Snitserdyk 2, 9012 DS Raerd

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Namens opdrachtgever wordt een kop-hals-roepboerderij (woonboerderij) met een stal en diverse loodsen in Raerd te koop aangeboden. De boerderij heeft eengoede verbindingen naar Sneek, Heerenveen en Leeuwarden. De totale omvang van de percelen (wonen + grasland) is circa 1.79.40 ha.

Op het erf bevindt zich de kop-hals-rompboerderij, een stal (circa 1.200 m2), een loods (circa 253m2), een garage (circa 35 m2), een paardenbak (800m2), een melkput en een stal voor het jongvee.  Het erf en de ondergrond is circa 00.71.55 ha. De grondoppervlakte van kop-hals-rompboerderij is circa 600 m2.

Toepassing

Het geheel geeft diverse mogelijkheden om wonen en ondernemen met elkaar te verbinden. De verbinding richting de openbare weg geeft hierbij grote voordelen. Door (huur)opbrengsten te genereren met behulp van de beschikbare externe ruimten wordt landelijk wonen toegankelijk voor een grote groep. Door de beschikbare externe ruimten anders te te wijzen kunnen huuropbrengsten gegenereerd worden door deze bijvoorbeeld in te richten als:

 • Aparte units bouwen om deze te verhuren
 • Opslag voor caravans/ boten of ander seizoensgebonden goederen
 • Opfokken van jongvee

Woongedeelte

Het woongedeelte van de boerderij is van alle gemakken voorzien. In 1816 is de woning gebouwd en midden jaren 70 volledig gerenoveerd. De woning is volledig geïsoleerd, voorzien van dubbelglas en heeft in de woonruimte vloerverwarming (2009). Het gebouw is opgetrokken uit spouwmuren. De gehele woning is voorzien van centrale verwarming. De woning heeft een pannendak.

Indeling woongedeelte 

Begane grond (inhoud circa 180 m3)

 • Hal: De toegang van het woongedeelte gaat via de hal. De hal is de verbinding tussen diverse beneden vertrekken: slaapkamer, douche, toilet, kelder, meterkast, de keuken/ woonkamer de trap naar bovenverdieping. De hal heeft een omvang van circa 36 m2.
 • Woonruimte: Binnen de woonruimte beneden zijn de keuken, eetruimte en de woonkamer gepositioneerd. De ruimte is geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming en  dubbel glas. De totale oppervlakte van de ruimte is circa 56m2. De keuken is compleet en voorzien van de benodigde apparatuur. Heeft 6 meter keukenblad en een vloeroppervlakte van 16m2. In dezelfde ruimte is de woonkamer, welke naast de vloerverwarming is voorzien van een houtkachel.
 • Slaapkamer: De hal geeft daarnaast toegang tot een ruime slaapkamer op de begane grond.
 • Badkamer: De badkamer is modern ingericht. Beschikt over een douche, een bad en toilet en heeft een neutraal interieur. De omvang van de badkamer is circa 30m2.
 • Toilet: Naast het toilet in de badkamer is er ook een apart toilet. Het toilet is volledig gemoderniseerd.
 • Kelder: De hal geeft toegang tot een kelder. De kelder kan worden gebruikt voor opslag van etenswaar. De kelder is droog.
 • CV: Op de begane grond bevindt zich de centrale verwarmingsinstallatie (ATAG). Deze is in eigendom en in 2018 nieuw geplaatst. Ook is een nieuwe warmtepomp voor de vloerverwarming geplaatst.

Bovenverdieping (126m3)

 • Trap: Een vaste trap geeft toegang tot de overloop en de bovenverdieping. De bovenverdieping heeft een afmeting van circa 84 m2. De trap geeft toegang tot 3 slaapkamers.
 • Slaapkamers: Op de bovenverdieping bevinden zich 3 ruime slaapkamers. Alle slaapkamers zijn voorzien van dubbelglas. Twee slaapkamers zijn circa 24m2 en een slaapkamer met een vloeroppervlakte van circa 16 m2.
 • Zolder: De zolderruimte kan via een vlizotrap worden bereikt en kan als opslagruimte dienen. Vloeroppervlakte circa 16 m2.

