Meilahuzen 1 - Easterein

Verkocht
1824
179 m²
393 m³
5
Label Onbekend

Omschrijving

Een woonboerderij vol historie, gebouwd in 1824 en met vele karakteristieke kenmerken uit die tijd. In de loop der tijd zijn er verschillende verbouwingen geweest wat het geheel tot een comfortabele woonboerderij maakt. De boerderij heeft een unieke ligging welke zich kenmerkt door vrijheid en rust. Het erf en ondergrond is in totaal 9.960m². Perfect voor het hobbymatig houden van bijvoorbeeld schapen en of enkele paarden. De boerderij ligt op circa 10 km afstand van Sneek en Bolsward. Het dorp Easterein ligt op enkele minuten fietsen vanaf de boerderij. Hier zijn tal van voorzieningen te vinden zoals een basisschool en meerdere sportverenigingen.

Kop-rompboerderij
Ondanks haar leeftijd van bijna 200 jaar is deze woonboerderij inmiddels geheel ingericht om comfortabel in te leven. Het geheel is opgemetseld met steensmuren en het dak gedekt met pannen. Het woongedeelte wordt verwarmd middels centrale verwarming, daarnaast is in de woonkamer een houtkachel aanwezig. Op het erf is een gastank aanwezig welke de boerderij voorziet in de aanvoer van gas. Achter de boerderij bevindt zich een beerput van 150m3 waarop de riolering van de boerderij is aangesloten.

De boerderij is verdeeld in een woon- en schuurgedeelte. Het woongedeelte is door de jaren heen verduurzaamd. 25 jaar geleden is de langste buitenmuur van het woongedeelte opnieuw opgemetseld met daaronder een nieuwe fundering. De muren zijn voorzien van isolatie. Er zijn nieuwe hardhouten kozijnen geplaatst met HR++ glas. De dakpannen op het woongedeelte zijn 30 jaar geleden vervangen en van binnenuit geïsoleerd. De vloer in het woongedeelte is overwegend van beton en voorzien van isolatie. De tussenvloer van de verdieping is van hout.

Het schuurgedeelte van de boerderij van circa 392m² wordt voornamelijk gebruikt voor opslag. De algehele staat van de boerderij is goed tot uitstekend. Het verfwerk rondom is goed bijgehouden.

De totale inhoud van het woongedeelte is circa 393m3. De totale woonoppervlakte is 179m². De begane grond heeft een oppervlakte van circa 125m². De begane grond is ingericht met een hal, woonkeuken, woonkamer, gang, badkamer, toilet, twee slaapkamers en een bijkeuken met toilet. De bovenverdieping is via een vaste trap te bereiken en heeft een oppervlakte van circa 54m² en geeft ruimte aan een overloop en drie slaapkamers.

Indeling woongedeelte:

Begane grond (125m²)

Hal:
Vanuit de entree betreedt u de ruime hal. De ondervloer is van beton waarover een parketvloer is gelegd.

Woonkeuken:
De parketvloer loopt vanuit de hal door naar de woonkeuken. De kamer is circa 21m² en bied vanaf de eettafel uitzicht over de landerijen. De keuken is voorzien van een keramische kookplaat, vaatwasser, koelkast en oven.

Woonkamer:
Door de openslaande deuren is vanuit de woonkeuken de woonkamer te bereiken. Ook hier is de parketvloer aanwezig. De ruimte voelt licht aan door de 4 grote ramen welke enerzijds zicht geeft over de landerijen en anderzijds zicht geeft over de fruitbomen. De twee ramen aan de zonnekant kunnen worden verduisterd door middel van markiezen. De woonkamer is circa 27m² groot en wordt verwarmd middels radiatoren of houtkachel. De ruimte heeft een kenmerkend balkenplafond.

Gang:
Naast de woonkamer is nog een gang. Hieraan zijn onder andere de toilet, badkamer, slaapkamer en trap naar de verdieping verbonden.

Badkamer:
De badkamer is betegeld en is voorzien van een douchecabine, een wastafel en een designradiator.

Slaapkamer:
Er is een ruime slaapkamer aanwezig op de begane grond van circa 26m². De kamer heeft twee hoge ramen met uitzicht op de fruitbomen in de tuin. Het hoge balkenplafond is geverfd met een houtnerf, evenals een van de muren in de kamer. De ondervloer is van beton en is bedekt met laminaat. Er is een traditionele inbouwkast aanwezig. De ruimte wordt verwarmd middels een radiator.

Slaapkamer:
Achter de grote slaapkamer bevindt zich nog een kleinere slaapkamer van circa 12m². In de kamer is een hoog raam aanwezig. De ondervloer is van hout en voorzien van een laminaatvloer.

Bijkeuken:
Vanuit de keuken op weg naar de schuur bevindt zich de bijkeuken. De ruimte is circa 11m² en heeft een wasmachine aansluiting. Daarnaast is er een toilet en wasbak aanwezig.

