Makkum 2, 8635 MV - Boazum

Verkocht

Omschrijving

De stelpboerderij is gelegen aan de Middelseeroute (vaarroute). De totale omvang van de percelen (gebouwen + landerijen) is circa 1.49.00 ha. Het erf en de ondergrond is circa 00.82.50 ha. De grondoppervlakte van stelpboerderij is circa 760 m2.

Woongedeelte

De boerderij is omstreeks in 1963 volledig verbouwd en sindsdien goed onderhouden. In 2013 is de woning gemoderniseerd met een nieuwe keuken en vloerverwarming binnen deze ruimte. Het gebouw is opgetrokken uit spouwmuren en de kozijnen zijn voorzien van dubbelglas. De gehele woning is voorzien van centrale verwarming. De kamer, (woon)keuken, bijkeuken en de hal zijn volledig geïsoleerd. De woning heeft een pannendak.

Indeling woongedeelte

Begane grond (grond oppervlakte circa 204 m2)

Bijkeuken: De bijkeuken dient als toegang tussen de stal en de keuken. De ruimte (10m2) dient als invulling voor opslag en geeft ruimte aan een extra vriezer en koelkast.

Keuken: In 2013 is de woning voorzien van een nieuwe keuken. De moderne keuken heeft een totale oppervlakte (inclusief eetruimte) van 35m2. Door de modernisering is de keuken voorzien van alle gemakken en heeft het een 7 meter lang werkblad. Onder het aanrecht bevindt zich de warmwaterboiler en hiermee is direct toegang tot warm water. De keuken beschikt daarnaast over vloerverwarming.

Hal: Via de woonkeuken wordt toegang geboden aan een ruime hal. Deze geeft toegang tot de woonkamer, toilet, badkamer en een grote slaapkamer. Ook is hier de meterkast (GWE, vernieuwd in 2017), de olie gestookte cv ketel (periodiek onderhouden), de warmwater boiler (90 liter) en de waterontharder. Met uitzondering van de warmwaterboiler zijn alle in eigendom.

Woonkamer: De woonkamer heeft een oppervlakte van circa 36 m2. Het beschikt over een eikenhoutenvloer en geeft vrij uitzicht over de landerijen.

Badkamer: De badkamer is in 2010 volledig gemoderniseerd. Naast een neutraal interieur beschikt de badkamer over vloerverwarming. Ook dient deze ruimte als wasruimte en geeft het ruimte aan de wasmachine en de wasdroger.

Toilet: Het toilet is evenals de badkamer in 2010 volledig gemoderniseerd.

Kelder: De hal geeft toegang tot een kelder. De kelder is droog en heeft een oppervlakte van 12 m2.

Slaapkamer: Op de begane grond bevindt zich een ruime slaapkamer.

Bovenverdieping

Trap: Een vaste trap geeft toegang tot de overloop (met dakraam) en de bovenverdieping. De bovenverdieping heeft een afmeting van circa 84 m2. De trap geeft toegang tot 3 slaapkamers en toegang tot een grote vaste kast met losse trap welke toegang geeft tot de zolder.

Slaapkamers: Op de bovenverdieping bevinden zich 3 ruime slaapkamers. Enkele voorzien van een aparte wastafel. Alle slaapkamers zijn voorzien van dubbelglas.

Zolder: De zolderruimte kan via een losse trap worden bereikt en kan als opslagruimte dienen. 

Schuurgedeelte   

Verbonden aan het woongedeelte heeft de stelpboerderij een grote schuur van circa 530 m2. Deze ruimte is vrij in te richten. Thans bevindt zich hier een hooizolder, een ‘bûthûs’ welke voorheen ruimte gaf aan jongvee, een werkbank en een atelier (12 m2). Het huidige atelier is in te richten als kantoorruimte. Het atelier beschikt over een eigen keuken en centrale verwarming.

Stal

Verbonden en direct naast stelpboerderij bevindt zich de voormalige ligboxstal. De ligboxstal is in 1985 gebouwd. De oppervlakte van de stal is circa 598 m2 (23 x 26 meter). De stal is opgetrokken uit steensmuren. De ondergrond bestaat volledig uit een betonvloer. Onder de betonvloer bevindt zich de (oude)mestopslag (circa 570m3). De mestopslag wordt niet gebruikt. De stalinrichting is in zijn geheel verwijderd. Het dak bestaat uit houten spanten en de bedekking is met dakplaten. De nok is open. In de lengte zijden van de stal zijn ventilatieluiken aangebracht. De stal staat in verbinding met de stelpboerderij en via de oude melkput en het tanklokaal wordt toegang geboden. De stal kan worden gebruikt voor opslag.

Loods

De loods is in 1993 gebouwd en heeft een afmeting van 20 x 12 meter. De loods is volledig bedekt met platen. De constructie is gebouwd met staal en houten spanten. De vloer is volledig in beton. Onder de vloer van de loods is destijds een extra mestopslag van 600m3 (2 meter diep) gebouwd en wordt thans niet gebruikt. De loods kan worden gebruikt voor diverse doeleinden.

Erfverhardingen

Op het erf is voldoende erfverharding aanwezig.

Landerijen

De grondsoort van de landerijen is klei. De landerijen liggen zijn verbonden aan de kavel van de woonboerderij, bestaande uit grasland met circa 0.66.55 ha. De landerijen hebben geen drainage. Op het perceel is een kleine ruilverkavelingsrente verschuldigd.

Bestemmingsplan

Het onroerend goed heeft (nu nog) een agrarische bestemming. Boerderij is geen monument en is niet beschermd dorps- of stadsgezicht. De toegangsweg naar de woonboerderij is eigendom en wordt onderhouden door de gemeente.

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht