Menamerdyk 7, 9037 JV - Slappeterp

Verkocht

Omschrijving

Namens opdrachtgever wordt deze authentieke kop-hals-romp woonboerderij aangeboden. De woonboerderij is landelijk gelegen in het dorp Slappeterp. Het rustige en gemoedelijke dorpje ligt vlakbij Menaldum en ongeveer 6 km vanaf Franeker. De omgeving kenmerkt zich door een open, agrarisch gebied met melkveehouderijen en akkerbouw. De perceeloppervlakte is circa 3.930 m2 en de oppervlakte van de woonboerderij bedraagt circa 275 m2.

Woonboerderij

De woonboerderij dateert uit het bouwjaar 1880 en staat ruim op het perceel. De buitenkant is in de zomer van 2018 opnieuw geschilderd en gerestaureerd. Het rieten dak en de gekleurde staldeuren geven een authentieke sfeer aan de woning. De woonboerderij is gebouwd van steen (steensmuren/spouwmuren), de vloeren zijn van beton en hout. Het zadeldak van de kop-hals is gedekt met keramische dakpannen en de romp met riet. De aangebouwde bijkeuken is gebouwd met metselwerk en het platte dak is bekleed met een bitumineuze dakbedekking.

De woonboerderij is deels voorzien van dubbel glas en is deels geïsoleerd. Verwarming geschiedt middels radiatoren aangesloten op HR/CV combiketel van het merk AWB en een houtkachel. Rondom de woonboerderij is een ruime tuin waarin u heerlijk kunt genieten van de rust. De woning geeft ruimte aan 4 slaapkamers waarvan 1 nu als werkkamer gebruikt wordt. Door de achterliggende romp zijn er mogelijkheden voor het inpandig uitbreiden van het woonoppervlakte.

Indeling woongedeelte

Begane grond woongedeelte (oppervlakte 132 m2)

Woonkamer: In de kop van de woonboerderij bevindt zich de woonkamer en heeft een oppervlakte van circa 35m2. De houtkachel en het authentieke balkenplafond maken het tot een knusse ruimte. Vanuit de woonkamer heeft u zicht op de voortuin en het naastgelegen weiland. De woonkamer wordt verwarmd door centrale verwarming en is voorzien van dubbelglas.

Woonkeuken: In de hals van de woonboerderij bevindt zich de woonkeuken met een oppervlakte van circa 28 m2. De keuken (circa 9m2) is via een hal verbonden aan de woonkamer en heeft hetzelfde balkenplafond. De woonkeuken is gedateerd, maar voorzieningen functioneren prima. Vanuit de eetruimte verbonden aan de keuken kijkt u uit over de voortuin.

Bijkeuken: Aan de achterzijde van de hals bevindt zich de bijkeuken (18m2). Deze is vanaf buiten toegankelijk en dient nu als toegangsruimte voor de woonboerderij. Verbonden aan de ruimte zijn de schuur, de woonkeuken en het toilet. In de bijkeuken is ruimte voor een wasmachine en een droger.

Slaapkamer: Via de woonkeuken geeft de zijde van de romp (circa 56m2) ruimte aan de slaapkamer, badkamer en werkkamer. De slaapkamer is circa 12m2 groot. De authentieke koe-ramen geeft het een authentiek karakter.

Badkamer: De badkamer (circa 12m2) is de volgende ruimte in de romp van de boerderij. Onder het schuine dak zit een bad, wastafel en een toilet. De voorzieningen zijn gedateerd.

Werkkamer: De ruime werkkamer (16m2) bevindt zich in de achterzijde van de romp. De authentieke staldeur en de stalraampjes maken het tot een sfeervolle ruimte. Met een deur naar de tuin is dit een geschikte ruimte voor een aan-huis-verbonden bedrijf of beroep.

Hal: De hal bevindt zich tussen de woonkamer en de woonkeuken. In de hal (4m2) zitten 2 deuren naar deze vertrekken. In de hal zit een steile trap naar de bovenverdieping.

Bovenverdieping (oppervlakte circa 49m2)

Trap: Een vaste steile trap geeft toegang tot de kleine overloop en de bovenverdieping. De trap geeft toegang tot 2 slaapkamers in de kop van de woonboerderij.

Slaapkamer: Onder de schuine kap zit een grote slaapkamer (35m2). In de slaapkamer zijn de oorspronkelijke balken van de kap goed zichtbaar. Er zit een kleine open zolder als opbergruimte. Op de bovenverdieping zit ook een slaapkamer circa 9m2. De gehele bovenverdieping is vrij in te richten.

Romp (Schuur)

Aan de achterzijde van de woonboerderij binnen de romp zit de schuur. Dit is een voormalige veestal, maar deze wordt nu gebruikt voor opslag. De schuur heeft een oppervlakte van circa 143m2 en is te betreden vanuit de bijkeuken. De vloer is van beton. In 1997 zijn de muren aan de buitenzijde opnieuw opgebouwd (spouwmuren) en gefundeerd. Ook kunt u van buitenaf – door zowel de dubbele schuurdeur aan de zijkant en een enkele schuurdeur aan de achterkant – de schuur in. Met een vaste trap komt u op de voormalige hooizolder. Het is een grote ruimte met meerdere mogelijkheden. Zo kan het gebruikt worden als werkplaats, garage of als uitbereiding van de woonruimte.

Bijgebouw

Achter de woonboerderij bevindt zich een schuur met een carport (circa 16m2). De oprit is betegeld en geeft genoeg ruimte om meerdere auto’s te parkeren.

 

Roerende zaken

Er zijn geen roerende zaken in de koop begrepen en worden in gezamenlijk overleg tussen verkoper en koper vastgesteld.

Aanvaarding

De aanvaarding is in overleg

Prijstype

Kosten koper

Extra informatie

Energielabel: F

Beschermd dorpsgezicht: Ja

Centrale verwarming: AWB (aan vervanging toe).

Erfdienstbaarheden: Geen

Bezichtigingen: In overleg met Brandsma Vastgoed

Riool: Aangesloten op het riool

Uitnodiging     

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u er op dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoekplicht

Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoekplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. Raadpleeg uw eigen makelaar!

 

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht