Doarpswei 3 - Greonterp

Verkocht
1815
202 m²
458 m³
4
Label Onbekend

Omschrijving

Een woonboerderij midden in een zee van groen. Naast de woonboerderij met gebouwen en erf van circa 1 hectare kan het geheel worden uitgebreid tot circa 5 hectare. Zo kunt u de boerderij naar wens inzetten. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Stelpboerderij

De stelpboerderij is gebouwd in 1815 en goed onderhouden. Het is traditioneel opgebouwd uit steensmuren met rode gevelstenen en Friese geeltjes. De afmeting van de boerderij is 20×28 meter en heeft een oppervlakte van 1797m2. Het dak is bedekt met zwarte en rode pannen en het schuurgedeelte is met riet onderschoten. Het dak heeft uilenborden aan beide zijden, het uilenbord aan de achterzijde is in 2010 vervangen.

Het woongedeelte van de boerderij is aan de voorzijde gelegen en de achterzijde wordt als schuur gebruikt, beide worden gescheiden door een brandwerende muur. De vloer in het woongedeelte is van hout en de tussenvloer van de verdieping ook. Het woongedeelte heeft overwegend dubbelglas en hardhouten kozijnen, de verdieping en het schuurgedeelte hebben voornamelijk enkelglas. In 2010 zijn de goten rondom vernieuwd en voorzien van nieuw zinkwerk. In 2020 is de boerderij buitenom geschilderd.

Het woongedeelte heeft een woonoppervlakte van 202m2, de inhoud van de woning is 458m3. De begane grond heeft een oppervlakte van 115m2 en is ingericht met een hal, kantoor, woonkeuken, woonkamer, opslagkamer, toilet, douche, wasruimte en slaapkamer. De begane grond is in 2017 geschilderd. De bovenverdieping is 44m2 en is te bereiken via een vaste trap, het geeft ruimte aan twee slaapkamers en een bergruimte.

Indeling woongedeelte:

Begane grond (115m2)

Hal:                             Vanuit de entree betreedt u de hal welke over de gehele breedte van het woongedeelte reikt. De hal verleend toegang tot de verschillende vertrekken. De meterkast en de vaste trap naar de verdieping zijn in deze ruimte geplaatst.

Woonkamer:                De woonkamer is via een korte trap vanuit de hal bereikbaar en heeft een oppervlakte van circa 23m2. Wat direct opvalt in de lichte ruimte is het uitzicht over de landerijen. De kozijnen zijn van hout (in 2017 nog geschilderd) en voorzien van dubbelglas. De vloer is van hout. Traditionele balkenplafond in het zicht. De ruimte wordt verwarmd met radiatoren.

Woonkeuken:              Aaneengesloten aan de woonkamer bevindt zich de woonkeuken. Net zoals de woonkamer biedt de woonkeuken een prachtig uitzicht over de landerijen. De oppervlakte is circa 20m2. De keuken is voorzien van een keramische kookplaat, vaatwasser, koelkast en (combi)oven. De ruimte heeft een houten vloer. De kozijnen zijn van hout en voorzien van dubbelglas. De woonkeuken is voorzien van centrale verwarming met radiatoren.

Slaap-/opslagkamer:     Naast de keuken bevindt zich een opslag- of slaapkamer van circa 7m2. De kamer is voorzien van laminaat en beschikt over een wasbak en inbouwkast. De ruimte is te gebruiken voor diverse doeleinden. Plafond is voorzien van zachtboard.

Kantoor:                      De ruime werkkamer op de begane grond is te gebruiken voor diverse doeleinden. De ruimte is circa 11m2. Plafonds zijn voorzien van gips en de ruimte wordt verwarmd middels radiatoren.

Douche:                       De doucheruimte is ingericht met tegels en beschikt over een designradiator.

Toilet:                          Het toilet is bereikbaar vanuit de hal en is gedateerd. De ruimte is voorzien van tegels en kan worden verwarmd met een radiator.

Wasruimte:                  Naast de douche en toilet bevindt zich een wasruimte waar voldoende ruimte en aansluitpunten zijn voor een wasmachine en droger. Ook deze ruimte is voorzien van tegels.

Slaapkamer:                 Aan het einde van de hal is een slaapkamer gesitueerd met een oppervlakte van circa 14m2.

Kelder:                         Onder de woonkamer en -keuken bevindt zich een ruime kelder. De ruimte is circa 43m2 en heeft een stahoogte van circa 1,70m. De cv-installatie is in deze ruimte geplaatst. De vloer is voorzien van tegels. Er bevinden zich diverse ramen welke zijn voorzien van dubbelglas. De kozijnen zijn in 2010 vernieuwd.

