Kie 3 - Franeker

Verkocht
1872
271 m²
734 m³
4
Label G

Omschrijving

Onder de rook van Franeker vindt u deze karakteristieke kop-hals-rompboerderij met manege.
Een prachtige en bovenal rustige locatie voor paardenliefhebbers. De boerderij heeft een ruim woongedeelte waarbij haar historische karakter bewaard is gebleven, terwijl moderne voorzieningen zorgen voor comfort en gemak. De manege bevindt zich aan de schuur van de boerderij. Het erf heeft diverse toebehoren voor de manege zoals een buitenbak, paddocks, stapmolen en meer. De boerderij onderscheidt zich door zijn rustige ligging, de toegangsweg is een doodlopende weg uitsluitend bedoeld voor bestemmingsverkeer. Toch is het sfeervolle centrum van Franeker binnen circa 12 minuten met de fiets te bereiken. Franeker is via de A31 verbonden tussen Leeuwarden en Harlingen, met zo’n 15 minuten met de auto bevindt u zich al op de afsluitdijk.

Of u nu een paardenliefhebber bent die op zoek is naar de perfecte plek om uw passie na te streven, of een familie die op zoek is naar een unieke levensstijl op het platteland, deze kop-hals-rompboerderij biedt een uitzonderlijke ervaring. Kom en ontdek de magie van het Friese platteland en realiseer uw dromen.

De boerderij
Deze ruime kop-hals-rompboerderij is verdeeld in een royaal woongedeelte en een schuurgedeelte. De boerderij is gebouwd in 1872 en gezien de leeftijd in combinatie met haar sierlijke elementen, is deze kop-hals-rompboerderij aangeduid als karakteristiek bouwwerk.
Het geheel is traditioneel opgebouwd uit steensmuren van rode gevelstenen. Het metselwerk aan de voorzijde kent enkele sierlijke elementen, verder onderscheid de kop van de boerderij zich door haar kenmerkende zolderraam. Het dak van het woongedeelte is met pannen gedekt. Het schuurgedeelte is enerzijds met golfplaten- en anderzijds met riet en pannen gedekt. Het dak van de schuur heeft aan weerszijde een uilenbord.
Binnen beschikt de boerderij nog over de authentieke bedstee deuren, sierlijsten, inbouwkasten, kelders en schouwen. De ramen in het woongedeelten zijn van dubbelglas. Alle ruimten worden verwarmd middels radiatoren, welke aardgas-vrij worden gestookt middels een Defro pellet installatie.

De totale woonoppervlakte is 271m² met een inhoud van circa 737m3. De begane grond heeft een oppervlakte van circa 159m². De begane grond is ingericht met een hal, woonkeuken, woonkamer, slaapkamers, opslagkamer, toilet, badkamer. De bovenverdieping is via een vaste trap te bereiken en heeft een oppervlakte van circa 112m² en geeft ruimte aan een overloop, twee slaapkamers en opbergruimtes.

Indeling woongedeelte:

Begane grond (159m²)
Hal:
Bij het betreden van de boerderij komt u binnen via de centrale hal, deze scheidt de woonkamer en de keuken. Daarnaast is de kelder en de vaste trap naar de verdieping te bereiken.

Woonkamer:
De royale woonkamer van circa 33m2 kent tal van traditionele elementen. Zo heeft de woonkamer hoge ramen, een sierlijke schouw in authentieke kleuren evenals de bedstee deuren welke nu fungeren als kastruimte. De ondervloer is van hout en belegd met een houten parketvloer. De ruimte wordt verwarmd middels radiatoren. Via een opstap is een verlengstuk van de woonkamer ter bereiken. Deze beschikt over een deur richting de voortuin.

Slaapkamers:
Vanuit de woonkamer is de kop van de boerderij te bereiken waar zich 2 slaapkamers bevinden. Deze zijn circa 22m2 en 7m2 groot en beschikken elk over hoge ramen, een eigen inbouwkast en vloerbedekking. De hoge ramen in de grootste slaapkamer beschikken over ingebouwde luiken aan de binnenkant voor de verduistering van de kamer.

Woonkeuken:
De woonkeuken van circa 24m² is een centrale ruimte van de boerderij. De ruimte voelt licht aan door de hoge ramen. De keuken is gedateerd en voorzien van een keramisch kookplaat, vaatwasser, koelkast, magnetron en oven. De ondervloer is van beton en heeft een zeil vloer.

Hal:
Naast de keuken is nog een hal. Hieraan zijn onder andere de toilet, badkamer en schuurruimte verbonden.

Badkamer:
De badkamer bevindt zich op de begane grond en is te bereiken vanuit de hal. De badkamer is betegeld en gestuct. Er is een wasbak, inloopdouche en bad.

Opslagruimte:
Naast de badkamer zit een wasruimte. Er is een opslagruimte verbonden aan de woonkamer van circa 5m². De openslaande deuren geven toegang tot de tuin.

Toilet:
Het toilet is bereikbaar vanuit de hal. De ruimte is voorzien van tegels.

Bijkeuken:
Tussen het woon- en schuurgedeelte zit een bijkeuken van circa 6m2. Deze wordt voornamelijk gebruikt als opslag.

Kelder voorhuis:
Onder de kop van de boerderij bevindt zich de traditionele kelder. Door middel van een eigen toegangsdeur vanaf de buitenzijde is deze te bereiken.

