Gouden Boers 1, 8607 KG - Sneek

Verkocht

Omschrijving

Algemeen

Namens opdrachtgever wordt een energiezuinige vrijstaande Zweedse woning te koop aangeboden. De authentieke woning dateert uit 1998 en brengt bijzondere eigenschappen met zich mee. Dit naast de bijzondere locatie, welke is gelegen op een hoekperceel gelegen aan de open vaarroute naar de Brekken. Het geheel is gebouwd vanuit oerdegelijke Zweedse bouwkwaliteit. Energiezuinig door een   A label en een aangenaam binnenklimaat. Een bijzondere woning voor mensen met liefde voor hout. De tuin is gelegen rondom de woning en het totale perceel oppervlakte is circa 813m2 (incl. 162m2 water). Inhoud circa 500m3.

Woning

De woning staat ruim op het perceel en dat geeft binnen en buiten een landelijke leefruimte in de stad. Van buiten is de woning opgebouwd met hout volgens Zweedse bouweigenschappen. De totale woonoppervlakte is circa 135m2. De woning is opgebouwd uit een begane grond, een verdieping en een vliering. Het dak is voor het overgrote deels pannen en deels platdak. De op het dak gelegen zonnepanelen (16 stuks en 2 zonnecollectoren) zorgen voor de energievoorziening van de woning. Op de begane grond is de woon/ eetkamer, keuken, studeerkamer, extra logeerkamer, bijkeuken, de hal, het toilet en de garage. Op de bovenverdieping geeft de woning ruimte aan 3 slaapkamers. De gehele woning is beneden voorzien van centrale verwarming (nefit 2012). De woning is uitstekend geïsoleerd en dankt hieraan het A label. De woning is voorzien van een warmte terugwinsysteem (WTW, 2012). Het woongedeelte heeft een houten vloer welke naar de verschillende vertrekken in de woning is doorgelegd. De deuren binnen de woning zijn breder dan de reguliere deuren passend bij de Zweedse bouw. De woning geeft verschillende mogelijkheden om te wonen en werken.

Indeling woongedeelte

Begane grond woongedeelte (oppervlakte circa 135m2)

Woonkamer: De woonkamer waarbinnen ook de eetkamer is gesitueerd heeft een oppervlakte van circa 43 m2. Binnen deze ruimte zijn de vloeren van hout. De ramen voorzien van driedubbel(tripple) glas en is de ruimte licht door de vele raampartijen. Via verschillende openslaande deuren is de toegang en verbinding tot de tuin rondom uitstekend. Dit geeft een vrij gevoel midden in de stad. De woonruimte is voorzien van centrale verwarming. Verbonden aan de woonkamer is de keuken, werkkamer, de hal en de bijkeuken.

Keuken: De keuken is verbonden aan de woonkamer. De keuken is voorzien van alle moderne voorzieningen. De vloer is van plavuizen. De woonkeuken heeft een totale oppervlakte van circa 15m2 en geeft gelegenheid om uitgebreid te koken en biedt ruimte aan een eettafel.

Werkkamer: Verbonden aan de keuken is de werkkamer. Met circa 8m2 een prima plek om rustig te werken. De ruimte geeft vrij zicht naar het water.

Bijkeuken: De bijkeuken (circa 10m2) geeft wordt thans gebruikt als was- en opslagruimte. Ook is hier de centrale verwarming (Nefit HR Combiketel 2012) geplaatst.

Garage: Een deel van de garage (circa 11m2) is bestemd als leefkamer en voorzien van slaapgelegenheid, een douche en een keukenblok en geeft aan de achterzijde van de woning zicht op het water. De garage is eraan verbonden. De garage geeft thans ruimte aan opslag en een zonneboiler van 200 liter (eigendom). Ook is de omvormer voor de zonnepanelen aldaar geplaatst.

Vide: De prachtige vide van circa 8m2 is de ontvangstruimte en verbinding naar diverse vertrekken. Onder andere de woningkamer, verdieping en moderne toilet (2017). Ook is hier de meterkast en de vaste trap naar de verdieping.

Bovenverdieping (circa 76m2)

Trap: Een vaste trap geeft toegang tot de ruime overloop en de bovenverdieping. De bovenverdieping een oppervlakte van circa 76 m2. De trap geeft toegang tot 3 slaapkamers en een vlizotrap naar kleine vliering.

Slaapkamers: Op de bovenverdieping bevinden zich 3 ruime slaapkamers. De grootste slaapkamer heeft een oppervlakte van circa 27m2. Deze ruime kamer heeft openslaande deuren naar het balkon. De andere kamers zijn beide circa 14m2. De slaapkamers zijn voorzien van kantelramen met driedubbel(tripple) glas. Beide slaapkamers zijn voorzien van een wastafel. De verdieping wordt eveneens verwarmd door de centrale verwarming.

Badkamer: De badkamer is in 2015 volledig gemoderniseerd. Het beschikt over een bad, regendouche, wastafel en toilet.

Vliering: De vliering is via een vliezotrap te bereiken. De zolder dient als opslag voor spullen en is door het schuine dak niet in te richten als verblijfruimte. Ook is de mechanische ventilatie (2012) in deze ruimte geplaatst.

Tuin

De tuin rondom de woning is circa 678m2 en is gelegen aan de open vaarroute. In de tuin zijn diverse zitplekken waar het zomers heerlijk is te vertoeven. De tuin is thans ingericht als onderhoudsvriendelijke tuin met inheemse planten die veel vlinders en vogels trekken. De tuin beschikt over een vast sproei installatie. Rond het terras bij de keuken is een windscherm geplaatst. Het aan de woning verbonden wateroppervlakte is circa 160m2, hetgeen circa 5 meter vanaf de waterkant betekent. De route naar de Brekken is vrij toegankelijk. Aan de waterzijde is een ruime insteekhaven met aanlegsteiger (5×8 meter).

Zonnepanelen en collectoren

Het dak is bedekt met 16 zonnepanelen en 2 zonnecollectoren. Deze zijn in 2012 geplaatst. De zonnepanelen hebben een maximaal vermogen van 240 kw per stuk (totaal maximaal 3840 KW per jaar).De daadwerkelijke opbrengst van de zonnepanelen is gemiddeld 3140 KW per jaar. Hiervan wordt (afhankelijk van het gebruik) door de huidige eigenaren circa 1.000 kilowatt terug geleverd aan het net. Verbonden zijn twee zonneboilers met een capaciteit van 200 liter. Alles is in eigendom.

Kadastrale gemeente Sectie Nummer Oppervlakte Omschrijving
Sneek C 6120 813 m2 Wonen

Roerende zaken

Er zijn geen roerende zaken in de koop begrepen en worden in gezamenlijk overleg tussen verkoper en koper vastgesteld.

Aanvaarding

De aanvaarding is in overleg

Prijstype

Kosten koper

Extra informatie

Energielabel: Energielabel A

Centrale verwarming: Nefit, van het jaar 2012.

Erfdienstbaarheden: Geen

Bezichtigingen: In overleg met Brandsma Vastgoed

Riool: Aangesloten

Meterkast: Slimme meter in verband met terug leveren stroom

Bouwtekening: Beschikbaar op aanvraag

Uitnodiging     

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

 Voorbehoud/ onderzoeksplicht

Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoekplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. Raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed –

 

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Status Verkocht