Hemdijk 5 – 8765 PA - Tjerkwerd

Verkocht

Omschrijving

Woning

De woning is omstreeks 1963 gebouwd en is opgetrokken in spouwmuren. In 2016 is de keuken en woonkamer gerenoveerd. De staat van onderhoud is goed te noemen.

Indeling woongedeelte:

Woonkamer met onlangs vernieuwde keuken compleet met inbouwapparatuur, bijkeuken, toilet en kantoor. Via een trap zijn de slaapkamers bereikbaar.  Hier zijn 4 slaapkamers gesitueerd, met badkamer, toilet en een berging. Bergzolder. De woning wordt verwarmd middels een cv-installatie, en is in 2016 nieuw geplaatst. De kozijnen zijn binnen de geheel woning voorzien van HR isolatieglas. Het woonoppervlakte is circa 613m2.

Nutsvoorzieningen: gas, water en elektra.

Romp

Het geheel is opgetrokken uit steensmuren en op houten bintwerk. Het dak is met dakpannenprofiel bedekt en met riet onderschoten. De vloeren zijn van beton. De nokhoogte is ca. 13 meter. Aan de voorzijde is een klein gedeelte van het dak voorzien van asbestplaten.

De romp geeft ruimte voor opslag van machines, stro en jongvee.

Ligboxenstal

De ligboxenstal is in 1984 gebouwd en in 1995 verlengd en gemoderniseerd. De ligboxenstal heeft een afmeting van circa 48 x 21 meter. Deze is onder keldert onder boxen en roostervloer met mestopslag. De stal is ingericht met 1 + 2 rijen zwevende boxen met roostervloer. De boxen zijn bekleed met rubbermatten. De stal heeft deels zelfsluitende voerhekken en diagonale voerhekken. De boxen geven ruimte aan circa 99 GVE en 15 jongvee jonger dan een jaar.

De voorzijde van de ligboxstal en het dak is bedekt met asbesthoudende golfplaten. De roostervloeren zijn voorzien van een mestschuifsysteem. Achter de melkstal is een opdrijfhek geplaatst. Langs de lengtezijden van de stal is verstelbaar ventilatiedoek geplaatst en in het nieuwe stalgedeelte normale handbediening ventilatiekleppen.

Melkstal

Er wordt gemolken in een 2 x 6 visgraadmelkinstallatie merk Alfa-Laval. Tanklokaal inpandig ligboxstal en in directe verbinding met de melkstal. De melktank is van het merk Meko (eigendom) en heeft een inhoud van circa 6.000 liter.

Krachtvoer/ kunstmestopslag

Op het erf zijn een krachtvoersilo’s van 10 ton en een kunstmestsilo van 15 ton aanwezig. Bovenin de melkstal is een krachtvoer silo voor bijvoeren in de melkstal. In de oude deel is nog een krachtvoer silo van 10 ton gesitueerd.

Ruwvoeropslag

Naast de ligboxenstal zijn 2 locaties voor opslag van ruwvoer. Beide onderlegd met beton met een oppervlakte per opslaglocatie van 10 x 37 meter. Gebruikt voor kuilopslag.

Droge mestopslag

Er is een droge mestopslag aanwezig met een capaciteit van 30 m3. De afmetingen van deze mestopslag is rond en heeft een diameter van 5 meter.

Mestopslag

De mestopslag onder de ligboxenstal is in 1994 uitgebreid met het verlengen en moderniseren van de ligboxstal en heeft een capaciteit van circa 2.515 m3. De mestput is goed bereikbaar.

Erfverhardingen

Op het gehele terrein is voldoende betonnen erfverharding aanwezig.

Landerijen

De grondsoort van de landerijen is zware klei en heeft een afslibbaarheid tussen 45 en 50%.

Alle landerijen liggen als één huiskavel (op twee veld- percelen na) bij de boerderij. De landerijen zijn volledig gedraineerd en de afwatering is goed te noemen. De finne (perceel 7) genaamd ligt deels in greppels, welke om de 36 of 52 meter zijn aangebracht. Vanaf het erf ligt een betonen kavel pad met een breedte van 2,60 meter (dikte 12cm) gesitueerd met een lengte van 300 meter lang het land in.

Overige informatie

Verkoper geeft de voorkeur aan verkoop in zijn geheel.

Kenmerken

Overdracht

Status Verkocht