Hearewei 5 - Pietersbierum

Verkocht onder voorbehoud
1926
94 m²
252 m³
3
Label Onbekend

Omschrijving

Een object voor paardenliefhebbers
De perfecte combinatie om landelijk wonen, met uw paarden op eigen erf samen te brengen. De woning staat op een ruim perceel van 8.820m2 met enerzijds landelijk zicht en anderzijds de Waddenzee op de achtergrond. Een ultieme ligging om het hele jaar door te genieten van de seizoenen.
Het bouwjaar van de woning is 1926 maar de afgelopen jaren zijn er tal van verduurzamingen gedaan. Het dak is in 2016 vernieuwd met nieuwe pannen en is geïsoleerd. De kozijnen van de woning zijn overwegend van kunststof, enkelen zijn nog van hout. De ramen zijn van dubbelglas. Buitenom zijn markiezen geplaatst om de zon te weren. De gevels zijn rondom gestraald en geïmpregneerd (2020). De dakgoten zijn van hout en belegd met EPDM. De woning is in goede tot uitstekende staat.

De ondervloeren van de woning zijn van hout. De begane grond heeft een centraal woongedeelte waarin de woonkamer, keuken en eetkamer samen komen. De begane grond wordt verwarmd met radiatoren en is het mogelijk om een houtkachel/pelletkachel aan te sluiten. De toilet en badkamer zijn recent verbouwd (2023) en zijn voorzien van vloerverwarming.
Op de verdieping zijn 3 slaapkamers aanwezig, deze worden verwarmd met radiatoren. Op de overloop zijn 2 ingebouwde kasten aanwezig. De grootste slaapkamer heeft een eigen balkon. Vanaf het balkon heeft u uitzicht over het hele perceel en kunt u de gehele dag genieten van de zon. Achter de woning is nog een hobby-/klushok.

Paardenstal
De ruime paardenstal is geplaatst in 2015. De stal is opgetrokken met een stalen constructie en rondom afgewerkt met damwandprofiel, het dak is van sandwichpanelen. In 2022 zijn een 20-tal zonnepanelen geplaatst van 375Wp. In de stal zijn 6 paardenboxen, een zadelkamer en afspoelplaats aanwezig. Er is een camera installatie geplaatst om het erf te bewaken. Achter de schuur zijn nog twee lossen paardenboxen geplaatst, ook is er een houtopslag aanwezig.

Buiten
Het perceel is functioneel ingedeeld zodat er voldoende ruimte over blijft om paardensport uit te oefenen. De erfverharding is van stenen en grind. Naast de stal is een goed onderhouden paardenbak van 40m x 20m geplaatst met rondom een houten hekwerk. De bak is voorzien van een sproei installatie. Er is verlichting geplaatst zodat ook in de avonduren gebruik kan worden gemaakt van de bak. In het verlengde van de bak is een longeercirkel met een diameter van circa 18 meter. De bak en longeercirkel zijn beide gedraineerd en hebben een zand ondergrond. Er is nog een losse paddock van circa 10m x 15m aanwezig om paarden te stallen. Achter op het erf is nog een uitgestrekt perceel gras voor het weiden van de paarden, ook is er een waterbak aanwezig.
Er is een beschut zitgedeelte bij de woning gemaakt, zodat er ook ontspannen kan worden in de tuin. Met bijkomend voordeel dat door de vrij ligging van het geheel, er volop kan worden genoten van de zonsopkomst en ondergangen.

Pietersbierum
Het dorp Pietersbierum ligt vlak bij de Waddenzee en heeft snelle uitvalswegen naar de Afsluitdijk en Leeuwarden. De steden Harlingen en Franeker zijn binnen enkele kilometers te bereiken. Sportverenigingen en een supermarkt zijn in het naastgelegen Sexbierum te vinden.

Indeling woongedeelte – Begane grond:
Entree/hal, kelder, woonkamer, eetkamer en keuken, bijkeuken, toilet, badkamer en opslag.

Eerste verdieping:
Vaste trapopgang naar 1e verdieping met overloop met 2 inbouwkasten, 3 slaapkamers. De bergzolder is te bereiken met een vlizotrap. 

Bestemmingsplan
Enkelbestemming wonen / perceel grasland agrarisch

Extra informatie
Bodemverontreiniging:
Verontreiniging is niet bekend

Bijzonderheden:
20x Zonnepanelen op schuur 375Wp (plaatsing 2021)
Waterontharder (2023)

Ondergrondse tank(s):
Beerput

Riolering:
Via beerput

Energielabel woning:
in aanvraag

Cv-Ketel:
Cv-ketel (ATAG 2019)

Televisie/ internet:
Via (A)DSL

Meterkast:
Recente groepenkast

Krachtstroom:
In de schuur

Asbest:
Geen asbest aanwezig

Erfverharding:
Stenen en grind

Erfdienstbaarheden:
Recht van pad oprit (perceel buren)

Bereikbaarheid:
Eenvoudig te bereiken vanaf de openbare weg.

Aanbieding:
Deze aanbieding geeft geen recht van eerste koop of andere verplichtingen anders dan afgesproken wordt met verkopers.

Uitnodiging
Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoek plicht
Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoek plicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed –

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht onder voorbehoud
Status Per datum

Bouw

Soort object Woonhuis
Type woning Vrijstaande woning
Kwaliteit woning Goed tot uitstekend
Onderhoud binnen Goed tot uitstekend
Bouwjaar periode 1926
Aanmelding In verkoop genomen

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte 94 m²
Inhoud 252 m³
Gebouwgebonden buitenruimte 142 m²

Indeling

Aantal kamers -1
Aantal slaapkamers 3

Energie

Energie label Onbekend

Tuin

Tuin Tuin rondom
Onderhoud buiten Goed tot uitstekend

Garage

Parkeergelegenheid Op terrein

Interesse?

Wilt u meer informatie of een bezichtiging plannen? Laat uw gegevens achter.