Wommelserweg 69, 8804 NM - Tzum

Verkocht
1880
227 m²
556 m³
4
Label C

Omschrijving

Speciaal voor liefhebbers van landelijk wonen. Deze unieke locatie net onder Tzum kenmerkt zich door zijn beschutte ligging. Vanaf de openbare weg is de woning nauwelijks te zien. Het erf is volledig omringd door bomen. Vanaf de weg geeft een eigen oprit van ruim 250 meter toegang tot de woning.

Vanuit de woning heeft u prachtig zicht over uw eigen parktuin. De woning in oorspronkelijke daterend rond 1880 (kadastraal 1930) heeft een totale ondergrond van 11.315m2. Op het erf zijn meerdere stallen/ schuren aanwezig, een gastenverblijf, een paddock en 4 paardenboxen.

Deze woning is gelegen nabij Tzum. Binnen een straal van 5 kilometer vindt u onder andere scholen, supermarkten en sportfaciliteiten. Al met al een rustige woonlocatie waar u landelijk kunt wonen maar niet geheel afgesloten bent. Door de centrale ligging en het aansluitende wegennetwerk zijn plaatsen als Franeker, Leeuwarden en Sneek makkelijk en snel bereikbaar.

Woning

De woning dateert oorspronkelijk van rond 1880. Sindsdien heeft de woning diverse veranderingen doorgemaakt. De basis woning is gefundeerd gebouwd en traditioneel opgebouwd uit steen. Ondervloeren deels beton en deels van hout. Bekleding van de verdieping is met duurzaam red cedar. Het dak is geïsoleerd en bedekt met pannen. Goten en afvoeren zijn van koper. De verschillende verbouwingen die de woning verder hebben gevormd zijn van verschillende aard (hout en steen). Zo ook de daken. De gehele woning is voorzien van dubbel glas. Warmtevoorziening op basis van centrale verwarming en een haard in de keuken en tuinkamer. De kozijnen zijn alle van hout. Een prachtige veranda geeft een beschutte plek om van het mooie weer en de prachtige tuin te genieten.   

Begane grond (Oppervlakte circa 182m2, inhoud van circa 446m3)

Hal: Vanaf de veranda geeft de hal toegang tot de verschillende vertrekken in de woning. Wasruimte, meterkast, slaapkamer, toilet, trap naar verdieping, de kelder en de woonkamer.

Woonkamer: De woonkamer is met een oppervlakte van circa 61m2 ruim te noemen. De vele raampartijen maken het geheel licht en geeft een directe verbinding met het buitenleven. Vanuit de woonkamer kun je middels openslaande deuren plaatsnemen in de tuin. De vloer is bekleed met eikenhout parket. Verwarming middels convectoren. De plafonds zijn voorzien van stuc.

Woonkeuken: Verbonden aan de woonkamer is de woonkeuken. Deze heeft een oppervlakte van circa 30m2 en geeft voldoende ruimte om te koken en met elkaar aan tafel te eten. De ruim opgezette keuken is voorzien van alle benodigde apparatuur. Een haard geeft sfeer en warmte aan de ruimte

Hobbykamer:  Direct verbonden aan de woonkamer is de hobbykamer. Deze ruimte is op diverse manieren in te richten (circa 27m2 ) en is een van de originele onderdelen van de woning. De ruimte is voorzien van vaste kastruimte en ook de centrale verwarming (Intergas, 2014) is hier geplaatst.

Tuinkamer: Verbonden aan de hobbykamer en de woonkamer is de tuinkamer. De oppervlakte is circa 30m2. De zijden zijn nagenoeg volledig bekleed met ramen. De wanden zijn voorzien van leemstuc. Een fijne kamer om een boek in te lezen en tot rust te komen. In de koude maanden voorziet een haard en de vloerverwarming in de warmte.

Slaapkamer: Op de begane grond een slaapkamer. De slaapkamer is een lichte ruimte en door de vele raampartijen een fijne plek om in de natuur wakker te worden.

Badkamer: De badkamer (circa 8m2) is voorzien van inloopdouche, wastafel en toilet.

Toilet: Vanuit de hal is het ruime toilet te bereiken.

Bovenverdieping (Oppervlakte circa 45m2, inhoud van circa 110m3)

Trap: Een vaste trap geeft toegang tot de bovenverdieping.

Verdieping: Op de bovenverdieping 3 slaapkamers. Een kajuit op de overloop en de kamers maken de ruimte licht. De kamers hebben een oppervlakte van circa 14m2 ,10m2 en 14m2. Alle zijn voorzien van dubbelglas en centrale verwarming.

Erf

Het gehele erf is omkaderd met bomen en maakt het een beschutte plek om te wonen. De tuin verbonden aan de woning is voorzien van appel- en perenbomen. Het bruggetje op het erf over de waterpartij geeft route aan richting de wijnkelder. De erfverharding bestaat uit klinkers.

Hollandse stal (2)

Direct naast de woning is de Hollandse stal. De totale oppervlakte is circa 245m2. De constructie middels stalen spanten en houten gordingen. De vloer is van beton. Het dak is geïsoleerd en belegd met bitumen. De muren zijn bekleed met hout. Binnen de stal zijn een aantal ruimten gemaakt. Het is ook mogelijk de stal weer als één ruimte te gebruiken. De stal is via de roldeur (3,24m breed x 3 meter hoog) toegankelijk. Ook zijn er toegangsdeuren in de ruimte om de naastgelegen schuurruimte te bereiken en de woning snel te bereiken. Over de gehele stal een lichtstraat in de nok hetgeen de ruimte licht maakt.   

In de ruimte verschillende vertrekken gebouwd met tussenwanden. De stal is in de afgelopen jaren verlengd en de garage heeft daar nu zijn plek. Hier is ook de omvormer voor de zonnepanelen geplaatst. Via deze ruimte kunnen de verschillende vertrekken worden bereikt. In de stal water en elektrisch (inclusief krachtstroom) aanwezig. Verspreiding van water en elektrisch naar de andere opstallen gaat via deze ruimte.

Paardenstal/ schuur (3)

Naast de Hollandse Stal is de paardenstal/ schuur gelegen. De totale oppervlakte is circa 145m2. De hoogte is circa 3,35m. De constructie is middels stalen spanten en houten gordingen. De vloer is van beton. Het dak is geïsoleerd en belegd met bitumen. De muren zijn bekleed met hout. Water en elektriciteit in de ruimte aanwezig. In de ruimte zijn 4 paardenboxen (3,59m x 3,10m) aanwezig welke in 2016 zijn gerealiseerd. De boxen zijn volledig te openen en hierdoor eenvoudig machinaal zijn schoon te maken. Ook in deze ruimte een lichtstraat in de nok van de stal. Op het dak liggen 24 zonnepanelen welke voorzien in de elektriciteit van alle opstallen. Middels een deur in de ruimte is de Hollandse stal toegankelijk.

Gastenverblijf (4)

Op het perceel is indertijd een houten gastenverblijf gerealiseerd. De bouw is volledig van hout. Woonoppervlakte van de begane grond is circa 82m2. De goothoogte is circa 1,82m. De nokhoogte gemeten vanuit de woonkamer is 4,55m. Op de begane grond zijn twee slaapkamers, badkamer, toilet, woonkamer en keuken. Bekleding van de wanden met voorzetwanden. De ramen zijn van enkelglas. Aan de achterzijde van de woning is een veranda. Een vaste trap geeft toegang tot de bovenverdieping. Op de bovenverdieping is een 3e slaapkamer (ca. 16m2) aanwezig. Het geheel wordt verwarmd met een centrale verwarming (Intergas 2016). Het dak is geïsoleerd en belegd met pannen.

Paddock en schuurruimte (5 – 6)

Voor de paarden is er een paddock aanwezig. De omvang van de paddock is circa 18×18 meter. De paddock heeft geen drainage, maar voert hemelwater prima af. De schuurruimte naast de paddock wordt thans gebruikt als opslag. Een deel van de schuur is open (circa 39m2) en een deel van de schuur is volledig overkapt (57m2). De constructie is van hout, zo ook de betimmering. Vloeren zijn van beton. Het dak is geïsoleerd en voorzien van pannen. Binnen de ruimte zijn water en elektriciteit aanwezig.

Wijnkelder (7)

Op het perceel is een wijnkelder aanwezig. Een bijzondere plek bij deze woning. Deze bevindt zich tegenover de woning. De bouw is van beton onderlegd met balken. Vloer is ook van beton. De oppervlakte van de kelder is circa 34m2. De hoogte is circa 2,22m. In de ruimte is elektriciteit aanwezig.

Kadastrale aanduiding

 GemeenteSectieNummerOppervlakteOmschrijvingHIR 2027
1TjumG14800.64.90Wonen€ 20,01
2TjumG44000.48.25Agrarisch€ 14,87
 Totale oppervlakte  01.13.15  

Roerende zaken

Roerende zaken is in overleg

Aanvaarding

De aanvaarding is in overleg

Prijstype

Kosten koper

Extra informatie

Energielabel:                        Voorlopig energielabel C

Centrale verwarming:          Ja

Erfdienstbaarheden:           Geen

Bezichtigingen:                    In overleg met Brandsma Vastgoed 

Meterkast:                            Actueel

Riool:                                     Beerput, originele staat.

Asbest:                                  Hollandse stal (oude gedeelte)

Internet:                                 Kpn

Uitnodiging   

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht

Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening

e.d. Raadpleeg uw eigen makelaar!– Brandsma Vastgoed –

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht
Status In overleg

Bouw

Soort object Woonhuis
Type woning Vrijstaande woning
Kwaliteit woning Redelijk tot goed
Onderhoud binnen Redelijk tot goed
Bouwjaar periode 1880
Aanmelding In verkoop genomen

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte 227 m²
Inhoud 556 m³

Indeling

Aantal slaapkamers 4
Aantal verdiepingen 1

Energie

Energie label C

Tuin

Tuin Tuin rondom
Onderhoud buiten Redelijk tot goed

Garage

Parkeer faciliteiten Op terrein