Molmawei 15 - Rien

Verkocht
1870
117 m²
265 m³
3
Label C

Omschrijving

Ruime dijkwoning met uitzicht over de landerijen met splinternieuwe schuur!

Deze dijkwoning gelegen aan de Molmawei 15 te Rien heeft een historisch tintje. Deze woning is gebouwd op de ‘Hoep’ welke functie deed al binnenpolderdijk verbonden aan de Slachtedyk. Het dorpje Rien ligt nabij de dorpen Itens en Easterein welke tal van voorzieningen kent zoals scholen en sportgelegenheden. Sneek is de dichtstbijzijnde stad op slechts 10 minuten afstand.

De woning dateert uit 1870, de algehele staat van de woning is goed. De woning heeft een ruim en open leefgedeelte waar de woonkamer en leefkeuken samengevoegd zijn. Vanuit de openslaande deuren in de woonkamer is de tuin bereikbaar. Het plafond op de begane grond heeft een kenmerkend balkenplafond. De warmtevoorziening in de woning is op basis van radiatoren in alle kamers, in 2020 is een nieuwe Cv-installatie geplaatst (in eigendom). De ondervloeren van de woning zijn van hout en voorzien van laminaat.

De woning heeft op de eerste verdieping een overloop en 3 slaapkamers van circa 14,2m², 12,1m² en 11,5m². Allen hebben kantelramen. De gehele woning is voorzien van houten kozijnen met dubbelglas. De woning heeft energielabel C.

De woning heeft een achtertuin op het noordoosten en kijkt uit over de landerijen. De tuin grenst aan een sloot welke is verbonden aan vaarwater (Franekervaart). Aan de tuin gelegen bevindt zich een houten schuur welke recent opnieuw is opgebouwd. De schuur is voorzien van een betonnen vloer en geeft tevens ruimte voor het parkeren van één auto, er is elektra aanwezig. Ook bevindt zich een verdieping in de schuur.

Overige informatie:
– Voorzien van glasvezel (verplichte overname van het vastrecht abonnement van € 12,- per maand)

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht
Status Per datum

Bouw

Soort object Woonhuis
Type woning Vrijstaande woning
Kwaliteit woning Goed
Onderhoud binnen Goed
Bouwjaar periode 1870
Aanmelding In verkoop genomen

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte 117 m²
Inhoud 265 m³
Externe bergruimte 45 m²

Indeling

Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 3

Energie

Energie label C

Tuin

Tuin Achtertuin
Onderhoud buiten Goed