Bovenverdieping (44m2)

Overloop:                    De verdieping is bereikbaar middels een vaste trap vanuit de hal. De ruime overloop geeft toegang tot 2 slaapkamers en bergruimte. De vloeren zijn van hout.

Slaapkamers:               De slaapkamers hebben een omvang van circa 9m2. Beiden hebben een dakkapel voor meer licht en leefruimte. Één slaapkamer beschikt over centrale verwarming.

Schuurruimte

De schuur van de boerderij is traditioneel gebouwd met houten gebinten en heeft een oppervlakte van circa 21,5 x 21,5 meter, totaal circa 462m2. De nokhoogte is circa 13,5 meter. Enerzijds is het dak verstevigd met staal door het gedeeltelijk weghalen van de hooizolder. Het dak is met pannen gedekt en in de schuur met riet onderschoten. Status hiervan is goed. De hooizolder heeft een oppervlakte van circa 84m2. De schuur dient thans als ruimte voor diverse toepassingen waaronder: schuurruimte, garage, werkruimte en een vijftal ruime paardenboxen. Er is een gierkelder aanwezig van circa 100m3 voor het afvoerwater van de paarden. De schuur is voorzien van een betonvloer. Naast de authentieke hoge openslaande deuren (circa 3×3 meter) aan de achterzijde van de schuur bevinden zich ook nog een stel lage openslaande deuren en een normale deur (beiden circa 1,90 meter) welke toegang geven aan de schuur.

Ligboxenstal

De stal dateert uit 1973 en is onderheid, daarnaast is de stal door de jaren heen grondig gerenoveerd. In 2014 is de bovenbouw van de stal compleet vernieuwd en heeft een stalen bouwaard. De gevels zijn tot circa 2,5 meter betonelementen met baksteenmotief, daarna is damwandprofiel platen gebruikt. De nokhoogte is 9 meter en heeft een open nok. De goothoogte is circa 4 meter. De staldeur aan de voorzijde is circa 4,5 meter hoog, de deur aan de achterzijde is 5 meter hoog. De zijkant van de stal is voorzien van een stalgordijn welke elektrisch is te bedienen.

Het geheel heeft een oppervlakte van circa 890m2. De mestput stamt uit 1988 en heeft een inhoud van circa 700m3 (gefundeerd met houten palen). Er is een melkstal aanwezig in de ligboxenstal van circa 5 x 10 meter (50m2).

Jongveestal

Gekoppeld aan de ligboxenstal bevindt zich de jongveestal. Er is een 3 meter overdekte ruimte tussen de twee stallen. De jongveestal is in 1994 gebouwd met houten spanten, voor de fundering zijn er houten palen gebruikt. De totale oppervlakte van de jongveestal is circa 560m2. De zijkant is voorzien van een stalgordijn welke handmatig is te bedienen, de goothoogte is circa 2,5 meter. De nokhoogte is circa 6,8 meter en de staldeur is circa 4m x 4m. Ook deze stal is voorzien van een betonnen voerpad en een opgeruwde roostervloer. De jongveestal is geheel onderkelderd, de totale mestputopslag is circa 1.140m3.

Opslag

Op het perceel zijn 3 sleufsilo’s. Eén sleufsilo heeft een afmeting van circa 24m x 9,5m x 1,5m (lxbxh). Eén met een afmeting van circa 26m x 9,5m x 1,5m (lxbxh). Beiden hebben een betonnen stortvloer. De andere sleufsilo heeft een afmeting van circa 30 x 10m x 2m en heeft betonnen grondplaten. De sleufsilo’s zijn opgebouwd met betonnen keerwanden. Op het erf is een opslagruimte van circa 24m x 12m zonder keerwanden voor de opslag van voer. Deze ruimte is voorzien van betonplaten.

Er is een mestbak met betonnen keerwand aanwezig voor opvang van vaste mest (met afvoer naar de mestkelder) van circa 6m x 8m x 1,5m.

Silo’s

In totaal zijn er 4 silo’s aanwezig op het terrein. 3 hiervan staan voor op het voorerf en hebben een inhoud van circa 10 ton, 14 ton en 16 ton. Achter op het erf staat nog een silo met een inhoud van van circa 8 ton.

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht
Status Per datum

Bouw

Soort object Woonboerderij
Type woning Vrijstaande woning
Kwaliteit woning Goed
Onderhoud binnen Goed
Bouwjaar periode 1815
Aanmelding In verkoop genomen

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte 202 m²
Inhoud 458 m³
Overige inpandige ruimte 392 m²

Indeling

Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 4
Aantal verdiepingen 3

Energie

Energie label Onbekend

Tuin

Tuin Tuin rondom
Onderhoud buiten Goed

Garage

Garage Inpandig
Parkeergelegenheid Op terrein