Langestraat 76, 9045 PD - Bitgummole

Verkocht

Omschrijving

Algemeen

Namens opdrachtgever wordt deze authentieke woonboerderij te koop aangeboden. Deze vrijstaande woning dateert uit 1927. Met een tuin rondom de woning en vrij uitzicht over de landerijen is het landelijk wonen in Bitgummole. Dit is circa 15 minuten rijden vanaf Leeuwarden. Het perceeloppervlakte is totaal circa 1.440m2, met een inhoud van de woning van circa 380m3.

 

Woning

De authentieke woonboerderij, met binnen een grote schuur, met een totale woonoppervlakte van circa 300m2. Hierin bevindt zich het woongedeelte van circa 140m2 en de verschillende schuurruimtes van totaal circa 160m2. De woning biedt ruimte aan 3 slaapkamers, waarvan 1 slaapkamer op de begane grond. De benedenverdieping is volledig voorzien van centrale verwarming en de houten kozijnen zijn voorzien van dubbelglas. De bovenverdieping is deels voorzien van centrale verwarming en de Velux-dakramen en dakkapel zijn voorzien van enkelglas. De ondervloeren zijn van hout en de woning is voor het grootste deel voorzien van een pannendak, het overige deel bestaat uit bitumen golfplaten.

 

Indeling woongedeelte

Woonkamer:    De woonkamer met balkenplafond en houten ondervloer met vloerbedekking, heeft een oppervlakte van circa 36m2. De woonkamer is voorzien van een inbouwkast, een gaskachel en er is tevens centrale verwarming aanwezig. Vanuit de woonkamer is vrij uitzicht over de landerijen. De woonkamer is te betreden vanuit de hal.

 

Hal:                  De L-vormige hal (circa 13m2), met balkenplafond, is de centrale ruimte naar de verschillende vertrekken. Woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet, bijkeuken en vaste (steile) trap naar de bovenverdieping, tevens bevindt de meterkast zich in de hal.

 

Keuken:           Door uitbouw is een ruime woonkeuken gecreëerd, voorzien van een keuken met de nodige inbouw apparatuur. De woonkeuken heeft een oppervlakte van circa 30m2 en heeft aan de voorzijde vrij uitzicht over de landerijn en aan de zijkant en achterzijde over de tuin.

 

Toilet:              Het toilet bevindt zich in de hal.

 

Slaapkamer:   De slaapkamer met balkenplafond en houten vloer, heeft een oppervlakte van circa 12m2.

 

Badkamer:      Vanuit de slaapkamer is de (gedateerde) badkamer van circa 3m2 bereikbaar.

 

Bijkeuken:      Ruime bijkeuken (circa 18m2) met keukenblokje en witgoed ruimte.

 

 

Bovenverdieping

 

Trap/overloop: Een vaste steile trap geeft toegang tot de bovenverdieping. De oppervlakte van de totale bovenverdieping is circa 56m2. Op de overloop, met Velux-dakraam, is een kast- en opbergruimte gecreëerd, 2 slaapkamers en grote inloopkast. Vanaf de overloop is een deurtje naar de schuur aanwezig.

 

Slaapkamers:    Er bevinden zich 2 slaapkamers op de bovenverdieping. De slaapkamers hebben een oppervlakte van circa 10m2 en 12m2. Eén slaapkamer is voorzien van centrale verwarming en Velux-dakraam. De andere slaapkamer heeft een dakkapel en geeft toegang tot een ruime inloopkast van circa 10m2.

 

Schuurruimte  

De schuurruimte, te betreden vanuit de bijkeuken, met authentieke koeienraampjes is verdeeld in verschillende ruimtes. Ook zijn er 2 schuurruimtes aangebouwd, één met plat dak (hierop is asbest aanwezig) en één met punt dak met dakpanplaten (totale oppervlakte is circa 160 m2). Boven de verschillende ruimtes in de schuur bevindt zich een zolder welke ruimte kan geven voor opslag. De nokhoogte is circa 8 meter. Achter de woonboerderij is nog een ruime garage gecreëerd, met een oppervlakte van circa 64m2, geschikt voor 2 auto’s.

 

Tuin/erf

De tuin is circa 1.200m2 en geeft een prachtig vrij zicht over de landerijen. Aan de voorzijde is een tuin met beplanting aanwezig, aan de zijkant is een perceel gras van circa 370m2, dat gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het houden van een paar schapen. In dit perceel ligt aan de achterzijde een mestput. Deze is op dit moment niet in gebruik. Aan de achterzijde van de boerderij bestaat het erf voornamelijk uit betonplaten.

 

Kadastrale aanduiding

 

Kadastrale gemeente Sectie Nummer Oppervlakte Omschrijving
Beetgum F 897 370 m2 Erf – tuin
Beetgum F 1067 1.070 m2 Wonen (agrarisch)
Erf – tuin

 

Roerende zaken

Roerende zaken in overleg.

 

Aanvaarding

De aanvaarding is in overleg.

 

Prijstype

Kosten koper

 

Extra informatie

Energielabel:                            Niet beschikbaar

Centrale verwarming:             Nefit EcomLine HR van het jaar 2004. (Gecontroleerd in 2011)

Erfdienstbaarheden:               Geen

Bezichtigingen:                        In overleg met Brandsma Vastgoed

Riool:                                         Aangesloten op de riolering

Meterkast:                                Actueel

 

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht