Doarpswei 3 - Greonterp

Verkocht
1815
159 m²
4
Label Onbekend

Omschrijving

Melkveebedrijf met land te Greonterp

Inclusief ondergrond bedrijfsgebouwen en het woonperceel zijn de landerijen in eigendom circa 20.19.64 hectare. Al het land is verbonden aan de huiskavel.
Veldkavel is in overleg aan te kopen, landerijen zijn in eigendom circa 9.70.27 hectare.

Stelpboerderij

De goed onderhouden stelpboerderij is in 1815 gebouwd. In de loop der jaren hebben diverse renovaties plaatsgevonden. Het geheel is traditioneel opgebouwd uit steensmuren. Het woongedeelte is opgemetseld in rode gevelstenen, de schuur een combinatie van rode gevelstenen en Friese geeltjes. De afmeting van de gehele boerderij is circa 20×28 meter en heeft een totaaloppervlakte van circa 1797m2. Het dak is met pannen gedekt, het woongedeelte met zwarte- en het schuurgedeelte met rode pannen. Het schuurgedeelte is met riet onderschoten. Het dak heeft aan weerszijde een uilenbord, in 2010 is het uilenbord aan de achterzijde vervangen.

 

Aan de voorzijde van de boerderij is het woongedeelte gesitueerd. De achterzijde van de boerderij wordt gebruikt als schuur. Beide eenheden worden gescheiden door een gedeeltelijke brandwerende (gips)muur. De vloer in het woongedeelte is van hout. De tussenvloer van de verdieping is ook van hout. De woning is overwegend voorzien van dubbelglas en hardhouten kozijnen, de verdieping kent voornamelijk enkelglas evenals het schuurgedeelte. In 2010 zijn de goten rondom vernieuwd en voorzien van zinkwerk. En in 2020 is buitenom geschilderd door een schildersbedrijf.

 

De totale inhoud van het woongedeelte is circa 458m3. De totale woonoppervlakte is 202m2. De begane grond heeft een oppervlakte van circa 115m2. De begane grond is ingericht met een hal, kantoor, woonkeuken, woonkamer, opslagkamer, toilet, douche, wasruimte en een slaapkamer. In 2017 is de gehele begane grond geschilderd. De bovenverdieping is via een vaste trap te bereiken en heeft een oppervlakte van circa 44m2 en geeft ruimte aan twee slaapkamers en een bergruimte.

 

Indeling woongedeelte:

Begane grond (115m2)
Hal:
Vanuit de entree betreedt u de hal welke over de gehele breedte van het woongedeelte reikt. De hal verleend toegang tot de verschillende vertrekken. De meterkast en de vaste trap naar de verdieping zijn in deze ruimte geplaatst.

Woonkamer:
De woonkamer is via een korte trap vanuit de hal bereikbaar en heeft een oppervlakte van circa 23m2. Wat direct opvalt in de lichte ruimte is het uitzicht over de landerijen. De kozijnen zijn van hout (in 2017 nog geschilderd) en voorzien van dubbelglas. De vloer is van hout. Traditionele balkenplafond in het zicht. De ruimte wordt verwarmd met radiatoren.

Woonkeuken:
Aaneengesloten aan de woonkamer bevindt zich de woonkeuken. Net zoals de woonkamer biedt de woonkeuken een prachtig uitzicht over de landerijen. De oppervlakte is circa 20m2. De keuken is voorzien van een keramische kookplaat, vaatwasser, koelkast en (combi)oven. De ruimte heeft een houten vloer. De kozijnen zijn van hout en voorzien van dubbelglas. De woonkeuken is voorzien van centrale verwarming met radiatoren.

Slaap-/opslagkamer:
Naast de keuken bevindt zich een opslag- of slaapkamer van circa 7m2. De kamer is voorzien van laminaat en beschikt over een wasbak en inbouwkast. De ruimte is te gebruiken voor diverse doeleinden. Plafond is voorzien van zachtboard.

Kantoor:
De ruime werkkamer op de begane grond is te gebruiken voor diverse doeleinden. De ruimte is circa 11m2. Plafonds zijn voorzien van gips en de ruimte wordt verwarmd middels radiatoren.

Douche:
De doucheruimte is ingericht met tegels en beschikt over een designradiator.

Toilet:
Het toilet is bereikbaar vanuit de hal en is gedateerd. De ruimte is voorzien van tegels en kan worden verwarmd met een radiator.

Wasruimte:
Naast de douche en toilet bevindt zich een wasruimte waar voldoende ruimte en aansluitpunten zijn voor een wasmachine en droger. Ook deze ruimte is voorzien van tegels.

Slaapkamer:
Aan het einde van de hal is een slaapkamer gesitueerd met een oppervlakte van circa 14m2.

Kelder:
Onder de woonkamer en -keuken bevindt zich een ruime kelder. De ruimte is circa 43m2 en heeft een stahoogte van circa 1,70m. De cv-installatie is in deze ruimte geplaatst. De vloer is voorzien van tegels. Er bevinden zich diverse ramen welke zijn voorzien van dubbelglas. De kozijnen zijn in 2010 vernieuwd.

Bovenverdieping (44m2)
Overloop:
De verdieping is bereikbaar middels een vaste trap vanuit de hal. De ruime overloop geeft toegang tot 2 slaapkamers en bergruimte. De vloeren zijn van hout.

Slaapkamers:
De slaapkamers hebben een omvang van circa 9m2. Beiden hebben een dakkapel voor meer licht en leefruimte. Één slaapkamer beschikt over centrale verwarming.

 

Schuurruimte
Verbonden aan de woning is de schuurruimte. Ook deze dateert uit 1815. De totale oppervlakte is circa 21,5 x 21,5 meter, totaal circa 462m2. De nokhoogte is circa 13,5 meter. Het geheel is traditioneel opgebouwd met houten gebinten. Enerzijds is het dak verstevigd met staal door het gedeeltelijk weghalen van de hooizolder. Het dak is met pannen gedekt en in de schuur met riet onderschoten. Status hiervan is goed. De hooizolder heeft een oppervlakte van circa 84m2. De schuur dient thans als ruimte voor diverse toepassingen waaronder: schuurruimte, garage, werkruimte en een vijftal ruime paardenboxen. Er is een gierkelder aanwezig van circa 100m3 voor het afvoerwater van de paarden. De schuur is voorzien van een betonvloer. Naast de authentieke hoge openslaande deuren (circa 3×3 meter) aan de achterzijde van de schuur bevinden zich ook nog een stel lage openslaande deuren en een normale deur (beiden circa 1,90 meter) welke toegang geven aan de schuur.

Ligboxenstal
De stal dateert uit 1973 en is onderheid, daarnaast is de stal door de jaren heen grondig gerenoveerd. Het geheel heeft een oppervlakte van circa 890m2 en biedt ruimte aan 100 stuks grootvee boxen. In 1988 is de mestput opgebouwd (gefundeerd met houten palen) welke een inhoud heeft van circa 700m3. De inrichting is 2+2 rijig met een opgeruwde roostervloer en een (centrale) betonnen voerpad. De zwevende boxen zijn belegd met koe matrassen. In totaal staan er 5 voerautomaten en is er een rondgaand systeem voor de waterbakken. De voerhekken in de stal zijn zelfsluitend, daarnaast is er een opdrijfsysteem aanwezig.

In 2014 is de bovenbouw van de stal compleet vernieuwd en heeft een stalen bouwaard. De gevels zijn tot circa 2,5 meter betonelementen met baksteenmotief, daarna is damwandprofiel platen gebruikt. De nokhoogte is 9 meter en heeft een open nok. De goothoogte is circa 4 meter. De staldeur aan de voorzijde is circa 4,5 meter hoog, de deur aan de achterzijde is 5 meter hoog. De zijkant van de stal is voorzien van een stalgordijn welke elektrisch is te bedienen.

Melkstal
De melkstal is geplaatst in de ligboxenstal en de doorloop gaat direct richting de ligboxenstal. De oppervlakte van de melkstal is circa 5 x 10 meter (50m2) en dateert uit 1999. De melkstal heeft een melkput en een visgraat indeling (50º opstelling) voor 2×8 koeien, de vloer is bedekt met rubbermatten. In de naastgelegen ruimte staat de Mueller melktank met een inhoud van circa 18.000 liter. Ook bevinden zich hier 2 boilers (eigendom) en een voorkoeler met bijbehorend voorraadvat.

Jongveestal
Gekoppeld aan de ligboxenstal bevindt zich de jongveestal. Er is een 3 meter overdekte ruimte tussen de twee stallen. De jongveestal is in 1994 gebouwd met houten spanten, voor de fundering zijn er houten palen gebruikt. In de stal zijn 58 boxen gerealiseerd in een 3-rijige opstelling. Daarnaast is er een kalveren ruimte. De totale oppervlakte van de jongveestal is circa 560m2. De zijkant is voorzien van een stalgordijn welke handmatig is te bedienen, de goothoogte is circa 2,5 meter. De nokhoogte is circa 6,8 meter en de staldeur is circa 4m x 4m. Ook deze stal is voorzien van een betonnen voerpad en een opgeruwde roostervloer. Er zijn 2 voerautomaten aanwezig in de stal. De jongveestal is geheel onderkelderd, de totale mestputopslag is circa 1.140m3.

Ruwvoeropslag
Op het perceel zijn 3 sleufsilo’s. Eén sleufsilo heeft een afmeting van circa 24m x 9,5m x 1,5m (lxbxh). Eén met een afmeting van circa 26m x 9,5m x 1,5m (lxbxh). Beiden hebben een betonnen stortvloer. De andere sleufsilo heeft een afmeting van circa 30 x 10m x 2m en heeft betonnen grondplaten. De sleufsilo’s zijn opgebouwd met betonnen keerwanden. Op het erf is een opslagruimte van circa 24m x 12m zonder keerwanden voor de opslag van voer. Deze ruimte is voorzien van betonplaten.

Vaste mestopslag
Er is een mestbak met betonnen keerwand aanwezig voor opvang van vaste mest (met afvoer naar de mestkelder) van circa 6m x 8m x 1,5m.

Silo’s
In totaal zijn er 4 silo’s aanwezig op het terrein. 3 hiervan staan voor op het voorerf en hebben een inhoud van circa 10 ton, 14 ton en 16 ton. Achter op het erf staat nog een silo met een inhoud van van circa 8 ton.

Landerijen eigendom

Inclusief ondergrond bedrijfsgebouwen en het woonperceel zijn de landerijen in eigendom circa 20.19.64 hectare. Al het land is verbonden aan de huiskavel.

Specificatie landerijen
– De ontsluiting van het huisperceel is via het eigen toegangsweg en via het erf.
– De perceelvormen zijn doorgaans rechthoekig.
– De grondsoort is klei.
– De hoofdafwatering en detailafwatering zijn goed.
– De percelen zijn gedraineerd.
– Het land wordt thans gebruik als grasland.

Overige informatie:
Bestemmingsplan
Enkelbestemming agrarisch met functieaanduiding agrarisch bedrijf ter plaatse van de gebouwen.

Karakteristiek
De gevel van de stelpboerderij is door de gemeente aangeduid als karakteristiek bouwwerk. Evenals de boom voor de boerderij.

Vergunning wet natuurbescherming
De stallen zijn in 2018 vergund voor 183 koeien.

Prijstype
Kosten koper

Extra informatie
Voorraden:
Er zijn voorraden (ruwvoer, krachtvoer, kunstmest, kuil) ter overname en zijn exclusief.

Bodemverontreiniging:
Verontreiniging is niet bekend

Ondergrondse tank(s):
Geen

Melktank:
Mueller tank 18.000 liter en is ter overname

Mestopslag kelder:
Circa 1.140m3 onder de jongveestal, 700m3 onder de ligboxenstal

Voersilo’s:
14 ton, 16 ton en 8 ton

Kunstmestsilo’s:
10 ton (gedateerd)

Sleufsilo’s:
1 stuk van 24m x 9,5m x 1,5m (lxbxh)
1 stuk van 26m x 9,5m x 1,5m (lxbxh)
1 stuk van 30m x 10m x 2m (lxbxh)

Vaste mestopslag:
1 stuk van 6m x 8m x 1,25m (lxbxh)

Voeropslag:
24m x 12m opslagruimte zonder wanden

Fosfaatrechten :
Exclusief en in overleg

Stikstof:
Exclusief en in overleg

Jachtrecht:
Verhuurd

Energielabel woning:
Energielabel in aanvraag

Cv-Ketel:
Nefit combiketel uit 2010 Eigendom

Boilers:
2 in eigendom

Televisie/ internet:
Tv via schotel, telefoonkabel KPN, Glasvezel in aanleg

Meterkast:
Stoppenkast (gedateerd)

Krachtstroom:
In de ligboxenstal, melkstal en de schuurruimte is krachtstroom aanwezig.

Riolering:
Aangesloten op het riool

Asbest:
Aanwezig in afvoerbuis wc in woning

Erfverharding:
Beton en betonplaten

Bereikbaarheid:
De percelen zijn via een eigen toegangsweg en via het erf en kavelpaden goed bereikbaar.

BTW:
Een BTW voorbehoud wordt opgenomen voor BTW-plichtige zaken verbonden aan de verkoop. BTW op stal 21%.

Aanbieding:
De vraagprijs is exclusief fosfaatrechten. Deze aanbieding geeft geen recht van eerste koop of andere verplichtingen anders dan afgesproken wordt met verkopers.

Bijzonderheden:
De 8 ton silo en het opdrijfsysteem zijn aparte overnameposten.

Uitnodiging
Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht
Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. raadpleeg uw eigen makelaar!`

– Brandsma Vastgoed –

Kenmerken

Overdracht

Status Verkocht
Status Per datum

Bouw

Soort object Agrarisch bedrijf
Type woning Vrijstaande woning
Kwaliteit woning Redelijk tot goed
Onderhoud binnen Redelijk tot goed
Bouwjaar periode 1815
Aanmelding In verkoop genomen

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte 159 m²
Overige inpandige ruimte 392 m²

Indeling

Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 4
Aantal verdiepingen 3

Energie

Energie label Onbekend

Tuin

Tuin Tuin rondom
Onderhoud buiten Redelijk tot goed

Garage

Garage Inpandig
Parkeergelegenheid Op terrein