Gooyumerlaan 1, 8747 NZ - Wons

Verkocht

Omschrijving

Namens opdrachtgever wordt deze prachtige woonboerderij met stallen, gesitueerd nabij Wons, te koop aangeboden. Bestaande uit een stelpboerderij uit omstreeks 1952, ligboxenstal en een bioloods. De grootte van de ondergrond boerderij en de landerijen is totaal circa 5.000m2. Optie tot aankoop van extra percelen grasland is bespreekbaar. Wons ligt aan de voet van de Afsluitdijk.


Woning

De goed onderhouden woonboerderij is omstreeks 1952 gebouwd. In 2006 is de gehele boerderij gerenoveerd. De buitenmuren zijn in deze periode opnieuw gevoegd en geïsoleerd. Rondom de boerderij zijn nieuwe dakgoten aangebracht. Het dak is in goede staat en bestaat uit pannen met riet onderlegd. Vloeren zijn van beton. Een zonneboiler is aanwezig deels om te voorzien in warm water. De woning wordt verwarmd door vloerverwarming (keuken en bijkeuken) en centrale verwarming. Een waterontharder is geplaatst om te voorzien in zacht water. De woning is voorzien van houten kozijnen met op de begane grond dubbelglas en de bovenverdieping deels dubbelglas. Op de begane grond: woonkamer, keuken, badkamer en een slaapkamer. Op de bovenverdieping zijn 3 slaapkamers en ruime opbergkast gesitueerd. De woonoppervlakte op de begane grond is circa 120m2. De totale woning inhoud is circa 380m3. 


Indeling woongedeelte:


Begane grond

Woonkamer: 
Een zeer ruime woonkamer van circa 36m2 met een ondervloer van hout. De kamer is te betreden vanuit de keuken en de gang. De mooie raampartij, voorzien van dubbelglas, geeft een mooi vrij uitzicht en veel lichtinval. De woonkamer is voorzien van centrale verwarming en een kachel. Hoogte van de kamer is 2,63m en maakt het een ruim geheel. Plafonds zijn van gips. 

Keuken:
Nette woonkeuken, in 2006 gerenoveerd, (circa 25 m2) met gipsenplafond, vloerverwarming en openslaande deuren naar buiten. De vloer is van vinyl. De keuken heeft de nodige inbouwapparatuur en geeft vrij uitzicht rondom. Ramen zijn voorzien van dubbelglas. Openslaande deuren naar de woonkamer kunnen de ruimte afsluiten of verbinden. 

Bijkeuken:
Vanuit de schuur en de keuken is de ruime bijkeuken van circa 15m2. Ook hier is vloerverwarming aanwezig. De ruimte geeft plek aan wasgelegenheid en de cv (Nefit EcomLine HR Excellent uit 2006) is hier geplaatst. Er is een extra keukenblok aanwezig. 

Gang:
Vanuit de gang zijn de woonkamer, keuken, badkamer, toilet, slaapkamer en vaste trap naar boven te betreden. Ook geeft de gang toegang tot de droge kelder (1,80 diep, 6m2 oppervlakte). De meterkast is naast de voordeur geplaatst. 

Badkamer:
De badkamer is voorzien van douche, wastafel en verwarming. 

Toilet:
Te betreden vanuit de gang.

Slaapkamer:
De slaapkamer op de begane grond is circa 13m2. Voorzien van centrale verwarming, dubbel glas en een deur naar de tuin. 


Bovenverdieping

Trap/overloop: 
Vanuit de gang geeft een vaste trap toegang tot de bovenverdieping met een totale oppervlakte van circa 55m2. Op de overloop is een ruime kast aanwezig voor het opbergen van spullen.

Slaapkamers:
3 ruime slaapkamers. De oppervlakten zijn circa 13m2, 15m2 en 9m2. De bovenverdieping is deels voorzien van dubbelglas. 

Vliering:
Een vlizotrap geeft toegang tot een ruime vliering (circa 20m2). De midden hoogte is 2,72m.    


Schuurruimte boerderij

Het geheel is opgetrokken uit steensmuren en op houten bintwerk. De vloeroppervlakte is circa 125m2. Het dak is met dakpannen bedekt en met riet onderschoten, het heeft een nokhoogte van zo’n 16 meter. De vloeren zijn van beton. De schuur geeft ruimte aan het (oude) tanklokaal en werkruimte, een inpandige garage en algemene schuurruimte. Vanuit de schuur is de woning te betreden via de bijkeuken.


Ligboxenstal

De ligboxenstal heeft een afmeting van 29×16 meter. Het geheel is opgebouwd middels staalconstructie. De hoogte in het midden van de stal is 5,15 meter. Het geheel is onderkelderd met een totale mestopslag van circa 500m3. Aan de achterzijde van de stal zijn 2 plaatsen om de mest te mixen. Het geeft ruimte aan 36GVE + 10 stuks jongvee. De boxen hebben een breedte tot het voerpad van circa 5,5 meter. Een melkput is aanwezig, maar de melkinstallatie is verwijderd. Het dak is voorzien van asbestplaten. Het dak, met open nok, is voorzien van een lichtkoepel. De zijden zijn voorzien van ventilatieluiken. 


Bioloods

De afmeting van de bioloods is 9,50 x 27 meter. De nokhoogte is 5,14 meter en het dak begint vanaf 2,31m. De ruimte is opgedeeld in een ruimte voor 30 stuks jongvee en een aparte ruimte voor materiaal. Mest afvoer loopt over naar de ligboxenstal. De loods heeft een dak van asbest platen.


Droge mestopslag 

Er is een droge mestopslag aanwezig met een afmeting van circa 7 x 5 meter. Vocht loopt over via buis naar de kolk. 


Kolk 

Aan de achterzijde van de boerderij is een kolk aanwezig. Deze is 2 meter diep en heeft een opslagcapaciteit van circa 50m3. 


Extra informatie

Stelpboerderij met stallen  
Grootte perceel erf en ondergrond                            :00.50.00 hectare   
   
Extra info  
Boerderij:Voorzien van zonneboiler, 2 collectoren
 :CV in eigendom: Nefit EcomLine HR Excellent uit 2006
 :Beneden verdieping dubbel glas, bovenverdieping deels dubbelglas
 :Keuken met vloerverwarming en geïsoleerde spouwmuren
 :Gehele woning voorzien van centrale verwarming
 :Aangemeld voor glasvezel. Schotel aanwezig.
 :Centrale afzuiging in 2013 vernieuwd
 :Slimme meter
 :Geen riool, overloop naar beerput
   
Productierechten  
Bodemverontreiniging:Verontreiniging is niet bekend
Transportdatum:In overleg
Betaling:Bij aanvaarding    
Erfdienstbaarheden:Er zijn geen publiekrechtelijke aspecten aanwezig. 
Energielabel:F
Voorwaarden:Aspirant-kopers kunnen aan deze aanbiedingsbrief geen enkel recht verbinden van voorkeur of eerste koop.
Plattegronden woonboerderij:Plattegronden zijn opgemaakt voor indicatieve doeleinden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.


Overige informatie

Roerende zaken
Roerende zaken in overleg.

Aanvaarding
De aanvaarding is in overleg.

Prijstype
Kosten koper

Overige informatie
Deze aanbieding geeft geen recht van eerste koop of andere verplichtingen anders dan afgesproken wordt met verkopers.


Uitnodiging      

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht

Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. Raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed – 

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht