Headyk 4, 9035 VE - Dronryp

Verkocht
1879
186 m²
463 m³
5
Label G

Omschrijving

Aan de rand van het dorp Dronryp (Dronrijp) staat deze markante kop-hals-rompboerderij. Het bouwjaar van de kop en hals dateert uit 1879. Door de jaren heen is de boerderij verschillende keren gerenoveerd en de romp opnieuw bijgebouwd. Naast de boerderij is op het erf een Hollandse stal (schapenstal), een ligboxenstal, een werktuigenberging/ garage en voeropslag. De locatie is tot voor kort gebruikt als melkveebedrijf. Het geheel staat op een ruim perceel van circa 11.710m2, welke gelegenheid geeft voor het houden van dieren. Dronryp is gelegen tussen Leeuwarden en Franeker, en is een dorp met ongeveer 3.200 inwoners.

Woonboerderij (kop-hals)

In de kop-hals van de boerderij het woongedeelte. Dit is het oude gedeelte van de boerderij en rond 1879 gerealiseerd. Het woongedeelte is opgebouwd uit steensmuren, pannendak met houten dakbeschot, houten vloeren, deels dubbelglas en deels enkele beglazing. De woning wordt verwarmd door middel van gaskachels en de warmwatervoorziening is middels boilers.

Begane grond (Oppervlakte circa 126m2, inhoud van circa 309m3)

De begane grond van het woongedeelte wordt thans gesplitst in twee woongedeelten. Een woongedeelte in de hals en deels schuur en een woongedeelte in de kop. In de plattegrond is dit nader beschreven. De begane grond bestaat uit een hal/gang, de keukenkamer, de voormalige molkenkelder (droog), de woonkamer, de bijkeuken, douche en toilet.  In de kop van de boerderij is de tweede woning gesitueerd met onder andere de keuken, de woonkamer, de douche en het toilet. Dit woongedeelte is via een eigen ingang buitenom bereikbaar.

Bovenverdieping (Oppervlakte circa 60m2, inhoud van circa 154m3)

Op de verdieping zijn in totaal 5 slaapkamers.

Schuurruimte (romp) boerderij

Verbonden aan het woongedeelte is de schuurruimte. Rond 1965 is de romp gebouwd. De bouwaard is spouwmuren, houten bintwerk, gelijmde spanten en stenozolder (vaste trap). Het dak is onderstoken met riet en belegd met pannen. De ruimte heeft een oppervlakte van circa 162m2 (9x18meter). De vloeren zijn van beton. Hoogte van de begane grond tot stenozolder is circa 2,24m. De hoogte vanaf de stenozolder tot de nok is circa 5 meter. De ruimte werd gebruikt als jongveestalling (strohokken), schapen en opslag. In de wanden veel raampartijen hetgeen de ruimte voldoende lichtinval geeft. Verbonden aan de schuurruimte is het “oude melklokaal”. In deze ruimte nog een aantal plekken voor vee en opslag.

Hollandse (Friese) stal

Aan de zijde van de boerderij is een voormalige stal. Deze werd gebruikt voor het houden van schapen. De stal is rond 1977 gebouwd. De vloeroppervlakte van de begane grond is circa 18mx12m (216m2). De bouwaard is spouwmuren, stalen spanten, geïsoleerd dak met asbest platen gedekt. De vloer is van beton. In de stal zijn geen mestputten. De nokhoogte is circa 4.35m. De goothoogte is circa 2,41m. In de ruimte is water en elektriciteit aanwezig. Aan de voor- en achterzijde toegangsdeuren. De schuifdeur aan de voorzijde is circa 4m hoog en 3 meter breed. De afstand tussen de voerbaken en de buitenmuur is circa 3,70 meter.

Ligboxenstal

De ligboxenstal dateert uit 1992. De oppervlakte van de stal is circa 40×22 meter. De bouwaard is op basis van houten (gelijmde) spanten, wanden van betonelementen (asbesthoudend), topgevels van damwand, dak (deels geïsoleerd) gedekt met asbestvrije golfplaten. De nokhoogte is circa 6,75 meter. De goothoogte zit op circa 1,85 meter. De nok is open. Aan de zijden van de stal ventilatieluiken. De schuifdeur welke toegang geeft tot de stal is circa 4,35hx4m

De capaciteit is 70 ligboxen voor grootvee en 32 ligboxen voor jongvee. De boxmaten variëren van 1,85x 1m tot 1,40x 0,80m. De inrichting is 2+1 rijige stal (U-opstelling) met roostervloer en mestkelder. De opstelling is met R-boxen, 1 rij zelfsluitend voerhek met nieuwe palen, 1 rij open voerhek en 2 krachtvoerboxen. De mestkelders hebben een capaciteit van ca. 1.250 m3 en zijn opgebouwd uit gestort beton (1,75m diep). De stal is geheel onderkelderd en aan de achterzijde van de stal zijn 4 punten om de mest te mixen.

