Lippenwalde 4 – 8622 DD - Hommerts

Verkocht

Omschrijving

Namens opdrachtgever wordt dit prachtige melkveebedrijf te Hommerts te koop aangeboden. Bestaande uit een vrijstaande woning, een ruime ligboxenstal met 170 zonnepanelen, een werktuigenberging, melkstal en tanklokaal, krachtvoeropslag, kunstmestsilo, mestsilo, sleufsilo, opslag voor droge mest, (erf)verhardingen en landerijen. De grootte van de ondergrond boerderij en de landerijen is totaal circa 54.48.24 hectare. Hommerts ligt op circa 10 minuten rijden vanaf Sneek. Het geheel is via de Jeltesloot direct verbonden aan de vaarroutes naar de Friese meren.


Woning
De goed onderhouden woning is in 1965 gebouwd. Vanaf 1992 is de woning in fasen gerenoveerd. Het geheel is traditioneel opgebouwd uit steen. De tussenvloer van de verdieping is van hout. Het dak is belegd met pannen en rondom voorzien van kunststof goten en boei-delen. De woning heeft een energielabel A (energiezuinig). De spouwmuren zijn voorzien van isolatiemateriaal. De vloeren zijn met uitzondering van de woonkamer en hal van beton. De gehele woning is voorzien van dubbelglas en deels kunststof kozijnen. De zonnepanelen op het dak van de stal voorziet in de stroomvoorziening van het geheel.

De totale woning inhoud is circa 350m3. De begane grond heeft een oppervlakte van circa 112m2. De ruimte is ingericht met een woonkeuken, woonkamer, badkamer, kantoor, toilet en de hal. De bovenverdieping heeft een oppervlakte van circa 54m2 en geeft ruimte aan twee slaapkamers. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming (2015).


Indeling woongedeelte:

Begane grond (112m2)

Woonkamer:
Een zeer ruime woonkamer van circa 32m2 met een mooi vrij zicht over de landerijen. De ruimte heeft een houten ondervloer. De kozijnen zijn van hout en voorzien van dubbelglas. Recent is de ruimte voorzien van een nieuwe laminaatvloer. De kamer is te betreden vanuit de hal en woonkeuken. De woonkamer is voorzien van centrale verwarming en een houtkachel.

Woonkeuken:
Nette woonkeuken (circa 28m2) met moderne keuken (circa 15 m2) met de nodige inbouwapparatuur en vrij uitzicht. Ramen zijn deels van kunststof en hout en voorzien van dubbelglas. Vloer is van beton met daarop een gietvloer.

Hal:
Vanuit de hal van circa 10m2 zijn de woonkeuken, woonkamer, badkamer en toilet te betreden. Via de vaste trap is de verdieping toegankelijk. Ook is de meterkast in deze ruimte geplaatst.

Badkamer:
In 2017 is de badkamer volledig gerenoveerd en voorzien van een regendouche, wastafel en centrale verwarming.

Toilet:
Recent gemoderniseerd en te betreden vanuit de hal.

Extra hal:
Vanuit de bijkeuken is een extra hal te betreden.

Kantoor:
Vanuit de extra hal is het kantoor bereikbaar. Deze is voorzien van ruime inbouwkasten.

Slaapkamer:
Een ruime slaapkamer op de begane grond van circa 13m2. De ruimte is voorzien van kantelramen (dubbel glas) voor goede ventilatie en bereikbaar vanuit de extra hal en de badkamer.

Bijkeuken:
Tussen de stal en de woning is de bijkeuken (21m2) en het tanklokaal (21m2). De ruimte is voorzien van platdak (bitumen).

 

Bovenverdieping (54m2)

Trap/overloop:
Vanuit de hal geeft een vaste trap toegang tot de bovenverdieping met een totale oppervlakte van circa 54 m2. De ruime overloop geeft toegang tot de 2 slaapkamers, bergruimte en de cv is in deze ruimte geplaatst. Gezien de omvang is het mogelijk een 3e slaapkamer te realiseren.

Slaapkamers:
Twee ruime slaapkamers (circa 18m2) beide voorzien van dubbelglas. Kamers voorzien van diverse raampartijen en maken de ruimte licht. Een van de kamers achterste slaapkamer heeft openslaande deuren.


Ligboxenstal
De ligboxenstal is in 1981 gebouwd. Een ruime opgezette stal voorzien van staalconstructie. In 2014 is deze ligboxenstal volledig gerenoveerd en asbestvrij gemaakt. Het dak is opnieuw bedekt en geïsoleerd. Een lichtkoepel over het gehele dak zorgt voor dag- en werklicht in de stal. Op het dak zijn 170 zonnepanelen (eigendom) geplaats welke voorzien in de stroomvoorziening van het geheel. De kolompalen zijn vernieuwd zo ook de stalinrichting en roosters. De melkstal is geoptimaliseerd. De stal kenmerkt zich door een gebruiksvriendelijke opzet. Het is door één persoon te bewerken en heeft een goed afwerkniveau. De zijden zijn voorzien van verstelbaar ventilatiedoek. De oppervlakte van de stal is 1.566m2 (58×27). De stalcapaciteit is 129 GVE ligplaatsen inclusief droog jongvee, 25 ligplaatsen voor kalveren en 10 eenlingboxen. De stal geeft nu ruimte aan 107 ligplaatsen GVE, 50 ligplaatsen jongvee, 3 kalver strohokken en 6 afkalf strohokken (allen 3×3 meter). Binnen de stal is een kantoorruimte met sanitair aanwezig.

