Glinswei 1, 8939 CB - Hempens

Verkocht

Omschrijving

In Leeuwarden staat deze prachtige kop-hals-rompboerderij op een perceel van in totaal 4.985m2 eigen grond. Deze karakteristieke woonboerderij vindt zijn oorsprong uit 1860 en heeft een unieke ligging aan vaarwater. Landelijk wonen maar toch dichtbij faciliteiten. Zo bent u binnen 5 minuten fietsen bij de supermarkt en met zo’n 20 minuten in de binnenstad van Leeuwarden. Basisscholen zijn op loopafstand.

Door de centrale ligging en het aansluitende wegennetwerk zijn plaatsen als Heerenveen, Groningen, Zwolle en de afsluitdijk eenvoudig en snel bereikbaar.

De boerderij is door de jaren heen voorzien van verduurzaamheden zoals dubbelglas en dakisolatie. Het woongedeelte van de woning wordt verwarmd middels CV en in de woonkamer bevindt zich een houtkachel. De vloeren zijn van hout. Het dak van de boerderij is bedekt met pannen. In de schuur is het dak riet onderschoten. Een unieke kenmerkt van deze locatie is de aanlegsteiger bij de boerderij, en geraakt u eenvoudig het Tearnzer Wielen meer. Hiermee staat u direct in verbinding met het waternetwerk in Friesland.

Deze woonboerderij is geschikt gemaakt als Kangoeroewoning. Het kopgedeelte en het hals-rompgedeelte zijn unieke adressen waarop apart kan worden ingeschreven. Het kopgedeelte van de boerderij is voorzien van een hal, badkamer, kelder, woonkamer/keuken en een slaapkamer. Het hals-rompgedeelte van de boerderij heeft een hal, woonkamer, woonkeuken, serre, bijkeuken met badkamer en toilet. 4 slaapkamers op de verdieping en een badkamer.

Indeling woning

Kopgedeelte boerderij

Hal:                 Via de authentieke voordeur stapt u de hal van het kopgedeelte binnen. De hal geeft toegang tot verschillende vertrekken in de woning waaronder de badkamer en de trapopgang richting de kelder en de woonkamer/keuken.

Badkamer:      De badkamer (circa 6m2) is vanuit de hal te betreden en voorzien van ligbad, douchecabine, wastafel en toilet.

Kelder:            Vanuit de hal geeft een korte trap toegang tot de ruime kelder (circa 21m2), de stahoogte is op zijn hoogst circa 1.98m. Deze kamer fungeerde vroeger als kaasopslag. Tegenwoordig wordt deze ruimte gebruikt voor opslag, ook is er een aansluiting aanwezig voor een wasmachine.

Woonkamer & woonkeuken:
De woonkamer/woonkeuken is te bereiken vanuit de hal en heeft een oppervlakte van circa 31m2. Vanuit de woonkamer/woonkeuken kun je door de hoge ramen vrijuit kijken over de landerijen met in de verte het dorp Hempens. Het balkenplafond geeft een sfeervol geheel aan de aangename ruimte. De gehele ruimte word verwarmd middels een eigen CV.

Verdieping:     Vanuit de woonkeuken geeft de centrale trap toegang tot de verdieping. Deze ruimte biedt mogelijkheden voor een grote slaapkamer en geeft prachtig uitzicht over de landerijen. De ruimte is licht mede dankzij de extra dakramen.

Hals-rompgedeelte boerderij
Hal:                 De ruime hal (circa 15m2) biedt toegang tot de woonkamer en de schuur van de woonboerderij. Kenmerkend in de hal is het balkenplafond. De meterkast bevindt zich in de hal.

Woonkamer & woonkeuken:
Vanuit de hal kom je in de woonkamer en woonkeuken welke zich bevinden in één grote ruimte van circa 60m2. Vanuit de woonkamer kun je middels openslaande deuren naar de serre gelegen op het zuiden. Verder maakt de aanwezigheid van een prachtige houtkachel, een balkenplafond, twee gebinten en vele ramen met dubbelglas, het geheel tot een zeer sfeervolle en aangename ruimte met ruim opgezette keuken, voorzien van alle benodigde apparatuur. Beide ruimtes worden verwarmd middels CV.

Bijkeuken:       De bijkeuken is te bereiken vanuit de woonkeuken en geeft ruimte voor diverse toepassingen. Bij deze ruimte zijn nog 3 kamers verbonden, een douche met ligbad, een toilet en een natte ruimte waar de wasmachine kan worden aangesloten.

Verdieping

Trap:               Een vaste trap vanuit de woonkamer geeft toegang tot de bovenverdieping.

Overloop:        De lange overloop geeft toegang tot de 4 slaapkamers en de badkamer die zich op de verdieping bevinden. Kenmerkend op de overloop zijn de zichtbare binten en het authentieke rookkanaal.

Slaapkamers:  Vanuit de overloop zijn de 4 slaapkamers te bereiken. De ruime master bedroom (circa 31m2) bevindt zich in de nok van het hals gedeelte. Naast het kenmerkende balkenplafond en rookschacht van de houtkachel, is de ruimte opvallend licht dankzij een drietal Velux dakramen. Ook is er een wasbak aanwezig in de kamer. De overige 3 slaapkamers (circa 8m2, 9m2, 14m2) zijn allen voorzien van Velux dakramen. Een tweetal slaapkamers hebben een wasbak op de kamer. Alle kamers worden verwarmd middels de CV.

Badkamer:      De badkamer heeft een ruime douche met toilet.

Schuurruimte

Verbonden aan het woongedeelte is het schuurgedeelte met een totale oppervlakte van circa 404m2. De vloer in de schuur is gedeeltelijk van beton en tegels. Er zijn meerdere ruimtes gerealiseerd in het schuurgedeelte. Met een vaste trap is de zolder te betreden welke over een groot deel van de schuur valt. Enkele houten binten zijn met staal verstevigd.

Kadastrale aanduiding

Kadastrale gemeente Sectie Nummer Oppervlakte Omschrijving
Huizum K 444 360 m2 Wonen
Huizum K 445 455 m2 Wonen
Huizum K 2800 3.145 m2 Erf-tuin
Huizum K 2898 1.025 m2 Wonen
    Totaal: 4.985 m2  

Roerende zaken

Roerende zaken is in overleg

Aanvaarding

De aanvaarding is in overleg

Prijstype

Kosten koper

Extra informatie

Energielabel:                          Voorlopig energielabel G
Centrale verwarming:            Ja
Erfdienstbaarheden:              Geen
Bezichtigingen:                       In overleg met Brandsma Vastgoed 
Meterkast:                              Actueel
Riool:                                      Aangesloten op het riool

Uitnodiging   

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht

Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. Raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed –

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht