Aaltjemeerweg 7 - Ferwoude

Verkocht
220 m²
5
Label F

Omschrijving

Altijd al gedroomd van het plattelandsleven, paarden in de wei, leven met weids zicht, genieten van rust en een hoge mate van privacy. Maak dan kennis met deze woonboerderij met paardenbak in Ferwoude.

Welkom bij deze traditionele stelpboerderij in Ferwoude gebouwd in 1850. Op deze boerderij kunt u genieten van een rustige en vredige omgeving, de perfecte ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Hier kunt u genieten van ultieme privacy en de schoonheid van het platteland omarmen. De locatie en het perceel land bieden diverse mogelijkheden voor een nieuwe koper. Het erf van de boerderij met paardenbak en loods zijn in totaal circa 8.700m2 groot. Er bestaat een mogelijkheid om meer land bij te kopen.

Ondanks de rustige locatie, hoeft u zich geen zorgen te maken om afgezonderd te zijn. Voorzieningen zijn op korte afstand te vinden, waardoor u kunt profiteren van het beste van beide werelden. In de nabije omgeving zijn tal van voorzieningen als winkels, restaurants, scholen en andere nuttige diensten zorgen ervoor dat u alles bij de hand heeft. U kunt de rust van de boerderij ervaren zonder in te leveren op het gemak van het moderne leven.

De boerderij
Het geheel is traditioneel opgebouwd uit steensmuren. Circa 20 jaar geleden is de voorgevel van de boerderij vervangen. De muren zijn geïsoleerd ter hoogte van de woonkamer en keuken. De totale oppervlakte van de gehele boerderij is circa 670m². Het dak van het woongedeelte is met pannen gedekt. Het schuurgedeelte is met (asbestvrije) golfplaten gedekt. Aan weerszijde van het dak is een uilenbord aanwezig. De kozijnen zijn van hout, met uitzondering van grote slaapkamer op de begane grond, hier zijn kunststof kozijnen geplaatst met HR++. De dakgoten van het woongedeelte zijn van hout en met zink ingelegd. De dakgoten rondom de schuur zijn van kunststof.

De totale inhoud van het woongedeelte is circa 529m3. De totale woonoppervlakte is 220m². De begane grond heeft een oppervlakte van circa 159m². De begane grond is ingericht met een hal, woonkeuken, woonkamer, gang, twee slaapkamers, waskamer en twee badkamers. De bovenverdieping is via een vaste trap te bereiken en heeft een oppervlakte van circa 59m² en geeft ruimte aan een overloop en drie slaapkamers.

Indeling woongedeelte:

Begane grond (159m²)
Hal: Bij het betreden van de boerderij komt u binnen via de centrale hal. De hal scheidt het woon- en schuurgedeelte van elkaar. De ondervloer is van beton.

Woonkeuken: Vanuit de hal komt u binnen in de woonkeuken. De ruimte is circa 28m² groot en voelt licht aan door de hoge ramen met uitzicht op de tuin. De ondervloer is van hout met een laminaat vloer. Naast de radiatoren is er een pellet kachel aanwezig. De keuken is voorzien van keramische kookplaat, oven, vaatwasser en ingebouwde koelkast.

Woonkamer: De woonkamer van circa 32m2 grenst aan de woonkeuken en is af te sluiten door middel van de en suitedeuren. Net als de woonkeuken heeft de woonkamer twee hoge ramen. De oude schouw met rookkanaal is nog aanwezig. De ondervloer is van hout en bedekt met vloerbedekking. De ruimte kan worden verwarmd middels radiatoren of een eigen pellet kachel.

Gang: Naast de woonkamer is nog een gang. Hieraan zijn onder andere de badkamer, slaapkamers en bijkeuken verbonden.

Badkamer: De badkamer bevindt zich op de begane grond en is te bereiken vanuit de gang. De badkamer is betegeld en heeft een wasbak, designradiator, inloopdouche en toilet.

Slaapkamer 1: De grote slaapkamer van circa 23m2 op de begane grond is recent verbouwd. Aansluitend op de slaapkamer is een eigen badkamer met ligbad, douche, toilet en wasbak. In beide ruimten is een gefundeerde betonvloer gestort met vloerverwarming. De slaapkamer heeft openslaande kunststofdeuren naar een eigen terras.

Slaapkamer 2: Naast de woonkamer is nog een slaapkamer aanwezig van 16m2. De ondervloer is van hout. De slaapkamer kijkt uit op de tuin van de boerderij.

Wasruimte: Uiteindelijk is er nog een ruimte aanwezig op de begane grond, hier is de wasruimte gerealiseerd met een water aan- en afvoer. Er is een inbouwkast in de kamer.