Romp           

Verbonden aan het woongedeelte is de romp met een oppervlakte van circa 520 m2. Deze ruimte is vrij in te richten. De muren zijn opgetrokken uit steensmuren. Thans bevindt zich hier veel vrije ruimte, een hooizolder, een ‘bûthûs’ welke plaats geeft aan 9 moderne paardenboxen. Aan de achterzijde van de romp is een inpandige spoelplaats voor paarden gesitueerd. De vloer van de romp is volledig in beton en het dak van het schuurgedeelte is in 2010 opnieuw gespijkerd en schoongespoten.

Paardenbak

Voor de paardenliefhebber bevindt zich op het erf een in 2005 aangelegde en gedraineerde paardenbak. Deze heeft een afmeting van circa 20 x 40 meter. Direct naast de paardenbak is de wei (deels perceel 970) en een spoelplaats voor de paarden. Binnen de romp zijn 9 paardenboxen.

Garage

Voor de auto’ s is een garage aanwezig. De garage bevindt zich tussen de grote loods en het melklokaal. De omvang is circa 35 m2.

Agrarische objecten

Stal

Direct naast boerderij bevindt zich de ligboxstal. De ligboxstal is in 2009 gebouwd. De oppervlakte van de stal is circa 1.200 m2 (60x 20 meter). Deze is onderkeldert onder boxen en roostervloer met slalomput voor mestopslag (circa 2.000m3). De stal is ingericht met 1 + 2 rijen zwevende boxen met roostervloer. De stal heeft Zweedse voerhekken. De stal is opgetrokken uit steensmuren. Het dak bestaat uit ijzeren spanten en de bedekking is met dakplaten. De nok is open. In de lengte zijden van de stal zijn ventilatieluiken aangebracht. De watervoorziening is middels een rondpompsysteem welke voorziet in warm water.

Jongvee stal

Een kleinere stal (circa 195m2) geeft ruimte aan het jongvee. De stal is opgetrokken uit steensmuren en is onderkeldert met een mestput (inhoud 100m3). De stal dateert uit 1987. Het dak bestaat uit houtenspanten met dakplaten.

Loods

De grote loods in 2003 aangebouwd (circa 253m2) en geeft plek aan opslag voor machines. De loods is volledig bedekt met platen. De constructie is gebouwd met staal en houten spanten. De vloer is volledig in beton. De loods kan worden gebruikt voor diverse doeleinden.

 

Melkstal

Er wordt gemolken in een 2x 5 visgraatmelkinstallatie van het merk Manus. Het melklokaal bevindt zich in een separate loods verbonden aan de stal. De melktank is van het merk Mueller (6.500 liter).

Kuilplaten

Naast de boerderij bevinden zich 3 kuilplaten (volledig beton). Afmeting circa 30 x 10 meter, circa 30 x 8 meter en circa 25 x 9 meter. Op dit moment gebruikt voor kuilopslag en geeft mogelijkheden voor andere stallingsmogelijkheden.

Silo’s

Op het erf bevinden zich 3 voersilo’s. Inhoud 10 ton en 6 ton voor droogvoer. Een silo is aangesloten op voercomputers in de stal. De laatste silo heeft een inhoud van 10 ton en is bestemd voor kunstmest.

Mestopslag

Onder de stallen geven een 3-tal putten ruimte voor mestopslag. Onder de jongveestallen 2 x 100m3 en onder de stal 2000m3. Ook bevindt zich op het perceel een locatie voor droge mestopslag, ook deze is voorzien van een kleine put.

Erfverhardingen

Op het erf is voldoende erfverharding aanwezig.

Grasland

De grondsoort van de landerijen is klei. Het perceel grasland is verbonden aan de kavel van de boerderij, omvang circa 1.07.85 ha. Het perceel heeft geen drainage.