Leechlan 26, 9001 ZH Grou

Te koop € 430.000 K.K.

Bekijken op Funda

Omschrijving

Net buiten het watersportdorp Grou en in het hart van Friesland, staat deze prachtig verbouwde en zeer goed onderhouden twee-onder-een kap stelpboerderij. De boerderij dateert uit 1884. De woonboerderij is ingericht als twee-onder-een-kap en wordt thans op deze wijze gebruikt. Het biedt hiermee voor een grote doelgroep de mogelijkheid om ruim en landelijk te wonen. Leechlan 26 betreft de voorzijde van de boerderij en geeft vrij uitzicht over de weilanden aan de voorzijde. De boerderij is goed geïsoleerd en voorzien van centrale verwarming, (deels) vloerverwarming en dubbel glas. Inhoud woonboerderij exclusief schuurruimte is circa 615m3. Door de centrale ligging en het aansluitende wegennetwerk zijn plaatsen als Heerenveen, Drachten, Leeuwarden, Dokkum en Sneek makkelijk en snel bereikbaar.

Indeling woning

Beide woningen hebben een separate toegang. De toegang van Leechlan 26 is onder andere aan de voorzijde van de woning. Het woonoppervlakte is circa 168m2.

Hal: Bij binnenkomst van de woning valt de ruime hal van circa 10 meter lang direct op als bijzondere plek binnen deze woning. Het is de verbinding tussen de verschillende vertrekken.

Achter de authentieke deuren van de hal zijn de voorraadkast, de cv-ketel en het toilet gesitueerd. Aan de hal zijn eveneens de woonkamer en de bibliotheek verbonden. Tevens geeft de hal toegang tot een droge en ruime kelder.

Bijkeuken: Verbonden aan de hal is de bijkeuken. Met een oppervlakte van ca. 8m2 geeft deze ruimte voor diverse toepassingen. In de bijkeuken zijn voorzieningen voor de wasmachine en de droger.

Woonkamer: De woonkamer is met circa 18m2 ruim. De ruimte is toegankelijk via de woonkeuken en de hal. De ruimte is licht door grote raampartijen en een openhaard verwarmd (naast de cv) de ruimte. Authentieke kastruimtes zijn aanwezig.

Woonkeuken: De grote woonkeuken (ca. 30m2) geeft ruimte aan een landelijke keuken met alle benodigde faciliteiten. Het geeft ruimte om een grote eettafel neer te zetten. Met veel raampartijen heeft het een directe verbinding met het buitenleven.

Bibliotheek: De ruime en authentieke bibliotheek (ca. 31m2) is toegankelijk via de hal en de woonkamer. Binnen de ruimte bevindt zich de deur naar de kelderruimte waar de aansluiting van de vloerverwarming is gesitueerd. De woonkamer, de keuken, de bibliotheek en de badkamer zijn voorzien van vloerverwarming. In de bibliotheek bevindt zich ook de toegang tot de bovenverdieping.

Slaapkamer: De bibliotheek geeft toegang tot de ruime slaapkamer (circa 23m2) gesitueerd in de oude melkkelder, de slaapkamer is voorzien van een ruime inloopkast en geeft toegang tot de ruime badkamer.

Badkamer: De badkamer (circa 13m2) is verbonden aan de slaapkamer. Heeft een modern karakter en is voorzien van douchehoek, wastafel, bubbelbad en toilet.

Verdieping: De bovenverdieping (totaal groot circa 107m2) bestaat uit een vrije ruimte van circa 35m2. Een muziekkamer met twee tweepersoonsbedsteden en badkamer met douche, wastafel en toilet. De totale ruimte hiervan is circa 60m2. Daarnaast is er een ruime opbergruimte. De ruimtes boven zijn vrij in te richten.

Schuurruimte: De schuurruimte heeft een totale oppervlakte van ca. 278 m2. Het deel behorende bij deze woning is circa 91m2 groot. Binnen de schuurruimte bevindt zich een kantoorruimte. De schuur is kadastraal gesplitst en wordt nu gezamenlijk gebruikt. Het gebruik van de ruimte is tussen partijen nader overeen te komen.

Kantoor:          Via een eigen toegang van de buitenzijde is een kantoorruimte van ca. 36m2 aanwezig. De ruimte is vrij te bestemmen.

Theehuisje:     Voor de boerderij staat een uniek onder architectuur ontworpen theehuisje. Naast het genieten van de zon geeft het bergruimte voor onder andere tuinmeubelen.

Beide woningen binnen de woonboerderij worden ter verkoop aangeboden. Uitgangspunt is deze gezamenlijk te verkopen aan nieuwe eigenaren. De woonboerderij in zijn geheel kopen blijft vanzelfsprekend een mogelijkheid.

Kadastrale gemeente Sectie Nummer Oppervlakte Omschrijving HIR 2023
Warrega E 274 1.080 m2 Erf-Tuin €5,06
Grouw G 295 1.500 m2 Terrein €6,97
Grouw G 307 4.725 m2 Wonen erf €22,22
7.305 m2

Roerende zaken

Er zijn geen roerende zaken in de koop begrepen en worden in gezamenlijk overleg tussen verkoper en koper vastgesteld.

Aanvaarding

De aanvaarding is in overleg

Prijstype

Kosten koper

Extra informatie

Energielabel:                          Energielabel B

Centrale verwarming:            Ja

Erfdienstbaarheden:              Recht van pad woning Leechlan 26a

Bezichtigingen:                       In overleg met Brandsma Vastgoed

Meterkast:                              Actueel

Bouwtekening:                       Beschikbaar op aanvraag

Isolatie:                                  Spouwmuur, dak, voer en dubbelglas

Uitnodiging   

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Voorbehoud/ onderzoeksplicht

Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d. Raadpleeg uw eigen makelaar!

– Brandsma Vastgoed –

 

Interesse?

Wilt u meer informatie of een bezichtiging plannen? Laat uw gegevens achter.