Bovenverdieping (61m²)
Overloop: De verdieping is bereikbaar middels een vaste trap vanuit de hal. De ruime overloop geeft toegang tot 3 slaapkamers, opslag achter een knieschot en de Cv-ketel. De ondervloer van de overloop is van hout en bedekt met vloerbedekking.

Slaapkamers: De 3 slaapkamers op de verdieping hebben een oppervlakte van circa 15m², 14m² en 9m². De slaapkamers beschikken allemaal over een kantelraam en worden verwarmd met radiatoren.

Schuurruimte
Achter het woongedeelte bevindt zich de schuur welke is ingedeeld in meerdere ruimtes. Zo is hier een werkplaats, opslagruimte en zijn er een viertal paardenboxen. Via een trap is de ruime hooizolder te bereiken. De totale oppervlakte van de schuur is circa 20 x 23 meter, totaal circa 460m². De nokhoogte is circa 12,5 meter. Het geheel is traditioneel opgebouwd met houten gebinten. Het dak van de schuur is bedekt met asbestvrije dakpanplaten en zijn met riet onderschoten. Aan weerszijden van de nok is een uilenbord geplaatst. In de schuur is krachtstroom aanwezig. Achter de schuur zijn de authentieke openslaande staldeuren aanwezig met een hoogte van circa 3 meter.

Loods
Op het erf staat een ruime loods welke in 2002 is gebouwd. De afmeting van de loods is circa 14m x 25m. De loods is opgetrokken met stalen H-balken, de wanden zijn voorzien van damwand profiel. Het dak is bedekt met asbestvrije dakpanplaten en licht-doorlatende platen, de staat van het dak is matig. De nokhoogte is circa 6,5 meter. De Loods heeft een hoge toegangsdeur van circa 4 meter hoog en 5 meter breed. De vloer is van beton. In de loods zijn 11 paardenboxen en een zadelkamer gerealiseerd.

Erf
De boerderij met erf, ondergrond, paardenbak en loods wordt aangeboden met circa 8.700m2. In overleg is er meer land bij te koop tot een grote van circa 45.610m². Het perceel is grotendeels omringt door een sloot. Een eigen oprit over een dam geeft toegang tot het erf. De erfverharding is van beton en heeft voldoende ruimte voor parkeerplaatsen. Achter de boerderij is een paardenbak met zand ondergrond gerealiseerd van 20m x 40m. De bak is gedraineerd. De afzetting is met houten palen en Beo-band. Om de bak heen zijn bomen ter beschutting. Er is rondom verlichting aanwezig. Verder op het erf zijn een mestsleuf en nog een chalet met eigen woonkamer en slaapgelegenheid aanwezig (gedoogd).

Tuin
Voor de boerderij is een tuin gerealiseerd welke fraai is aangelegd. De tuin bevindt zich op het westen waardoor er tot laat in de avond kan worden gezeten op één van de terrassen. Vanuit de tuin heeft u zicht op de stroken grasland waar de paarden vrij kunnen lopen.

Overige informatie

Bestemmingsplan – Enkelbestemming Agrarisch – Paardenhouderij

Prijstype – Kosten koper

Extra informatie
Bodemverontreiniging: Verontreiniging is niet bekend

Bijzonderheden: Gastank aanwezig op eigen terrein (huur). 2x elektrische boiler in tanklokaal (huur)

Ondergrondse tank(s): Beerput en septic tank bij de boerderij. Gierkelder van circa 100m3

Riolering: Aangesloten op septic tank

Energielabel woning: Energielabel F

Cv-Ketel: Cv-ketel voor het woongedeelte. Zelfstandige Cv-ketel voor slaapkamer met vloerverwarming

Televisie/ internet: Glasvezel

Meterkast: Stoppenkast (gedateerd)

Krachtstroom: In de schuur en de loods

Asbest: Asbestbuis in rookkanaal

Erfverharding: Beton

Bereikbaarheid: Het erf is middels een eigen verharde toegangsweg bereikbaar vanaf de openbare weg.

Aanbieding: Deze aanbieding geeft geen recht van eerste koop of andere verplichtingen anders dan afgesproken wordt met verkopers.

Meer land: In overleg met verkopers bestaat de mogelijkheid om meer land bij de boerderij aan te kopen. Voor een prijs van € 6,00 per m2.

Uitnodiging     
Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoek plicht
Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoek plicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed –

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht
Status Per datum

Bouw

Soort object Woonboerderij
Type woning Vrijstaande woning
Kwaliteit woning Redelijk tot goed
Onderhoud binnen Redelijk tot goed
Aanmelding In verkoop genomen

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte 220 m²

Indeling

Aantal kamers 10
Aantal slaapkamers 5
Aantal verdiepingen 2

Energie

Energie label F

Tuin

Tuin Tuin rondom
Onderhoud buiten Redelijk tot goed

Garage

Parkeergelegenheid Op terrein

Foto's 1