Tanklokaal:
Bouwjaar 1965, Melktank 8.300 kg, bouwjaar 2017, Free-Heater, bouwjaar 2018

Melkstal:
2 x 6 DeLaval, geüpdatet in 2018 en verkeerd in zeer goede staat

Mestopslag kelder:
circa 1.400 m3


Werktuigenberging
In 2009 is de werktuigenberging gebouwd (kapschuurmodel) middels staal-hout constructie. De vloer is van beton. De zijden zijn belegd met damwandplaten. Een dubbele sectieroldeur kan het geheel volledig afsluiten. De afmeting is 200m2 (20×10). Een inpandige werkplaats is aanwezig (circa 25m2). Krachtstroom is in de ruimte aanwezig.


Erf
Mestopslag:
Naast de mestopslag van circa 1.400m3 onder de ligboxenstal is er nog een Appel beton mestsilo uit 2006 met een inhoud van 1.000m3. Dat maakt een totale capaciteit mestopslag van 2.400m3.

Droge mestopslag:
Afmeting is 20 x 6 meter

Kunstmestsilo:
2 kunstmestsilo’s

Sleufsilo’s (2):
Afmeting 40 x 8 meter en afmeting 32 x 8 meter

Voeropslag:
Krachtvoerboxen, 2 voersilo’s.

Dieselolietank:
2.500 liter (2019) KIWA gekeurd

Erfverharding:
Rondom de opstallen met loop- en rijpaden naar landerijen.


Machines (optie)
De aanwezige landbouwmachines kunnen onderdeel zijn van de koop. De machines zijn in zeer goede staat.


Vee (optie)
De overname van de veestapel kunnen onderdeel worden van de koop. Informatie vee:
– het rollerend gemiddelde is 8.400 liter
– 4,55% vet en 3,61% eiwit
– BVD-vrij, IBR-onverdacht en Para-status B
– VLOG Pro-Weiland gecertificeerd

Melkkoeien:
100 melkkoeien inclusief droogstaand vee (2019). Melkproductie 8.400 kg melk

Jongvee:
Geen jongvee (2019)


Landerijen
Inclusief het woonperceel zijn de landerijen in eigendom ca. 54.48.24 hectare. De huiskavel heeft een afmeting van circa 42.21.25 ha. Op circa 300 meter afstand van de boerderij 8.49.99 hectare. En op 1.500m 3.77.00 hectare. De grondsoort is veen, klei op veen en zand. Het gemiddelde bouwplan is circa 7 hectare mais en voor het overige grasland.

De ontsluiting van de huiskavels vindt plaats vanaf het eigen erf. De landerijen zijn greppelland. De perceelvorm, grootte alsmede de bewerkbaarheid van de landerijen zijn goed. De waterhuishouding van zowel detail als oppervlaktewater is goed. Voor de Veldkavel 1 geldt de ontsluiting via de provinciale weg, en veldkavel 2 geldt de ontsluiting via de Jeltewei.


Vergunningen
Hinderwetvergunning uit 1982 voor 167 melkkoeien inclusief pinken vaarzen en fokkalveren. En een melding uit 2018 voor 150 melkkoeien en 50 stuks jongvee.


Overige informatie

Bestemmingsplan
Het onroerend goed heeft een agrarische bestemming. De boerderij is geen monument en is niet beschermd dorps- of stadsgezicht.

Roerende zaken
Roerende zaken in overleg.

Prijstype
Kosten koper

Extra informatie
Voorraden:
Er zijn voorraden over te nemen.

Bodemverontreiniging:
Verontreiniging is niet bekend.

Ondergrondse tank(s):
Geen.

Betalingsrechten (incl.):
Op het bedrijf rusten 47,45 stuks (2019) betalingsrechten.

Fosfaatrechten (excl.):
4.333 KG (2019)

Jachtrecht:
Op de percelen Oppenhuizen F899, F315, F829, F831, F160 en F223 rust een jachtrecht looptijd 2025.

Energielabel:
Energielabel A geldig tot 19-12-2029.

Cv-Ketel:
CV van 2015 Eigendom

Boilers:
2 huurboilers Inventum 80 liter paraat en 120 liter nachtstroom (ter overname)

Zonnepanelen:
170 eigen zonnepanelen (2015)

Glasvezel:
Aanvraag ingediend (annuleren mogelijk)

Riolering:
Overloop naar beerput

BTW:
Een BTW voorbehoud wordt opgenomen voor BTW-plichtige zaken verbonden aan de verkoop

Aanbieding:
De vraagprijs is inclusief betaalrechten, de vraagprijs is exclusief fosfaatrechten, optioneel is de overname van de veestapel, optioneel is de overname van machines en overige agrarische inventaris. Deze aanbieding geeft geen recht van eerste koop of andere verplichtingen anders dan afgesproken wordt met verkopers.


Uitnodiging     

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht

Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. Raadpleeg uw eigen makelaar!


– Brandsma Vastgoed –

Kenmerken

Overdracht

Status Verkocht