Hovensterweg 1 - Sint Jacobiparochie

Verkocht
Label Onbekend

Omschrijving

Namens opdrachtgever wordt dit mooie akkerbouwbedrijf met paardenhouderij te Sint-Jacobiparochie te koop aangeboden. Bestaande uit een woning met meerdere schuren, een grote loods, binnen- en buitenrijbak, ruime stal en in totaal 41 paardenboxen. Mestsilo, kunstmestsilo, voersilo, sleufsilo, opslag voor droge mest, erfverhardingen.

De totale grootte van de ondergrond in eigendom is ca. 1.85.00 hectare. Opties voor het pachten van een perceel van 2.48.90 ha is aanwezig. Sint-Jacobiparochie ligt op zo’n 15 minuten rijden vanaf Franeker.

Woning

De woning uit 1937 heeft houten vloeren, spouwmuren en is geheel voorzien van centrale verwarming. De benedenverdieping is voorzien van enkelglas, de bovenverdieping is grotendeels voorzien van kunststof kozijnen met dubbelglas.

De totale woning inhoud is circa 340m3. De begane grond heeft een oppervlakte van circa 93m2, de indeling is als volgt: Entree met trapopgang, woonkamer, kantoor, kelder, keuken, bijkeuken, toilet, badkamer. 

De bovenverdieping heeft een oppervlakte van circa 47m2 en is als volgt ingedeeld: overloop met toegang tot de eerste 2 slaapkamers, een tweede overloop met toegang tot de volgende 2 slaapkamers en een ruime berging. 

Schuur

Vanuit de woning is de tussenruimte (54m2) van de schuur te betreden. De tussenruimte geeft toegang tot de schuur (203m2), gebouwd in 1993, met 5 paardenboxen en grote hooizolder, de kelder (15m2), een kantine (10m2) en werkplaats 1 (90m2) met geïsoleerd dak, vervolgens is werkplaats 2 (150m2) te bereiken, het dak van werkplaats 2 bestaat uit asbest platen. De schuur is deels onderkelderd, (ca 2 x 30 kuub) en heeft net als beide werkplaatsen grote schuifdeuren om de ruimtes te betreden.

Werktuigenloods / stroloods

De werktuigenloods, die ook gebruikt wordt voor de opslag van stro, heeft een afmeting van circa 42 x 30 (1.260m2). 

Rijhal

De rijhal heeft een afmeting van 23m x 40m. De binnenbak heeft een afmeting van 20m x 40m. De binnenbak is te betreden doormiddel van een roldeur. Vanuit de hal zijn de stallen te betreden. Het dak van de rijhal bevat geen asbest.

Paardenstal

De paardenstal heeft een afmeting van circa 24m x 38m. In de stal bevinden zich 36 boxen, verdeeld over 4 rijen. De afmeting van de boxen zijn 3,50m x 3,20m, alle boxen zijn voorzien van een voerbak en een waterbak met rondpompsysteem. In de paardenstal is een toilet en een kantine (35m2) aanwezig. Het dak van de stal bestaat uit asbest platen. 

Erf

Buitenrijbak: Afmeting 20m x 40m, gedraineerd

Droge mestopslag: Afmeting 7m x 10m, ondergrond beton

Kuilopslag 1: Afmeting 8m x 70m, ondergrond beton

Kuilopslag 2: Afmeting 10m x 45m, ondergrond beton

Mestsilo: 1.000 kuub 

Kunstmestsilo: 6 ton

Voersilo: 6 ton

Erfverharding: Rondom de opstallen. Ruime parkeergelegenheid.

Erf en ondergrond / Landerijen

Totale oppervlakte erf en ondergrond is 01.85.00 ha.

Opties voor aankoop van 9.11.50 hectare.

Optie voor pachten van 13.50.00 hectare. 

Bestemmingsplan

Agrarisch, enkelbestemming Sport – Manege

Roerende zaken

Roerende zaken in overleg.

Prijstype

Kosten koper

Extra informatie

Voorraden en machines: In overleg over te nemen                              

Bodemverontreiniging: Verontreiniging is niet bekend.

Ondergrondse tank(s): Geen

Betalingsrechten: Niet van toepassing

Fosfaatrechten: Niet van toepassing

Jachtrecht: Op de percelen land rust een jachtrecht

Energielabel: Voorlopig energielabel G

Cv-Ketel: CV Remeha Calenta in eigendom

Internet / glasvezel: Aansluiting voor internet, geen glasvezel aangevraagd

Riolering: Geen riool, septic tank aanwezig

Krachtstroom: Aanwezig op gehele boerderij

Aanbieding: Deze aanbieding geeft geen recht van eerste koop of andere verplichtingen anders dan afgesproken wordt met verkopers.

Uitnodiging    

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht

Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed – 

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht
Status Per datum

Bouw

Soort object Woonhuis
Kwaliteit woning Slecht
Onderhoud binnen Slecht
Aanmelding In verkoop genomen

Energie

Energie label Onbekend

Tuin

Tuin Achtertuin
Onderhoud buiten Slecht