Aan de rechtervoorzijde van de stal het tanklokaal en de melkstal. In het tanklokaal bevindt zich de 5.200 liter melkkoeltank (Mueller, 2000). De koelmotor is ca. 4 jaar oud. Onder het tanklokaal is een kelder voor opslag van afvalwater. Aansluiten aan het tanklokaal de melkstal. Deze heeft een 2×5 visgraat (Westfalia) inrichting, met automatische afname en melkmeting.

Werktuigenberging/ Garage

Nabij het woongedeelte van de boerderij is de werktuigenberging/ garage. Rond 1983 gebouwd. Deze geeft ruimte aan een auto, werkplaats of opslag van andere zaken. De losse loods heeft inpandig een dubbele garage (roldeuren) en er is plaats voor ca. 12 stuks jongvee. De bouwaard is van stalen spanten, asbest dakplaten en gevels deels uit steen opgetrokken en deels asbest beplating. De vloer is van beton. De oppervlakte is circa 18,5×6,5 meter. De nokhoogte is 4,55m.

Ligging

De kop hals rompboerderij is gelegen net buiten het dorp Dronryp. Dronryp ligt in de gemeente Waadhoeke, gelegen tussen Leeuwarden en Franeker, en is een dorp met ongeveer 3.200 inwoners. Op ca. 1,5 km is een treinstation, spoorlijn Leeuwarden-Harlingen. De afstand met de auto tot Leeuwarden is ca. 13 kilometer en tot Franeker ca. 10 kilometer. De afstand tot de A31 (Afsluitdijk naar Leeuwarden) is ca. 2 kilometer. In Dronryp zijn voorzieningen aanwezig als 3 basisscholen, supermarkten en diverse verenigingen, o.a. voetbal-, gymnastiek-, tennis-, en kaatsvereniging. Meer informatie over Dronryp vindt u op www.dronryp.nl

Erf

De erfverharding is volledig van beton(platen). Op het perceel zijn een tweetal sleufsilo’s (beton) van circa 21×9 meter en 20×6 meter lang. De wandhoogten zijn circa 1,50 meter. Deze zijn niet meer in gebruik en hebben eerder een agrarisch nut gediend. Het afvoeren van het hemelwater gaat via de verschillende putten op het erf welke “overlopen” naar de omliggende sloten. Op het erf is er nog een opslagplaats voor de droge mest. De grondsoort rondom de boerderij is kalkrijke zavelklei, op de bodemkaart aangeduid als zware zavel. De grond (gedraineerd) is geschikt voor de verbouw van akkerbouwgewassen.

Kadastrale aanduiding

 Kadastrale gemeenteSectieNummerOpp. (ha)OmschrijvingHIR eindjaar 2043
1DronrijpF28201.17.10Wonen (agrarisch), Terrein (grasland)€ 35,04
 Totale oppervlakte  ca. 01.17.10  

Aanvaarding

De aanvaarding in oktober 2021

Prijstype

Kosten koper

Roerende zaken

In overleg

Extra informatie

Energielabel:G
Verwarming:Gaskachels en boilers
Erfdienstbaarheden:Geen
Bezichtigingen:In overleg met Brandsma Vastgoed.
Meterkast:Actueel (3×35 Ampère) en krachtstroom.
Riool:Aangesloten op het riool.
Asbest:Aanwezig op diverse opstallen.
Internet:Kabel, glasvezel in aanvraag.
Putten:Gezien het agrarische verleden zijn er op het perceel diverse putten aanwezig.
Bliksemafleider:Aanwezig.
Boilers:Huur
Voeropslag:Op het perceel zijn een tweetal krachtvoersilo’s aanwezig
Omgevingsvergunning:Op het voormalige agrarische bedrijf is de Hinderwet van toepassing van 1992 (bouw ligboxenstal). Er zijn destijds 70 stuks melkkoeien, 45 stuks jongvee en 150 schapen toegestaan te houden.
Bestemming:Enkelbestemming landelijk gebied/ agrarisch

Uitnodiging                           

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht

Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening en dergelijke raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed –

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht
Status In overleg

Bouw

Soort object Woonboerderij
Type woning Vrijstaande woning
Kwaliteit woning Redelijk tot goed
Onderhoud binnen Redelijk tot goed
Bouwjaar periode 1879
Aanmelding In verkoop genomen

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte 186 m²
Inhoud 463 m³

Indeling

Aantal slaapkamers 5
Aantal verdiepingen 2

Energie

Energie label G

Tuin

Tuin Tuin rondom
Onderhoud buiten Redelijk tot goed

Garage

Parkeer faciliteiten inpandig, op het erf
Garage inpanding