatst op beton

Sleufsilo:                                 
32 x 7 x 1,25 meter van beton
32 x 10 x 1,80 meter van beton

Kuilplaten:                              
40 x 10 meter van beton
40 x 8 meter van beton

Energielabel woning:               
Voorlopig Energielabel G

Cv-Ketel:                                 
CV Bosch HR Ketel 2014 (Eigendom)

Boilers:                                    
2 boilers van 120 liter op stroom (Eigendom)

Televisie/ internet:                  
Schotel, glasvezel

Krachtstroom:                         
Krachtstroom aanwezig in de ligboxenstal en schuurruimte

Riolering:                                
Overloop naar beerput

Gemaal:                                  
Achter de ligboxstal bevindt zich een gemaal (Eigendom)

Asbest:                                   
Aanwezig op oude gedeelte ligboxstal

Erfverharding:                         
Deels gestort beton en betonplaten

Bereikbaarheid:                       
Het erf en de percelen zijn goed bereikbaar vanaf de openbare weg

Erfdienstbaarheden:                
Rustende erfdienstbaarheden komen te vervallen

BTW:                                      
Een BTW voorbehoud wordt opgenomen voor BTW-plichtige zaken verbonden aan de verkoop

Aanbieding:                            
De vraagprijs is exclusief fosfaatrechten, nb-vergunning, overname hiervan is bespreekbaar. Deze aanbieding geeft geen recht van eerste koop of andere verplichtingen anders dan afgesproken wordt met verkopers.

Bijzonderheden

Kadastraal inmeten:                
Kosten voor het kadastraal inmeten zijn voor de koper. Koper verzorgt voor een deugdelijke erfafscheiding van de nieuwe erfgrens.

Melkapparatuur:                     
Exclusief melkwinningsapparatuur.

Mestput:                                 
Koper aanvaard dat verkoper de mestput tot uiterlijk 15 mei 2022 in gebruik heeft. Verkoper zal in de periode na verkoop de aanwezige mest in 2 dagen mixen en uitrijden. Verkoper levert, op eerdergenoemde datum, de mestput zuig-leeg op. Koper aanvaard dat verkoper deze activiteiten uitvoert op het erf.

Dammen:                                
De bestaande dammen blijven, tenzij koper en eigenaar (OBW) hier andere afspraken overeenkomen.

Waterpeilen/gemaal:              
Het waterpeil rondom het erf zijn in eigenbeheer. Een gemaal achter de ligboxstal (eigendom) houdt het water op peil door overtollig water van het grasland af te voeren. Gebruik in afstemming en overleg met de pachter van het land rondom de boerderij.

Silo’s:                                      
Op de foto’s zijn 4 silo’s te zien. 3 hiervan zullen worden meegenomen door verkoper, de overige zal blijven staan.

Uitnodiging     

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht

Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed –

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht
Status Per datum
Status 1 januari 2022

Bouw

Soort object Woonboerderij
Type woning Vrijstaande woning
Kwaliteit woning Redelijk tot goed
Onderhoud binnen Redelijk tot goed
Bouwjaar periode 1924
Aanmelding In verkoop genomen

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte 210 m²
Inhoud 523 m³
Overige inpandige ruimte 461 m²

Indeling

Aantal kamers 10
Aantal slaapkamers 6
Aantal verdiepingen 2

Energie

Energie label G

Tuin

Tuin Tuin rondom
Onderhoud buiten Redelijk tot goed

Garage

Garage Inpandig
Parkeergelegenheid Op terrein