Bovenverdieping (112m²)
Overloop:
De verdieping is bereikbaar middels een vaste trap vanuit de hal. De overloop is opvallend ruim en geeft toegang tot 2 slaapkamers en een inloop kast(5m²). Daarnaast is vanuit de overloop de zolder boven de kop/hals te bereiken welke nu fungeert als bergruimte en is circa 55m². De ondervloer van de overloop is van hout waarover vloerbedekking is gelegd.

Slaapkamers:
De 2 slaapkamers hebben beiden een oppervlakte van circa 16m². De slaapkamers hebben een inbouwkast en worden verwarmd met radiatoren.

Schuurruimte
Achter het woongedeelte bevindt zich de schuur waar een 20-tal paardenboxen staan (circa 3m x 3m). De waterbakken in de paardenboxen zijn aangesloten. Er is een spoelplaats voor de paarden. In de schuur bevindt zich een kantoor ten behoeve van de manege. De totale oppervlakte van de schuur is circa 20 x 32 meter, totaal circa 591m². De nokhoogte is circa 18 meter. Het geheel is traditioneel opgebouwd met houten gebinten. Het dak van de schuur is enerzijds met riet en pannen gedekt. De andere zijde en achterkant is voorzien van golfplaten. Aan weerszijden van de nok is een uilenbord geplaatst. Er is krachtstroom aanwezig in de schuur. Er is een overheaddeur geplaatst van circa 3 meter breed en 3,5 meter hoog.

Binnenbak
Naast de schuur van de boerderij is een overdekte binnenbak gerealiseerd van 20m x 40m. De manege is opgebouwd met stalen H-balken. De muren van de manege zijn opgetrokken uit damwandprofiel, het dak is belegd met asbestvrije- en licht-doorlatende golfplaten. De nokhoogte van de manege is circa 8 meter. Vanuit een hoge toegangsdeur kunnen de paarden de manege betreden.
Bij de binnenbak is een kantine gerealiseerd in een bouwkeet, welke een mooi uitzicht geeft over de paardrijdbak. In de kantine zijn meerdere zitplaatsen en een bar, de kantine wordt verwarmd middels een straalkachel.
Tussen de schuur van de boerderij en de binnenbak is een tussenruimte met een tweetal paardenboxen en opbergruimte voor zadel, kleden en toebehoren. Verderop is nog een ruime wc gerealiseerd voor bezoekers van de manege.

Erf
De boerderij met erf, ondergrond en landerijen heeft in totaal een grote van circa 37.700m². Het perceel is omringt door een sloot. Een eigen oprit over een dam geeft toegang tot het erf. De erfverharding is van beton en heeft voldoende ruimte voor parkeerplaatsen en bijvoorbeeld het draaien met aanhangers.
Ter uitbreiding van de manege is er een mogelijkheid om circa 5 hectare land ten zuiden van het geheel aan te kopen. De overnameprijs van dit land is € 8,50 per meter.

Voorzieningen
Op het erf zijn diverse voorzieningen voor de manege te vinden. Zo zijn er 2 buitenbakken aanwezig van 20m x 40m, waaronder 1 wedstrijd bak welke is gedraineerd en omringt met een heg. De andere bak is omringt met een hekwerk. Grenzend aan deze bak is een waterbak gemaakt waar de paarden doorheen kunnen lopen.
Naast de binnenbak is een stapmolen gerealiseerd met een scheepstouw omheining. De stapmolen is open en daarmee makkelijk toegankelijk, de ondergrond is van stenen. Ook is er een longeercirkel met een diameter van circa 16m aanwezig. De omheining is van houten palen met draad. De ondergrond is van zand.

Overige informatie

Bestemmingsplan
Enkelbestemming Agrarisch – Paardenhouderijbedrijf

Prijstype
Kosten koper

Extra informatie
Bodemverontreiniging:
Verontreiniging is niet bekend

Bijzonderheden:
Bouwaanduiding karakteristiek

Ondergrondse tank(s):
Beerput en septic tank bij de boerderij

Riolering:
Aangesloten op septic tank

Energielabel woning:
In aanvraag

Isolatie:
Gedeeltelijke isolatie in muren
Rondom dubbelglas

Verwarming:
Defro Duo Pellet kachel

Televisie/ internet:
Telefoonkabel KPN

Meterkast:
Stoppenkast (gedateerd)

Krachtstroom:
In de schuur en de manege

Asbest:
Asbest dakplaten, schoorsteen

Erfverharding:
Beton en grind

Bereikbaarheid:
Het erf is bereikbaar middels een eigen verharde toegangsweg vanaf de openbareweg.

Aanbieding:
Deze aanbieding geeft geen recht van eerste koop of andere verplichtingen anders dan afgesproken wordt met verkopers.

Extra:
Op de boerderij zijn enkele katten aanwezig welke (in overleg met koper) achterblijven.

Uitnodiging
Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht
Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed –

Kenmerken

Overdracht

Status Verkocht
Status In overleg

Bouw

Soort object Woonboerderij
Type woning Vrijstaande woning
Kwaliteit woning Redelijk
Onderhoud binnen Redelijk
Bouwjaar periode 1872
Aanmelding In verkoop genomen

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte 271 m²
Inhoud 734 m³

Indeling

Aantal kamers 12
Aantal slaapkamers 4
Aantal verdiepingen 3

Energie

Energie label G

Tuin

Tuin Achtertuin
Onderhoud buiten Redelijk

Garage

Parkeergelegenheid Op terrein