Aldedyk 8, 8841 KJ - Baaium

Verkocht
Label Onbekend

Omschrijving

Namens opdrachtgever wordt deze prachtige stolpboerderij aangeboden. De stolpboerderij dateert uit 1935 en is opgedeeld in een woongedeelte en een schuurgedeelte. De grootte van de ondergrond boerderij en de landerijen is totaal circa 01.86.55 hectare. Baaium is een dorp centraal gelegen tussen Leeuwarden, Franeker, Sneek en Bolsward.

Woongedeelte

De goed onderhouden woonboerderij is in 1935 gebouwd. Het woongedeelte heeft rondom een vrij zicht over de omringende landerijen. De algemene status van de woning is goed. In de loop der jaren zijn diverse vertrekken van de woning voorzien van een modernisering. Het woongedeelte is opgetrokken uit steensmuren. Het dak is van pannen ondergestoken met riet. Het schuurgedeelte is in 2005 belegd met een nieuwe dakplaten en verkeert in goede staat. Het uilenbord is vervangen. De goten zijn deels van kunststof.  

Vloeren in het woongedeelte zijn van hout met daaronder ruimte. De verdiepingsvloer is ook van hout. Het woongedeelte wordt deels verwarmd door centrale verwarming (2001) en deels door gaskachels. Het woongedeelte is voorzien van houten kozijnen met dubbelglas. Op de begane grond: woonkamer, woonkeuken, bijkeuken, toilet, badkamer, werkkamer en een slaapkamer. Op de bovenverdieping een ruime overloop en er zijn 2 slaapkamers gesitueerd. De woonoppervlakte op de begane grond is circa 131m2, het bovengedeelte 60m2. De totale woongedeelte inhoud is circa 550m3. 

Indeling woongedeelte:

Begane grond

Woonkeuken: Nette woonkeuken (2003) met alle moderne voorzieningen (circa 26 m2). Voorzien van grote raampartijen, authentieke schouw, gipsenplafond, kastruimte en verwarmd middels gaskachel. De ruimte is licht en geeft een vrij zicht naar buiten. De ondervloer is van hout. De keuken heeft de nodige inbouwapparatuur. Ramen zijn voorzien van dubbelglas. De keuken is verbonden met de woonkamer en de gang. 

Woonkamer: Een ruime woonkamer van circa 26m2 met een houten ondervloer. Ook in deze ruimte grote raampartijen ook voorzien van dubbelglas. De kamer is te betreden vanuit de woonkeuken en de gang. De woonkamer is voorzien van een gaskachel. Plafonds zijn van board. In de ruimte zijn twee ouderwetse besteden thans gebruikt als op opslag.  

Slaapkamer: Het laatste vertrek aan de voorzijde van de woonboerderij is een ruimte welke thans wordt gebruikt als slaapkamer. De oppervlakte van de ruimte is circa 24m2. De raampartijen worden ook in deze ruimte doorgetrokken. Binnen de ruimte is vaste kastruimte aanwezig. Plafonds zijn van board. Er is een doorloop naar de centrale gang waar ook de cv (AWB 2001) ge├»nstalleerd is en extra opbergruimte is. 

Werkkamer: De werkkamer is later aangebouwd (2007) en bevindt zich in het voormalige schuurgedeelte. De ruimte is circa 14m2 en wordt verwarmd middels centrale verwarming. De ruimte wordt gebruikt als werkkamer, maar kan zeker voor andere doeleinden gelden. 

Badkamer: Naast de werkkamer is ook de badkamer in 2007 nieuwgebouwd. Het is voorzien van douche, bad, wastafel en toilet. De ruimte wordt verwarmd middels centrale verwarming. Afzuiging is aanwezig.  

Gang: Prachtige lange gang van circa 17 meter welke alle ruimten in het woongedeelte met elkaar verbindt. Vanuit de gang zijn alle vertrekken te betreden, ook een vaste trap naar boven. De gang geeft ook toegang tot een kelder (droog en circa 5m x 1,25m). Op de gang is een radiator aanwezig. 

Bijkeuken: De bijkeuken is de toegang vanuit de schuur naar het woongedeelte. Binnen deze ruimte naast wasgelegenheid ook het toilet en de voormalige douche. 

Bovenverdieping

Trap/overloop: Vanuit de gang geeft een vaste trap toegang tot de bovenverdieping met een totale oppervlakte van circa 60m2. 

Slaapkamers: Op de bovenverdieping zijn 2 slaapkamers (12m2 en 18m2). Plafonds zijn van gips en de ruimten worden verwarmd met radiatoren. Aan weerzijden van de bovenverdieping zijn velux ramen geplaatst. Een slaapkamer is voorzien van een kajuit. Alle slaapkamers zijn voorzien van houten kozijnen en dubbelglas. De grote overloop (circa 30m2) geeft nu ruimte aan een kast, maar biedt zeker mogelijkheden voor extra slaapvertrekken.

Buiten

Erf/ Tuin: Ruime weide in het aan de boerderij verbonden perceel. Een prachtige plek voor het houden van dieren. Sloten ontsluiten het perceel. In de luwte van de woning is een terras aanwezig. De tuin is rondom. De erfverharding is van beton. De oprit naar de boerderij (eigendom) is van asfalt.  

Schuurgedeelte

De oppervlakte van de schuurruimte is circa 355m2. De nokhoogte is circa 12 meter. De schuur is thans opgedeeld in 3 ruimten. De oude stal, de schuur verbonden aan het woongedeelte en een tussenruimte. Aan de achterzijde van de boerderij is een werkplaats (circa 16m2) aangebouwd. Vloeren zijn grotendeels van beton. Boven de ruimtes zijn zolders (redelijke staat) aanwezig. Het bintwerk is in goede staat. 

Extra informatie

Woonboerderij  
Bestemming:Wonen, erf – tuin
Openbaar vervoer:Op loopafstand
Woongedeelte:CV (ABW) in eigendom: 2001
 :Beneden verdieping en bovenverdieping voorzien van dubbelglas
 :Steensmuren
 :Gehele woning deels voorzien van centrale verwarming en deels van gaskachels
 :Schotel aanwezig. Glasvezel is optioneel.
 :Geen riool, overloop naar beerput 
Grondsoort:Klei
Bodemverontreiniging:Verontreiniging is niet bekend
Transportdatum:In overleg
Betaling:Bij aanvaarding    
Erfdienstbaarheden:Geen
Energielabel:G
Asbest:Niet bekend
Voorwaarden:Aspirant-kopers kunnen aan deze aanbiedingsbrief geen enkel recht verbinden van voorkeur of eerste koop.

Roerende zaken

Roerende zaken in overleg.

Aanvaarding

De aanvaarding is in overleg.

Prijstype

Kosten koper

Overige informatie

Deze aanbieding geeft geen recht van eerste koop of andere verplichtingen anders dan afgesproken wordt met verkopers.

Uitnodiging      

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht

Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. Raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed – 

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht
Status Per datum

Bouw

Soort object Woonhuis
Kwaliteit woning Slecht
Onderhoud binnen Slecht
Aanmelding In verkoop genomen

Energie

Energie label Onbekend

Tuin

Onderhoud buiten Slecht