Goeijengamieden 3 – 8628 SJ Goenga

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Bijzonder landelijk wonen in deze zeer karakteristieke en sfeervolle woonboerderij met binnen twee woningen en een grote schuur.

Algemene gegevens

Plaats:

Goënga

Adres:

Goaijengamieden 3

Postcode:

8628 SJ

Provincie:

Friesland

Land:

Nederland

Omschrijving:

Fraai stelpboerderij met binnen twee woningen en een grote schuur.

 

 

Situering:

Landelijk gelegen boerderij tussen boombosschages met aan de voorzijde en achterzijde een vrij uitzicht. De boerderij ligt tussen het dorp Goënga en Gauw, op 5 kilometer afstand van Sneek.

 

 

Bestemming:

Volgens het vigerende bestemmingsplan van de gemeen te SWF: bestemmingsplan Buitengebied van de ge meente Wymbritseradiel: Wonen- woonboerderij

 

 

Objectomschrijving:

STELPBOERDERIJ

De omstreeks begin 20e eeuwse boerderij is in1977grondig verbouwd. Het oorspronkelijke woonhuis aan de voorzijde is gerestaureerd in de originele stijl. Aan de achterzijde is een moderne woonboerderij met vides en een speels indeling gecreëerd.

Het schuurgedeelte is voorzien in van een nieuwe geïsoleerde spouwmuur.

WOONHUIS VOOR:

Deze woning is voorzien van houten vloeren, gemetselde gevels, houten kozijnen en dit gedeelte is middels zwart geglazuurde pannen gedekt. Deze woning heeft op de begane grond een gang met daaraan een woonkamer, een slaapkamer met twee bedsteden en een verdiepte kelder welke is ingericht als slaapkamer.

In de gehele woning zijn de originele balklagen met bijbehorende details nog te zien.

Op de verdieping is een grote vliering met een originele spek schoorsteen. De geheelde woning is voorzien van gas/water/elektriciteit.

Indeling begane grond:

WOONHUIS ACHTER:

Dit woonhuis is in de 70e jaren geheel nieuw opgetrokken in de voormalige schuur. Dit gedeelte is middels rode pannen gedekt. Het woonhuis heeft een nieuwe voor en achtergevel uitgevoerd als spouwmuur.

Het woonhuis is ruim opgezet met vides, openhaard en een opentrap naar de slaapkamers. Het interieur is uitgevoerd met schoonmetselwerk en veel houtwerk.

Op de verdieping is een ruime slaapkamer waar de originele gebinte nog zichtbaar is. Hierboven bevind zich noch een vliering

De geheelde woning is voorzien van gas/water/elektriciteit. Indeling begane grond:

SCHUURGEDEELTE:

Een gedeelte van de boerderij is nog schuur. Geschikt voor opslag en diverse andere functies. De muren zijn opnieuw opgemetseld als spouwmuur. Dit gedeelte is middels rode pannen gedekt. Op de grond is een nieuwe vloer gelegd van originele geeltjes. De beschieting van de kap is gedeeltelijk vervangen door houtwerk. De schuur heeft een grote dubbele deur en enkele lichtkozijnen van staal.

ERFVERHARDING

Op het bedrijf is voldoende erfverharding aanwezig. Verder is een fraaie tuin aangelegd met zithoekjes en terras.

 

 

Gronden:

De gronden bestaan uit het erf met bossages van totaal 71a en 25 ca grond. Het perceel is goed ontsloten middels een oprit welke aansluit op de openbare weg. De ontwatering vindt plaats middels sloten en de draagkracht van de gronden is goed.

 

 

Prijs:

Op aanvraag

Prijstype:

Kosten koper

Aanvaarding:

In overleg

Bezichtiging:

In overleg met onderstaand kantoor.

 

 

Uitnodiging:

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over de details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u er op dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

 

 

Voorbehouden/ onderzoeksplicht:

Indien koper een of meer voorbehouden wenst, dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd tenzij verkoper met dergelijke toevoegingen alsnog instemt. Koper heeft een eigen onderzoeksplicht ter zake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker ook ter zake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordening e.d.

 

 

Wij adviseren u als gegadigde zich te verdiepen in o.a. het bestemmingsplan, milieuvergunning evenals de bouwkundige staat van het object. Hoewel bij het maken van deze brochure de meest uiterste zorg is nagestreefd kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. Wijzigingen zijn te allen tijde voorbehouden aan de verkoper. Deze brochure wordt u geheel vrijblijvend verstrekt.

 

 

Ligging:

De boerderij ligt in het open weidelandschap tussen Goënga en Gauw.

Goënga heeft een oude dorpskern met een aantal gerestaureerde huizen die rondom de hervormde kerk staan. Gauw heeft een basisschool en een peuterspeelzaal. Ook kent het dorp nog een levendig verenigingsleven, dat zich concentreert in het dorpshuis Us Gebou. Door de ligging dicht bij Sneek is Gauw in trek bij mensen die bij de stad willen wonen, maar toch ook graag de ruimte van het platteland zoeken. Voor de dagelijkse boodschappen is men aangewezen op plaatsen in de omgeving zoals Scharnegoutum of Sneek.

Op een afstand van 5 km ligt Sneek.

Deze stad telt 33.000 inwoners en heeft een compact en karakteristiek stadscentrum.

Het centrum biedt een ruim en gevarieerd aanbod aan winkels, terrasjes, restaurants en cafés.

Sneek staat bekend als hét watersportcentrum van Friesland. Diverse waterwegen, zoals de Zwette, Geeuw, Houkesloot en de Franekervaart verbinden Sneek met de rest van Friesland. Het Sneekermeer biedt volop recreatiemogelijkheden voor watersporters. Sneek vervult een centrumfunctie voor de regio. Alle voorzieningen zijn in deze stad aanwezig. Sneek heeft een grote hoeveelheid scholen, sport – en vrijetijdsverenigingen. En ook een eigen ziekenhuis. De stad heeft een grote regionale functie en een sterke economisch positie.

De A7 loopt langs Sneek. Deze snelweg zorgt voor een goede bereikbaarheid met de rest van het land.

Interesse?

Wilt u meer informatie of een bezichtiging plannen? Laat uw gegevens achter.