Bovenverdieping (54m²)

Overloop:
De verdieping is bereikbaar middels een vaste trap vanuit de hal. De overloop geeft toegang tot de 3 slaapkamers die op de verdieping zijn gesitueerd. De ondervloer is van hout waarover vloerbedekking is gelegd.

Slaapkamers:
De slaapkamers hebben een oppervlakte van circa 16m², 13m² en 10m². De grootste slaapkamer heeft een tweetal ramen met uitzicht over de landerijen. Ook bevindt de CV zich op deze kamer. De overige 2 slaapkamers hebben beide een Velux dakraam. Alle slaapkamers worden verwarmd middels radiatoren.


Schuurruimte
Verbonden aan de woning is de schuurruimte. De schuur is ingedeeld in verschillende ruimten en heeft een totale oppervlakte van circa 392m². De nokhoogte is circa 11 meter. Het geheel is traditioneel opgebouwd met steensmuren en houten gebinten. In de binten is de historie van de boerderij af te lezen. In een van de binten is een eigenaarsmerk af te lezen daterend uit 1824. In de overige binten zijn diverse timmermansmerken af te lezen. Het dak van de boerderij is bedekt met pannen en is met riet onderschoten in het schuurgedeelte. In de loop der jaren is er een knik in het dak gemaakt om de stalinhoud van de boerderij te vergroten. Daarnaast is 50 jaar geleden het dak voorzien van nieuwe pannen en is het onderliggende hout vernieuwd. Ook is het dak voorzien van bliksemafleiding. Aan weerszijden van het dak is een uilenbord aanwezig.

De hooizolder met betonnen vloer is uitermate stevig. Er zijn diverse gaten om hooi naar beneden te gooien. Er is een kajuit aanwezig op het dak voor de hooizolder. De onderkant van de hooizolder is betegeld, hiervan laten enkele tegels los (dit zou bij meer tegels kunnen gebeuren in de toekomst). Er is een vangnet tegen het plafond gespannen waardoor dit geen problemen veroorzaakt.

De schuur is toegankelijk middels een drietal staldeuren. De grootste staldeur is circa 3,5 meter hoog, voldoende om een camper of caravan binnen te stallen. De andere twee staldeuren zijn ruim 2 meter hoog. Het merendeel van de gruppe (mestgoot) is volgestort met beton. In de schuur is krachtstroom aanwezig.

Opstallen
Op het erf bevinden zich een tweetal opstallen. Eén van de opstallen is opgebouwd uit damwandprofiel platen en heeft twee garagedeuren. De vloer bestaat uit stenen. Momenteel dient deze ruimte als opslag-/klusruimte. De andere schuur is een biggenschuur en stamt net als de boerderij uit 1824. De biggenschuur heeft steensmuren opgemetseld met Friese geeltjes en heeft een pannendak. De dakgoten zijn van hout. De vloer bestaat overwegend uit stenen.

Erf
Het gehele woonperceel met ondergrond is in eigendom en heeft een grootte van circa 9.960m². Het perceel is voor het grootste gedeelte omringd door een sloot. Het overige gedeelte is afgeschermd door middel van een hekwerk. Een eigen oprit van betonplaten geeft toegang tot het erf. Verder is de erfverharding van beton. De tuin op het zuidwesten is fraai aangelegd en er zijn diverse fruitbomen aanwezig. Via een naastgelegen sloot waarbij de diepgang gering is, is de op het vaarwater aangesloten Eastereindervaart ter bereiken.

Overige informatie

Bestemmingsplan
Enkelbestemming: Wonen – agrarisch.
Dubbelbestemming: Waarde – archeologie 1

Prijstype
Kosten koper

Extra informatie
Bodemverontreiniging: Verontreiniging is niet bekend
Ondergrondse tank(s): Beerput
Riolering: Aangesloten op beerput
Energielabel woning: Voorlopig label F
Cv-Ketel: Atag CV ketel, 14 jaar geleden gereviseerd, 2021 nog onderhoud gepleegd
Televisie/ internet: Aansluiting via telefoonkabel, glasvezel aanwezig op het erf
Meterkast: Groepenkast, slimme meters.
Krachtstroom: Aanwezig in de schuur
Asbest: Niet bekend
Erfverharding: Beton
Bereikbaarheid: Het erf is bereikbaar middels een eigen verharde toegangsweg vanaf de Draversdyk ter hoogte van Itens.
Aanbieding: Deze aanbieding geeft geen recht van eerste koop of andere verplichtingen anders dan afgesproken wordt met verkopers.

Uitnodiging
Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht
Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed –

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht
Status In overleg

Bouw

Soort object Woonboerderij
Type woning Vrijstaande woning
Kwaliteit woning Goed tot uitstekend
Onderhoud binnen Goed tot uitstekend
Bouwjaar periode 1824
Aanmelding In verkoop genomen

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte 179 m²
Inhoud 393 m³

Indeling

Aantal slaapkamers 5
Aantal verdiepingen 2

Energie

Energie label Onbekend

Tuin

Tuin Tuin rondom
Onderhoud buiten Goed tot uitstekend

Garage

Garage Ja
Parkeergelegenheid Op terrein + garage